Yer
Başkent
Gece laptop standını pense ile bükeyim, küçük yerlerden dedim. Bir tanesini yaparken parmağımı sıyırdım; hafif bir çizik var. Kanadı 2-3 dk. Hem stant sağlam olmadı hem de parmağımı hafif çizdik. Stantta hafif pas vardı.
Sizce tetanoz için sorun teşkil eder mi?

Aşı olalı 7 seneye yaklaşmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tetanos dediğimiz şey basite indirgenecek bir şey değildir. Bu sebeple en yakın zamanda aşı olmanızı tavsiye ederim. Binde bir ihtimal dahi olsa o paslı yüzeyde Tetanos'a ait sporlar varsa, çok ciddi sonuçları olabilir.

Bu sebeple en yakın sağlık kuruluşuna giderek durumu basitleştirmeden tetanoz aşısı talep etmeniz gerekir.

Tetanoz dediğimiz şey basite indirgenecek bir şey değildir. Bu sebeple en yakın zamanda aşı olmanızı tavsiye ederim. Binde bir ihtimal dahi olsa o paslı yüzeyde tetanoz'a ait sporlar varsa çok ciddi sonuçları olabilir.

Bu sebeple en yakın sağlık kuruluşuna giderek durumu basitleştirmeden tetanoz aşısı talep etmeniz gerekir.
Sağlık ocağı bunu yapar mı? Saat 13.30 gibi gideyim o zaman.

Yanlış bilgi: Tetanos'un bulaş yolları arasında açık yara da bulunmakta ve ev içerisindeki tozda dahi sporlar bulunabilir. https://asi.saglik.gov.tr/asi-ile-oenlenebilir-hastaliklar/tetanos.html
Tetanos pas hurafesi ölmemiş hala. Yeni mezunlar bile kapmis. Laptop koyduğunuz masa ahırda degildir. Bir sey olmaz.

Uzerinden yeterince vakit geçtiği için gidip yaptırın. Yarın bir gün dağ başında başınıza bir şey gelirse is yapar.

Sağlık ocağında yapacaklarını sanmıyorum. TikTok kaydırmak yerine iğne yapmak cazip değil. Üstüne şok geçirme riskiniz var. Hastaneye paslamak saha kolay.

Tetanos pas hurafesi ölmemiş hala. Yeni mezunlar bile kapmis. Laptop koyduğunuz masa ahırda degildir. Bir şey olmaz.

Uzerinden yeterince vakit geçtiği için gidip yaptırın. Yarın bir gün dağ başında başınıza bir şey gelirse is yapar.

Sağlık ocağında yapacaklarını sanmıyorum. TikTok kaydırmak yerine iğne yapmak cazip değil. Üstüne şok geçirme riskiniz var. Hastaneye paslamak saha kolay.

Direkt hastaneye gitmek bana da sonradan mantıklı geldi. Dalga geçmeseler bari, minicik bir çizik belli bile olmuyor. Sabah bir uyandım, üşüttüğüm için mi ne, ateşim var. Şu an bakalım.

Aile hekimine git, aşıyı yaparlar. Envanterde yoksa eczaneden alır gelirsin, pahalı bir şey değildi. 7 yıl geçmiş, aşı olmak istiyorum desen bile kafi.

Bir defasında acile gitmiştim, derdimi anlattığım adam “kedi dışkısını görmüş, yara zannetmiş” demişti. 😂

Aile hekimine git, aşıyı yaparlar. Envanterde yoksa eczaneden alır gelirsin, pahalı bir şey değildi. 7 yıl geçmiş, aşı olmak istiyorum desen bile kafi.

Bir defasında acile gitmiştim, derdimi anlattığım adam “kedi dışkısını görmüş, yara zannetmiş” demişti. 😂
Dışkı değildir o :rofl: