Yağmur_asln

Üyecik
19 yaşındayım. 1 ay sonra 20 olacağım. Utanıyorum, geç kalmışlık hissi var üzerimde. Instagram, TikTok 1 yıldır yüklü değil telefonumda. Ortaokulda tembeldim, mesleğe gittim. Lisede astım okulu, gezdim tozdum, muhabbete gidiyormuş gibiydim ve pişman oldum. 1 yıl adamakıllı çalıştım. Çarpım tablosuyla bile alakam yoktu, o kadar diyorum. 2025 YKS'de sayısal 60k yaptım. Hayatımda ilk defa başardım, ağladım sonucu görünce, o kadar.

Neyse, Hacettepe tıp için tekrar mezuna kaldım. Gelir mi bilmiyorum. Psikolojik olarak çöktüm resmen, evden dışarı çıkmıyorum. Asosyal oldum. Derslerden dolayı kütüphane ev arası gidiyorum. Sıfırdan temel atarak sayısal 60k yapan biri derece yapabilir mi? Hacettepe tıp istiyorum ama olmayacak diye korkuyorum. En kötü başka bir okulda tıp yazarım diyorum. Ayrıca OBP puanım 67.

İçimi dökmek istedim arkadaşlar. Hızlıca yazdım. Bir moral verin bir şey deyin. 🥺

19 yaşındayım. 1 ay sonra 20 olacağım. Utanıyorum, geç kalmışlık hissi var üzerimde. Instagram, TikTok 1 yıldır yüklü değil telefonumda. Ortaokulda tembeldim, mesleğe gittim. Lisede astım okulu, gezdim tozdum, muhabbete gidiyormuş gibiydim ve pişman oldum. 1 yıl adamakıllı çalıştım. Çarpım tablosuyla bile alakam yoktu, o kadar diyorum. 2025 YKS'de sayısal 60k yaptım. Hayatımda ilk defa başardım, ağladım sonucu görünce, o kadar.

Neyse, Hacettepe tıp için tekrar mezuna kaldım. Gelir mi bilmiyorum. Psikolojik olarak çöktüm resmen, evden dışarı çıkmıyorum. Asosyal oldum. Derslerden dolayı kütüphane ev arası gidiyorum. Sıfırdan temel atarak sayısal 60k yapan biri derece yapabilir mi? Hacettepe tıp istiyorum ama olmayacak diye korkuyorum. En kötü başka bir okulda tıp yazarım diyorum. Ayrıca OBP puanım 67.

İçimi dökmek istedim arkadaşlar. Hızlıca yazdım. Bir moral verin bir şey deyin. 🥺

Öncelikle tebrik ederim ablam. Ben lise 2'yim ve biz şu anda TYT çözmeye başladık ve şunu demeliyim ki YKS gerçekten çok zor. Gerçekten çok iyi sıralama yapmışsın. Çok çalıştığın zaman başarabileceğine inanıyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Yaparsın Yağmur, ben de meslek lisesine gidiyorum. Matematikle değil, hiçbir derse hiçbir alakam yoktu. İlk denememde 40 net yapmıştım. Şu an 12. sınıfa gidiyorum, staj ve okulu birlikte götürüyorum. 90 net falan yapıyorum. Bunun yanında geometri, fizik ve coğrafyadan bir soru bile işaretlemiyorum, çünkü daha hiç konu anlatımı yapmadım ve hiçbir şey bilmiyorum. Yaz ayında 40 net yapmıştım. Ve yazın ortalarında başladım çalışmaya. Şu an AYT'ye başladım. Okul puanın 67 olmasına rağmen ilk yılda 60 bin yapmışsan bence sen yaparsın. İmkansız diye bir şey yok. 600 binden ilk bine çeken eleman var sayısalda. Onlardan farkımız yok, yaparsın. Ben de şu an herhalde asosyal bir insan oldum. Hiç dışarı çıkmıyorum, kimseyle konuşmuyorum. Saç sakal birbirine karışmış. Fazla ders çalışayım diye evde tatil olduğum günlerde, hafta sonunda duş almıyorum. Cumartesi mesela duş almıyorum, fazla ders çalışayım diye. Ama sonu iyi bitecek; o şekilde düşün.Ben yapacağına inanıyorum.

