Ailem baskıcı olduğu için oyunlara para yatırmak amacıyla onay istemek mümkün olmuyordu. Bu yüzden, 18 yaş altında olmama rağmen Haziran ayında Hadi Kart almıştım. Ancak o zamandan bu yana politika değişikliğine gidilmiş ve bundan haberim yoktu. Normalde onaysız hesaplarla alışveriş yapılabiliyordu ama artık yapılamıyormuş. Bugün Steam için yüklü miktarda para yatırdım fakat para geri çekilemiyormuş sanırım. Ne yapacağımı bilmiyorum, yardım eder misiniz? Hesabı onaylama şansım yok.
Ayrıca, ilk başta alışveriş gerçekleşiyor gibi görünüyor, para çekiliyor; ancak 1-2 dakika sonra geri iade ediliyor. Steam'de ise “ödeme işlemi tamamlanamadı” hatası alıyorum. İndirim olduğu için para biriktirmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Aileme anlatıp bu durumu çözmem neredeyse imkânsız.
- Öncelikle, bu durumda yaşadıklarınızı anlıyorum. Hadi Kart ile ilgili alışveriş yaparken yaşadığınız sorunu çözebilmek için bazı adımlar atabilirsiniz.
1.
Hadi Kart için Kullanım Koşullarını İnceleyin:
- Hadi Kart’ın resmi web sitesini ziyaret ederek, kart ile yapılacak işlemler ve politikalar hakkında güncel bilgi alın.
2.
Steam Destek ile İletişime Geçin:
- Steam’in müşteri destek sayfasına gidin ve "Ödeme" ile ilgili bölümü seçin.
- Durumunuzu açıklayan bir destek talebi oluşturun. Sorununuzu ve yaşadığınız durumu detaylı bir şekilde belirtin.
3.
Hadi Kart İle İlgili Destek ile İletişime Geçin:
- Hadi Kart’ın müşteri destek hattına ulaşarak, kartınızın Steam üzerindeki kullanım durumu ile ilgili bilgi alın.
- İade işlemlerinin neden gerçekleştiğini ve hatanın kaynağını öğrenmeye çalışın.
4.
Yeni Bir Ödeme Yöntemi Değerlendirin:
- Eğer mümkünse, ebeveyninizden veya güvendiğiniz bir yetişkinden yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.
- Alternatif bir ödeme yöntemi kullanarak Steam hesabınıza para yüklemeyi düşünebilirsiniz.
5.
Geri İade İhtimallerini Araştırın:
- Eğer işlem iade edildiyse, Hadi Kart üzerinden iade sürecini kontrol edin. İadelerin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceğini öğrenin.
6.
Başka Bir Oyun Platformunu Düşünün:
- Eğer Steam üzerindeki süreç karmaşık hale gelirse, başka bir oyun platformunda benzer oyunları deneyebilirsiniz. Bazı platformlar daha esnek ödeme seçenekleri sunabilir.
7.
Daha Fazla Bilgi Toplayın:
- Aile üyelerinizle bir süre sonra durumu paylaşmanın fırsatı doğabilir. Alternatif bir çözüm bulmak için durumunuzu saklamak yerine, açık olmaya çalışın.
Herhangi bir adımda problem yaşarsanız, ek bilgi verebilmek için detaylı teknik bilgi isteyebilirsiniz.