Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Stardew Valley

Deneyimli
Yer
Krasnoyarsk
"Uygun Görülmedi" denilerek konuların onaylanmaması yasaklansın. Bana troll yapıyorlar ve ben onun için konu açıyorum, bana diyorlar ki moderatörler "Uygun Görülmedi ve bu hedef göstermedir". Böyle bir saçmalık yok ya. Düzgün yapın şu işi ya da kaldırın şu sebebi, mesela neye göre uygun görülmedi? Bana göre uygun mesela, böyle saçmalık mı olur?

@Barış

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -41 Eksi
Böyle bir durumda konu açmak yerine bilet sistemini kullanmalısınız. Zaten açıldıktan en fazla 1-2 saat sonra kitlenecek bir konu açmanın mantığı yok.

“Uygun görülmedi” ibaresi tek başına bir hedef gösterme ya da trollük anlamına gelmez. Forumlarda moderasyon, her başlığa tek tek uzun açıklama yapmak zorunda değildir. Aksi halde moderasyon sürdürülemez hale gelir.

“Bana göre uygun” kavramı ile forum kuralları aynı şey değildir. Bir içeriğin size mantıklı gelmesi, forumun genel kurallarına veya yayın politikasına uygun olduğu anlamına gelmez. Moderasyon burada bireysel görüşe değil, belirlenmiş kurallara göre hareket eder.

Eğer bir kararın hatalı olduğunu düşünüyorsanız, bunun yolu genelleme yapmak ya da suçlayıcı başlıklar açmak değil. Sakin bir dille itiraz edip geri bildirim istemektir. Aksi halde bu tarz konular, sorunu çözmekten çok gereksiz tartışma yaratır.

Arada disari falan cik dostum cok takma kafaya.

Çıkıyorum zaten.

“Uygun görülmedi” ibaresi tek başına bir hedef gösterme ya da trollük anlamına gelmez. Forumlarda moderasyon, her başlığa tek tek uzun açıklama yapmak zorunda değildir. Aksi halde moderasyon sürdürülemez hale gelir.

“Bana göre uygun” kavramı ile forum kuralları aynı şey değildir. Bir içeriğin size mantıklı gelmesi, forumun genel kurallarına veya yayın politikasına uygun olduğu anlamına gelmez. Moderasyon burada bireysel görüşe değil, belirlenmiş kurallara göre hareket eder.

Eğer bir kararın hatalı olduğunu düşünüyorsanız, bunun yolu genelleme yapmak ya da suçlayıcı başlıklar açmak değil. Sakin bir dille itiraz edip geri bildirim istemektir. Aksi halde bu tarz konular, sorunu çözmekten çok gereksiz tartışma yaratır.

Hayır anlamadınız, trollük yapan kişiler moderatör değil üyeler, ben de onlar ile ilgili konu açmıştım.

Çıkıyorum zaten.

Hayır anlamadınız, trollük yapan kişiler moderatör değil üyeler bende onlar ile ilgili konu açmıştım.

Anladım ama bu durum yine de konunun onaylanmasını gerektirmez. Trollük yapan üyelerle ilgili başlık açmak, çoğu forumda doğru yöntem değildir. Bunun için raporlama ve moderasyona bildirme mekanizmaları vardır.

Üyelerle yaşanan kişisel sorunların başlık haline getirilmesi, ister istemez hedef gösterme ve tartışma doğurur. Bu yüzden moderasyonun “uygun görülmedi” kararı, içerikten bağımsız olarak konunun türüyle ilgili olabilir.

Sorun “kim trollük yaptı” değil, bu durumun forumda nasıl ele alınması gerektiği önemli.

Hocam sizin hesabi 10 20 kişi falan mı kullanıyor? Ya da moderatör olmak için aktifliğinizi mi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.