Hacklenince ne yapmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Goexle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 656
  • Etiketler Etiketler
    eder yardım

Goexle

Çalışkan
Merhaba,

Dün gece saat 02:00'de anlık bir boşluğa düştüm ve bilmediğim bir program yükledim. Bunun sonucunda panelciler tarafından hacklendim. Tüm hesaplarımın şifrelerine eriştiler, Discord hesabımı da ele geçirdiler. En son hesaba bir bot atadılar ve şifre sıfırlama maili göndermeme engel oldular. Maili gönderdiğimde, bot tarafından anında siliniyordu.

Daha sonra beni cep telefonumdan aradılar ve "Discord hesabına method bastık, o garanti bizde, alamazsın. Steam hesabını ver." dediler. Vermedim. Aynı zamanda Discord hesabımın bağlı olduğu e-posta adresini de istediler. "zaten gelen mailleri görüyorsun, şifremi değiştiriyorsun, mail sende değil mi?" dedim. "evet ama yine de vermen lazım." gibi şeyler söylediler, ancak e-posta adresimi vermedim.

Konuşma sırasında "sana router attık." dediler. Bunu duyunca hemen modemi sıfırladım. O andan sonra e-posta adresime hiçbir şifre değiştirme maili gelmedi. Bunun üzerine tek tek hesaplarıma girerek şifrelerini değiştirdim ve bağlı cihazlardan çıkış yaptım.

Ancak, Discord hesabımı geri aldıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra e-posta adresime tekrar bir şifre değiştirme maili geldi. Daha ne olduğunu anlayamadan Discord hesabım beni attı. Geri girmeye çalıştığımda 6 haneli bir kod istedi. kod eklemişler, yani şu an hiç erişim sağlayamıyorum.

Bilgisayarıma format attım, her şeyi sildim ve temiz bir kurulum yaptım. Bundan sonra ne yapmam lazım?
  • e-posta hesabımı nasıl güvenceye alırım?
  • Discord hesabımı nasıl geri alırım ve güvenceye alırım?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İndirmiş olduğunuz dosyayı nereden indirdiniz? Sizinle iletişime geçenlerin yer aldığı bir Discord kanalından mı? İlgili dosya olmadığı sürece net bir şey demek güç olsa da tüm hesaplarınızda 2 adımlı doğrulamayı açmanızı öneririm. Discord'unuzda bunu açsaydınız çalsalar bile geri alabilecektiniz çünkü.

Eğer kendileri iki adımlı doğrulama eklemişse Discord Destek ile iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır, başka bir çözüm yolu olmaz gibi. Mail adresinizi güvence altına almak için de yine dediğim gibi iki adımlı doğrulama yapıları kullanabilirsiniz.

İyi Sosyaller dilerim.

Bana Discord'da, aktif olmadığım ortak bir sunucudan yazdılar ve foxy rush adlı bir oyunu oynamak istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim ve link istedim, ancak göndermediler. Google'da aratmamı söylediler. Arattığımda Steam sayfası ve iOS mağazası olan 2D platformer türünde bir oyun buldum. Kendi siteleri de vardı, girdim ve oyunu indirdim.

setup dosyasını çalıştırdığımda Discord ve Opera bir açılıp kapandı. ardından, e-posta kutuma şifre değişiklik bildirimleri gelmeye başladı. Discord hesabım için destek talebi (ticket) açtım ve yanıt bekliyorum.

Ancak bir sorum var: Dün bana “discord'una method attık, artık garanti bizde” dediler. Hesabımı geri almak için silinmiş e-postalardan kurtarma bağlantısını yükleyip e-posta adresimi geri aldım, şifremi değiştirdim. Ancak 10-15 dakika sonra tekrar şifre değiştirme maili geldi ve hesabım yine gitti. benim e-posta adresime nasıl erişebiliyorlar? Çalınan Discord hesabımla ilgili e-postalar onlara da mı gidiyor?

Eklemek isterim, Steam dahil tüm hesaplarımı ve Gmail'lerimi kurtardım. Yani şifrelerini değiştirip tüm hesaplardan çıkmamı sağladım, ancak şu an Steam en güvenlisi. Diğer e-postalarımda ise içimde bir şüphe var. Şifresini değiştirip tüm cihazlardan çıkmamı istediğim e-posta adresime gelen şifre değiştirme mailine ulaşıp Discord'umu benden geri aldılar. Ne olduğunu anlamadım. Diğer maillerimle de benzer bir şey yapabilirler mi? Yoksa öyle bir yazılım mı kullandılar ki, o Discord hesabından atılan mail onların herhangi bir hesabına mı gidiyor? Discord'a özel bir durum mu bu?

Son düzenleme:
Token çalınmışsa yine hesabınıza erişirler. Discord hesabınızın şifresini değişip iki adımlı doğrulamayı açın erişebiliyorsanız. Erişim yoksa Discord Support ile iletişime geçin.

Token çalınmışsa yine hesabınıza erişirler. Discord hesabınızın şifresini değişip iki adımlı doğrulamayı açın erişebiliyorsanız. Erişim yoksa Discord Support ile iletişime geçin.

Şu an Discord hesabıma giremiyorum. Girebilsem direkt sileceğim hesabı. Discord Support ile de iletişime geçtim. Token derken ne demek istediniz? Token nedir, bilmiyorum. E-posta adresim için mi dediniz yoksa Discord hesabım için mi?

Discord'un dizininde yer alan tokeni çalıyor. Token mantığını araştırmadan tam anlamıyla öğrenebileceğinizden emin değilim. Yine de internette "token stealer" yazınca yığınla zararlı çıkıyor. İnceleyebilirsiniz, indirmeden tabii

Anladım, fazla darladığımı biliyorum. Endişeli ve korkmuş durumdayım, bu yüzden sorularımı maruz görmenizi rica edeceğim. Bilir kişiden kesin bir cevap almak şu an beni çok rahatlatıyor. Şu anlık son sorumu soracağım: Discord'la iletişime geçtiğimde hesabımı geri verirlerse eğer, bu hesabı bir daha geri alamayacakları şekilde mi verecekler?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam anlaşılan RAT yediniz. Şifre değiştirsenizde fayda etmez RAT sistemde olduğu için şifre değiştirdikten sonra yeniden baypasslanarak token aracılığı ile tekrar giriyorlar. Temiz bir format atmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…