Planlanmıyor "Hahaha" emojisi felsefe konusundaki mesajlar için yasaklansın

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

3190

Gelişen
Felsefe konu başlığı altında iki farklı konu için ben de katılım sağladım ve bazı üyelere saygılı bir şekilde cevaplar da yazdım. Elbette felsefe çok ciddi bir konu olduğu için başkalarına yapabileceği olumlu katkılar yönünden önemlidir ve dolayısıyla mizah barındırdığı söylenemez. Bununla birlikte bir mesaj sahibinin görüşlerine katılmak hiç mümkün olmayabilir ve bazı üyeler çok doğal olarak o mesajı beğenmeyebilirler. Tersi de olabilir.

Eğer bir mesaj beğenilmez ise bilgisayar fare imleci ile mesajın son satırındaki beğen yazılı metne gelinirse çıkan 8 seçenekli emoji şablonunda baştan ikincisi olan kırmızı renkli "thumbs down" yani "beğenme/hoşlanmama/onay vermeme" anlamındaki emoji seçilip bırakılabilir.

Fakat bunun yerine baştan dördüncüsü olan "ROFL" diye bilinen ve anlamı bu konu başlığında yazılı olan emojinin bırakılması, "Acaba hangi amaçla yapılmaktadır?" sorusunu ve sorununu ortaya çıkarmaktadır. Ciddi bir şekilde kendi görüşlerimi paylaştığım mesajlarıma maalesef bir üye sürekli olarak bu emojiyi bırakmıştır. İtirazı varsa, beğenmiyorsa ikinci emojiyi bırakması veya karşı mesaj yazması gerekirken bunu yapmamış ve dördüncü emojiyi kullanmıştır.

Oysa mesajlarım oldukça ciddi ve saygılı bir şekilde yazılmış olup gülünecek zerre kadar bir unsur taşımamaktadır. Peki o zaman bu üye neden benim mesajlarıma sürekli bu emojiyi bırakmaktadır? Buradan benim vardığım sonuç bu üyenin benim görüşlerime katılmadığı ve üstelik görüşlerimle küçümseyerek alay etmek istediği, dalga geçmek istediğidir.

Elbette onun bıraktığı dördüncü emoji ile benim görüşlerim geçersiz ve değersiz bir hale geliyor değildir, ama bu üyenin bu toksik yani zehirli tepkisi son derece iticidir, saygısızcadır ve bu yüzden rahatsız edicidir.

Aslında hakaret etmek yani küçük düşürmeye çalışmak kastı ile bu toksik tepkiyi vermektedir diye düşünmekteyim. İşte bu durum da, aslında siber zorbalık veya sosyal medyada magandalık çirkinliği için güncel bir örnektir görüşündeyim. Bu üyeyi rapor sistemi ile şikayet etmeme rağmen moderatör bir şey yapamayacaklarını bildirdi, yani bir forum magandasına izin verdi.

Felsefe bölümünde forum magandalığı yapmak hoşuna giden bu gibi üyelere geçit vermemek için önerim, bu bölümde dördüncü emojinin kullanım dışı bırakılmasıdır. XenForo forum platformu yazılımında bu özellik var mıdır bilmiyorum ama muhtemelen eklenebilir düşüncesindeyim.

O zaman site yöneticilerinin benim talebimi dikkate alarak kendini beğenmiş böyle ukala ROFL magandalarının bu hakaretlerine artık bir dur demelerini önemle insaniyet namına rica ediyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum, sizler ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -24 Eksi
@3190

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla gayet nahif bir insansınız ve gerçekten ince, ayrıntılı düşünüyorsunuz. Yalnız bu denli ince düşünmek böyle bir forumda hatalı ve işe yaramaz olabilir (maalesef) zira buradaki üyelerin yaş oranı, düşünce tarzı vs. sizinkinden epey bi' farklıdır diye düşünüyorum. Hiçbir üyeyi küçümsemiyorum kesinlikle ki haddim değildir.

Sizin olaylara bakış açınızı anlayabiliyorum, genellikle ele aldığınız konulara felsefî bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz. Herkesten kendi yorumlarınızın anlaşılmasını ve anlayış, nezaket gösterilmesini beklememeniz gerektiğinin siz de farkındasınızdır elbet, ancak yine de belirtmek istedim.

Bazen bize gerçekten doğru gelen bir düşünce; kimisine komik, kimisine üzücü, kimisine saçma, kimisine anlamsız geliyor olabilir. Bizim buradaki vazifemiz ise saygımızı bozmamak ve saygı, nezaket, hoşgörü kuralları çerçevesinde fikrimizi doğru bir üslupla belirtmektir.

Şahsen yapmış olduğunuz öneriyi mantıklı buldum ve artıladım. Dediğim gibi; herkesten aynı incelikle, ciddiyetle, nezaketle, hassasiyetle yaklaşımda bulunulmasını beklememelisiniz. Siz "emoji" muhabbetini mesajlarınız ile tekrar tekrar devam ettiririrseniz, size bahsettiğiniz emoji tepkisini bırakanlar daha da keyiflenecektir ve sonunda alay konusu dahi olabilirsiniz.

Esenlikler dilerim.

Henüz kategori bazlı ifade yasağı sistemi getirmek gibi bir düşüncemiz yok ve olmayacaktır da. Herkes birbirinin fikrine saygı duyacak şekilde saygı sınırını aşmazsa bir problem kalmaz.

Aynı zamanda gerçek anlamda bir ifade spamı da gerçekleşirse raporlanması durumunda gerekli işlem yapılıyor. Bunun için konu kapanmıştır. İyi Sosyaller dileriz.

Uygulanması gereken standardı hatırlattığımı düşünün isterseniz, henüz site yönetimi bu profesyonellik anlayış ve düzeyinde olmasa da. Buraları âdeta kendi çöplüğü zanneden fırlama veletleri tokatlayan bir tür "ağır abi" olduğumu da düşünebilirsiniz. Bu hiç beklenmedikleri ve durduramadıkları "şey"in kararlı bir şekilde kendilerini silindir gibi ezmesi elbette lümpen, şımarık ve küstah üye kitlesini fazlasıyla rahatsız edip deyim yerindeyse "nerede ifade özgürlüğümüz yalanıyla zırlamalarına" neden olmuştur ve hatta bunların "zırlamalarından" ve "bana ne bana ne diye ağlayarak zırlayan şımarık çocuklara benzemelerinden" asıl benim daha da keyiflendiğim bile düşünülebilir ama bu tür çocukça tepkileri göstermek elbette profesyonel bakış açısına sahip olduğum için aklıma bile gelmez. Hâlâ o gereksiz emoji surat tepkisini bırakmaya devam ederek ezik egolarını şişirmeye devam eden "hem kel hem de fodul" üye kitlesi ancak, #43 numaralı mesajımda örnek verdiğim mide bulandıran küçük sinekler veya fili kıskanan karıncalar benzetmelerimde belirttiğim etkiyi meydana getirebilir, o kadar! Oluşturduğum aşılmaz ve geçilmez sert ve sağlam düşünce duvarı karşısında zavallıların teker teker çarpıp birer enkaza dönüşerek mosmor dökülmeleri, onları belki daha da agresif bir hâle getiriyor olabilir. Belki benim çabam, Blade filminde (1998) Wesley Snipes tarafından çok başarılı bir şekilde canlandırılan vampir doğrayıcısının işine bile benzetilebilir. Umarım bu küstah kitlenin ne yaparlarsa yapsınlar beni bir milimetre bile kıpırdatamayacakları ezici ve yıkılmaz bir psikolojik savunmaya ve motivasyona sahip olduğumu anlatabilmişimdir. Eski deyimle "onlar vız gelir tırıs giderler".

Onların alay konusu olabileceğim şeklindeki endişenizi anlıyor ve uyarınıza, hassasiyet gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum, fakat belirttiğim gibi böyle bir niyetleri gelişse bile bu ancak daha önce anlattığım hikayedeki fili kıskanan karıncaların tepkisine benzeyecek ve kendileri için bir avuntu olmaktan ileri gidemeyecektir düşüncesindeyim. Bırakın bu zavallı ve şımarık kitle böyle düşünerek kendini avutsun ama bu halde bile onlara karşı aynı alaycı düşünce ile bakmıyorum, fakat profesyonel bakış açısıyla bu küstah kitlenin hizaya getirilmesi gerektiği düşüncesini savunuyorum. Maalesef site yönetimi, ifade özgürlüğünün istismarını önlemeleri gerektiğini düşünebilecek anlayış standardına henüz sahip olmadığı için, benim "çıtayı yükseltin" ve "burayı at sinekleri ve kıskanç karıncalara karşı ilaçlayın" önerim henüz karşılık bulmadı ama "dördüncü emoji suratının tam ortasına küreğin tersiyle vurmaya devam edeceğim", çünkü benimki de sonuçta bir ifade özgürlüğüdür, değil mi efendim, değil mi "sayın site moderatörleri ve site yönetimi"?

(NOT: Çok daha öncesinde başka bir forum sitesinde de benzer bir durumla karşılaşmıştım ve rapor sistemini kullanarak bildirmiştim. Sağ olsun oradaki, bence "ultra moderatör" tanımlamasını hak eden çok değerli arkadaş, o zaman hemen gereğini yapıp oradaki küstah üyeyi cezalandırmıştı. Daha sonra o üye kendi açtığı konu başlığı altında bu duruma karşı yakınarak, "bir hahaha bile atamayacak mıyız yâhu?" diye epeyce "zırlamıştı" ama konuyu okuyan diğer üyeler ise elbette beni haklı bulmuşlardı. O üye ise tabii mosmor kesilerek konuyu kapatmıştı. Darısı, bu site yönetiminin ve küstah üye kitlesinin başlarına olsun.)

Bir emojiye çok fazla gereksiz anlam yüklüyorsunuz. Bir insan zaten o emojiyi toksiklik yapmak için atarsa kendi terbiyesizliği. 30 paragraf yazı yazacak kadar önemli bir sorun değil bu maalesef.
Zaten amacımız o terbiyesizliği bu siteden olsun kovmak ve yerin dibine gömmektir. Felsefe bölümündeki mesajların sonuna, ortasına küreğin tersiyle vurulması gereken o emoji suratı bırakarak bir tür şebeklik yaptığını zanneden kıt zekâlı üyelerin, hiç ilgileri olmayan bu bölüme dadanmaları en baştan engellenmelidir ve "Hoopp, dur bakalım! Hadi kendi çöplüğüne dön." komutu ile buradan sepetlenmelidirler. Bu üyeler henüz bu bölüme giriş yapacak yeterlilik veya kapasitede olmadıkları halde onlara burada şebeklik yapma izni vermek, asla ve asla ifade özgürlüğü olamaz. Şebek, Felsefe bölümüne girerse ne dinleyici ne de konuşmacı olur, o zaman Felsefe bölümü hayvanat bahçesi olur, net!

Son düzenleme:
İfadeler: 683
Bu nasıl bir hayâl dünyasıdır, cidden hayret verici.

Son düzenleme:
Konu sahibinin derdini anlatmayı beceremediği için uzun ifadelerin arkasına saklandığı kanaatine vardım. Göz ardı basın geçin. Konunun reddedilmesine de sevindim. İyi Sosyaller.

Alt tarafı haha attım abi niye bu kadar uzun yazdın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…