Neredeyse sıfıra yakın bir bilgiyle boştaki diskime deneme amaçlı macOS kurmak istiyorum. Lakin her rehberde farklı şeyler olduğu için neyin doğru olduğunu anlayamadım. Bir de benim ekran kartım XTHT çipli olduğu için normalmiş gibi tanıtmam gerekiyormuş. Bana mümkün olan en güncel ve stabil macOS sürümü kurulumu için rehber atabilir ve yardımcı olabilir misiniz? Sistem özelliklerini yazıyorum. Teşekkürler.
OpCore Simplify, EFI'nin esas kurulum aşamasını otomatikleştirip, standartlaştırılmış seçenekler sunarak düzene sokan özelleştirilmiş bir araçtır. Hackintosh yolcuğunuzda doğruluğu garantiye alarak kendi sarfedeceğiniz çabayı azaltmak için tasarlanmıştır.
Özellikler
Donanım ve macOS sürümleri için kapsamlı destek
Modern donanımı tamamiyle destekler. Hangi aygıtların desteklendiğini/desteklenmediğini ve hangi macOS sürümünün desteklendiğini öğrenmek içinCompatibility Checker kullanın.
[TABLE style='border-spacing: 0px;border-collapse...
Makale içeriği direkt olarak Dortania'dan baz alınıp çevirildiğinden ötürü güncel sürüm olarak maksimum Sonoma ibaresi görebilirsiniz. Bu durum kafanızı karıştırabilir. Navi vb. kartların çoğunluğu Sonoma'dan da güncel sürümleri destekliyor.
SPOOF dediğimiz ekran kartını yeniden adlandırma veya Clover tabiri ile Fake ID rehberini en kısa sürede hazırlamaya çalışıp, ilgili bağlantılardaki İngilizce rehber ile değiştirmeye çalışacağım.
Intel'de FrameBuffer yamalama linkleri de esasında WEG'in makalesine yönlendiriyor. Bu kısım kafa karışıklığına sebep...
Hackintosh ile ilgilenen kullanıcıların sık sık denk geldiği SPOOF işleminin, direkt olarak desteği olmayıp, destek kazandırabilecek ekran kartları için nasıl yapılacağını sizler için Dortania'yı baz alarak çevirdim.
Ekran kartlarını yeniden adlandırma (SSDT-GPU-SPOOF)
İsimlendirmeleri sebebiyle kutudan çıktığı gibi macOS'ta desteğe sahip olmayan ekran kartları için gerekir. Bu kartlar genellikle:
R9 290/390
R9 280/380
R7 270/370
R9 260/360
R7 250
R7 240
Bunun yerine bu kartlar, kendisine en yakın isimlendirmeye sahip kart olarak...
Herkese selamlar. Bu yazımızda sizlerle beraber OpenCore önyükleyici aracılığı ile Dual Boot Hackintosh yapacağız. Öncelikle başlamadan önce teyit etmemiz gerekenler:
Donanımınız Hackintosh uyumlu mu?
Donanımınız için en verimli Hackintosh sürümü hangisidir?
16/32GB bir USB bellek
Bu iki soru için macOS kategorisinde konu açıp, konu içeriğine donanım bilgilerinizi detaylıca belirttikten sonra cevaplandırabiliriz. Benim donanımım:
OpCore Simplify, EFI'nin esas kurulum aşamasını otomatikleştirip, standartlaştırılmış seçenekler sunarak düzene sokan özelleştirilmiş bir araçtır. Hackintosh yolcuğunuzda doğruluğu garantiye alarak kendi sarfedeceğiniz çabayı azaltmak için tasarlanmıştır.
Özellikler
Donanım ve macOS sürümleri için kapsamlı destek
Modern donanımı tamamiyle destekler. Hangi aygıtların desteklendiğini/desteklenmediğini ve hangi macOS sürümünün desteklendiğini öğrenmek içinCompatibility Checker kullanın.
[TABLE style='border-spacing: 0px;border-collapse...
Makale içeriği direkt olarak Dortania'dan baz alınıp çevirildiğinden ötürü güncel sürüm olarak maksimum Sonoma ibaresi görebilirsiniz. Bu durum kafanızı karıştırabilir. Navi vb. kartların çoğunluğu Sonoma'dan da güncel sürümleri destekliyor.
SPOOF dediğimiz ekran kartını yeniden adlandırma veya Clover tabiri ile Fake ID rehberini en kısa sürede hazırlamaya çalışıp, ilgili bağlantılardaki İngilizce rehber ile değiştirmeye çalışacağım.
Intel'de FrameBuffer yamalama linkleri de esasında WEG'in makalesine yönlendiriyor. Bu kısım kafa karışıklığına sebep...
Hackintosh ile ilgilenen kullanıcıların sık sık denk geldiği SPOOF işleminin, direkt olarak desteği olmayıp, destek kazandırabilecek ekran kartları için nasıl yapılacağını sizler için Dortania'yı baz alarak çevirdim.
Ekran kartlarını yeniden adlandırma (SSDT-GPU-SPOOF)
İsimlendirmeleri sebebiyle kutudan çıktığı gibi macOS'ta desteğe sahip olmayan ekran kartları için gerekir. Bu kartlar genellikle:
R9 290/390
R9 280/380
R7 270/370
R9 260/360
R7 250
R7 240
Bunun yerine bu kartlar, kendisine en yakın isimlendirmeye sahip kart olarak...
Herkese selamlar. Bu yazımızda sizlerle beraber OpenCore önyükleyici aracılığı ile Dual Boot Hackintosh yapacağız. Öncelikle başlamadan önce teyit etmemiz gerekenler:
Donanımınız Hackintosh uyumlu mu?
Donanımınız için en verimli Hackintosh sürümü hangisidir?
16/32GB bir USB bellek
Bu iki soru için macOS kategorisinde konu açıp, konu içeriğine donanım bilgilerinizi detaylıca belirttikten sonra cevaplandırabiliriz. Benim donanımım:
Hepsini okudum elinize sağlık. Kendi efimizi oluşturmak OpCore simplify ile herhalde hazır EFI kullanmaktan iyidir. Ben SATA SSD üzerine kuracağım için Simplifyda SATA uyumluluk kextini seçeyim mi yoksa hepsi default mu kalsın.
Opcore simplify ile kendim oluşturduğum EFI'lerde yazılar bir süre aktıktan sonra siyah ekran oluyor, internetteki EFI'lerde ise [EB|#LOG:EXITBS:START] hatası alıyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir?