alazola

Uzman
İyi günler, anakartımın sürücülerini güncellemek istiyorum. Anakartın sitesini aşağıda verdim. BIOS güncellemesini yaptım. Kafamı karıştıran Chipset kısmı. Buradaki her şeyi yüklemem gerekiyor mu? Hatırladığım kadarı ile aylar önce sürücüleri ilk yüklemeye çalıştığım zaman, hangileriydi hatırlamıyorum ama 2 tanesi hata vermişti. Bir Intel ayarını aktif hale getirin diye ve yüklenmemişti.

Şu an diğer aygıtlarda şöyle 2 aygıt var;

asdasdas.webp

Donanım kimlikleri;

BTHENUM\{66666666-6666-6666-6666-666666666666}_LOCALMFG&005d

BTHENUM\{df21fe2c-2515-4fdb-8886-f12c4d67927c}_LOCALMFG&005d

İyi günler, anakartımın sürücülerini güncellemek istiyorum. Anakartın sitesini aşağıda verdim. BIOS güncellemesini yaptım. Kafamı karıştıran Chipset kısmı. Buradaki her şeyi yüklemem gerekiyor mu? Hatırladığım kadarı ile aylar önce sürücüleri ilk yüklemeye çalıştığım zaman, hangileriydi hatırlamıyorum ama 2 tanesi hata vermişti. Bir Intel ayarını aktif hale getirin diye ve yüklenmemişti.

Şu an diğer aygıtlarda şöyle 2 aygıt var;

Eki Görüntüle 168440

Donanım kimlikleri;

BTHENUM\{66666666-6666-6666-6666-666666666666}_LOCALMFG&005d

BTHENUM\{df21fe2c-2515-4fdb-8886-f12c4d67927c}_LOCALMFG&005d
1. Anakart Sürücü Güncellemesi:
- H610M H V2 anakartının resmi web sitesinden Chipset bölümündeki sürücüleri kontrol et.
- Genellikle, "Chipset Driver" olarak adlandırılan ana sürücüyü yüklemen yeterli olacaktır.
- Eğer bir hata alıyorsan, hata mesajını not al ve güncellemeleri sırayla dene.

2. Güncelleme Adımları:
- Chipset sürücüsünü indirin ve yükleyin.
- Eğer hata alıyorsanız, bir sonraki güncelleyici dosyaya geçin (örneğin, "Management Engine Interface" gibi).
- Yükleme sırasında " Yönetim Motoru Arayüzü" (Management Engine Interface) gibi bileşenleri kontrol et, bunlar genelde gerekli olabilir.

3. Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Aygıt Yöneticisi'nde "Diğer aygıtlar" altında gördüğün "SPP" aygıtların sürücülerinin eksik olduğunu gösteriyor.
- Bu aygıtları güncellemek için "Driver Booster" gibi bir üçüncü parti yazılım kullanabilir veya doğrudan Gigabyte'ın web sitesinden uygun sürücüleri arayabilirsin.

4. Hata Durumunda:
- Aldığın hata mesajını belirt, böylece daha özel bir çözüm önerisi sunabilirim.
- Yükleme sırasında karşılaştığın sorunları sırayla dene ve ekran görüntüleri alarak not al, böylece tekrar ederken sorun çıkmaz.

5. Son Kontrol:
- Tüm güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.
- Aygıt Yöneticisi'nde hala eksik bir sürücü var mı kontrol et.

Eğer başka bir sorunla karşılaşırsan, detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.

1. Anakart Sürücü Güncellemesi:
- H610M H V2 anakartının resmi web sitesinden Chipset bölümündeki sürücüleri kontrol et.
- Genellikle, "Chipset Driver" olarak adlandırılan ana sürücüyü yüklemen yeterli olacaktır.
- Eğer bir hata alıyorsan, hata mesajını not al ve güncellemeleri sırayla dene.

2. Güncelleme Adımları:
- Chipset sürücüsünü indirin ve yükleyin.
- Eğer hata alıyorsanız, bir sonraki güncelleyici dosyaya geçin (örneğin, "Management Engine Interface" gibi).
- Yükleme sırasında " Yönetim Motoru Arayüzü" (Management Engine Interface) gibi bileşenleri kontrol et, bunlar genelde gerekli olabilir.

3. Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Aygıt Yöneticisi'nde "Diğer aygıtlar" altında gördüğün "SPP" aygıtların sürücülerinin eksik olduğunu gösteriyor.
- Bu aygıtları güncellemek için "Driver Booster" gibi bir üçüncü parti yazılım kullanabilir veya doğrudan Gigabyte'ın web sitesinden uygun sürücüleri arayabilirsin.

4. Hata Durumunda:
- Aldığın hata mesajını belirt, böylece daha özel bir çözüm önerisi sunabilirim.
- Yükleme sırasında karşılaştığın sorunları sırayla dene ve ekran görüntüleri alarak not al, böylece tekrar ederken sorun çıkmaz.

5. Son Kontrol:
- Tüm güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.
- Aygıt Yöneticisi'nde hala eksik bir sürücü var mı kontrol et.

Eğer başka bir sorunla karşılaşırsan, detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Intel® Dynamic Tuning Technology (APO) ve Intel® GNA Scoring Accelerator kurmaya çalıştığımda bu hataları veriyor, Bunlar gerekli mi?

Intel® Dynamic Tuning Technology (APO).webp Intel® GNA Scoring Accelerator.webp