Yaparsın yağmur, ben de meslek lisesine gidiyorum. Matematikle değil, hiçbir derse hiçbir alakam yoktu. İlk denememde 40 net yapmıştım. Şu an 12. sınıfa gidiyorum, staj ve okulu birlikte götürüyorum. 90 net falan yapıyorum. Bunun yanında geometri, fizik ve coğrafyadan bir soru bile işaretlemiyorum, çünkü daha hiç konu anlatımı yapmadım ve hiçbir şey bilmiyorum. Yaz ayında 40 net yapmıştım. Ve yazın ortalarında başladım çalışmaya. Şu an AYT'ye başladım. Okul puanın 67 olmasına rağmen ilk yılda 60 bin yapmışsan bence sen yaparsın. İmkansız diye bir şey yok. 600 binden ilk bine çeken eleman var sayısalda. Onlardan farkımız yok, yaparsın. Ben de şu an herhalde asosyal bir insan oldum. Hiç dışarı çıkmıyorum, kimseyle konuşmuyorum. Saç sakal birbirine karışmış. Fazla ders çalışayım diye evde tatil olduğum günlerde, hafta sonunda duş almıyorum. Cumartesi mesela duş almıyorum, fazla ders çalışayım diye. Ama sonu iyi bitecek; o şekilde düşün. Ben yapacağına inanıyorum.

OBP beni geriye atacak korkuyorum ondan.

Öncelikle tebrik ederim ablam. Ben lise 2'yim ve biz şu anda TYT çözmeye başladık ve şunu demeliyim ki YKS gerçekten çok zor. Gerçekten çok iyi sıralama yapmışsın. Çok çalıştığın zaman başarabileceğine inanıyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Teşekkür ederim ablacım.

Hocam liseden yeni mezun oldum ve ilk mezunuma bıraktım.
YKS sıralamam 200K geldi. Fakat MSÜ'den düşük aldığım için hedefim tutmadı. Her şey hayal gibi geliyordu. Kazanmak, oranın öğrencisi olmak. Fakat bu sene yapabileceğimi biliyorum.

İçinizde yapabileceğinize dair birkaç his bile olsa işin ucunu bırakmayın.

Normalde kurula hazırlanmak için forumu bırakmıştım ancak bu konuyu görünce cevap vermek istedim. Sıfırdan 2025 YKS'sinde 60k çok iyi. OBP yüzünden Hacettepe tıp gelmese bile tıp geldiği an yaz. Şu an Erzincan'da tıp okuyorum şunu söyleyebilirim tıpta gerçekten fakülte fark etmiyor. En rahat nerede okunacaksa orada oku. Şöyle düşün 1 sene önce 60k'yı hayal edemezken bu sene yaptın. Bi sene daha çalışırsan neden daha iyisi olmasın?

Kesinlikle kütüphaneye git. Evde çalışmaktan hem daha verimli hem aklındaki olumsuz düşünceler kaybolur.

Normalde kurula hazırlanmak için forumu bırakmıştım ancak bu konuyu görünce cevap vermek istedim. Sıfırdan 2025 YKS'sinde 60k çok iyi. OBP yüzünden Hacettepe tıp gelmese bile tıp geldiği an yaz. Şu an Erzincan'da tıp okuyorum şunu söyleyebilirim tıpta gerçekten fakülte fark etmiyor. En rahat nerede okunacaksa orada oku. Şöyle düşün 1 sene önce 60K'yı hayal edemezken bu sene yaptın. Bir sene daha çalışırsan neden daha iyisi olmasın?

Kesinlikle kütüphaneye git. Evde çalışmaktan hem daha verimli hem aklındaki olumsuz düşünceler kaybolur.

Öyle yapacağım. Tıp olarak neresi gelirse direkt yazacağım. Son güne kadar elimden geleni yapacağım. Milli Kütüphane’ye gidiyorum; sabah gidiyorum, akşam çıkıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: