Heineken

Uzman
Makaleler
1
Merhaba, Hackintosh kurdum fakat yardıma ihtiyacım var; onlarca kext denedim fakat hâlâ ses alamıyorum ve ek olarak ekran kartı kextini (ekran kartım HD5450) kurdum ekran kartımın ismi hakkında kısmında yazıyor fakat 5 MB gözüküyor ve çözünürlüğü artıramıyorum, yardım edebilir misiniz?

@tarko Recep abi bu konu için sizi etiketlememi istedi.

20241211_232852.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığım kadarıyla spoof etmen lazım ekran kartını. Burada hazır bir dosya mevut:

Teşekkür ederim deneyeceğim.

OpenCore mu kullandınız yoksa Clover mı? Ses için anakart modelinizi de belirtir misiniz? Muhtemelen VoodooHDA ile çözüme kavuşmanız gerek.
Sanırım Clover olması gereki bu imajı kurdum.
-
Anakartım: Gigabyte Technology Co., Ltd. H61M-S2PV

SSDT-spoof ve voodoohda sonrası bir dönüş yapın, duruma göre yol izleyelim. Voodoohda kullanmadan önce EFI'den AppleALC'yi kaldırın.

Tamamdır teşekkür ederim fakat en erken gelecek ay Hackintosh kurabilirim lütfen konuyu takip etmeyi bırakmayın.

Araştırdığım kadarıyla spoof etmen lazım ekran kartını. Burada hazır bir dosya mevut:

Abi .aml dosyasını hangi dizine atmalıyım?
(msü sınavına hazırlıktan dolayı hackintoshumu uzun süre ertelemek zorunda kaldım şimdi rahatım)

SSDT-SPOOF ve VoodooHDA sonrası bir dönüş yapın, duruma göre yol izleyelim. VoodooHDA kullanmadan önce EFI'den AppleALC'yi kaldırın.
MultiBeast'i biraz kurcalayıp ses sorunu çözebildim fakat ekran kartım hâlâ olmuyor.

Son düzenleme:
Yani sizin bile bilmediğiniz bir işlem doğrultusunda bizlerin spesifik olarak yardım edebilmesi sizce de imkansız değil mi? Multibeast dediğiniz araç outdate'in de outdate'i. Bunlara gerek yok. SSDT-SPOOF'un ellenmemiş halini indirip, MaciASL ile düzenleyip deneme yapacaksınız sadece.

Yani sizin bile bilmediğiniz bir işlem doğrultusunda bizlerin spesifik olarak yardım edebilmesi sizce de imkansız değil mi? Multibeast dediğiniz araç Outdate'in de Outdate'i. Bunlara gerek yok. SSDT-spoof'un ellenmemiş halini indirip, maciasl ile düzenleyip deneme yapacaksınız sadece.

Haklısınız hocam; Hackintosh olayını iyice kavrayıp hiç yoktan temelini öğrenmem gerekli, çok teşekkür ederim.