MEQ

Yetkin
Yer
Tardis
Son zamanlarda ciddiye alıp baktığım 10-15 haberin yarısından çoğunun asılsız çıktığını gördüm. Dönüp baktığımda açılan haber konularının ciddi miktarı sadece birkaç ekran görüntüsü referans alınarak oluşturulmuş (arkadaş nezdinde söylemiyorum ancak son gördüğüm haberde Facebook'un troll grubu olan Bgy'den bir SS ile açılan haber var). Bunun istemeden de olsa algı manipülasyonu yaratması sebebiyle güvenilir kişi veya kaynaklarla desteklenmeyen haberlerin daha titiz incelenme sonrası yayınlanmasını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Forumda bu haber konusu sorunu nasıl çözülür bilmiyorum.

BGY'de olan söylenti sadece kesin haber diye paylaşmadı kimse.

Instagram'da zırt pırt her şeyin haberini yapan sayfalar yerine gercekten habercilik yapan sayfalardan paylasilsa zaten problem kalmayacak.

@4284

Yerine göre haber paylaşımı bence çok az zaten. Açılan konular ise genelde biraz ortalık karıştırmak için açılıyor gibi geliyor bana. Tonlarca haber var en kritik kavgaya müsait konular açılıyor. Bazıları zaten kilitleniyor bile açılmadan.

Ana akım medya dışında kaynak kabul etmeyeceksin -ki onlara da dikkat edilmesi elzem, bu işi modere eden gönüllü bir moderatör olacak; başlıkları atıp siyasi* konuları onaylayacak, kaynakları kontrol edecek, hakaret içerikli mesajları düzenleyip sorumlu üyelere ceza verecek. Gerçekten kaliteli, dışarıdan bakıldığında keyifli konu içerikleri oluşturmak zor değil.

*Siyasi dememin sebebi, bu sorunun genellikle "siyaset içerikli konular" kaynaklı olmasından