GNU/Linux Mint 21.3

1.Windows kullanıcı alışkanlıklarını yansıtır.

2.Konsola kolay kolay işiniz düşmez.

3.Kendisine özgü yazılımları vardır.Mesela Güncelleme Yöneticisi,Sürücü Yöneticisi gibi

4.UEFİ Bios'lar uygundur.

5.Sürekli genişleyen bir topluluk üyesine sahiptir.

Merhaba, uzun zamandır bir Linux'a geçmeyi düşünüyorum ancak karar veremiyorum. Bana sistemim için hafif ve hızlı bir Linux dağıtımı önerir misiniz? Sistemim:

Intel(R) Core(tm) i5-2430M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
4 GB RAM
NVIDIA 520MX

Aynı zamanda, oyun destekleyen ve arayüzü güzel duran bir sistem gerekiyor. CustomOS (ggOS) ile dualboot yapacağım.

MX Linux veya Mint Xfce uygun olacaktir. Sisteminiz dusuk bir sistem degil aslinda GNOME disinda cok zorlayacak bir masaustu ortami yok. O yuzden Mint'in sitesinden hangi masaustu ortamini begendiyseniz onu kurabilirsiniz.

MX Linux veya Mint Xfce uygun olacaktir. Sisteminiz dusuk bir sistem degil aslinda GNOME disinda cok zorlayacak bir masaustu ortami yok. O yuzden Mint'in sitesinden hangi masaustu ortamini begendiyseniz onu kurabilirsiniz.
LMDE 6 "Faye" kurmayı kararlaştırdım, ancak customOS ile dualboot yapma konusunda endişelerim var. Bir sıkıntı olur mu?

LMDE 6 "Faye" kurmayı kararlaştırdım, ancak customOS ile dualboot yapma konusunda endişelerim var. Bir sıkıntı olur mu?
CustomOS dediginiz sey modlanmis Windows ise hayir bir sikinti cikmaz. Disk Yoneticisi'nden alan ayirip veya dagitimin icindeki kurulum yardimcilarinda genelde "Dual-Boot seklinde kur" diye bir secenek olur onu secip kurabilirsiniz.