wallywestr

Uzman
Arkadaşlar çok garip bir durun yaşadım. Yan hesabımdan birinin +18 fotoğrafını özel mesaj yoluyla paylaştım, kendisi 18 yaşından büyük ve izni var. Sonrasında hem ana hesabım hem yan hesabım askıya alındı. Ana hesabım “hesap çokluğu” gibi bir sebeple askıya alındı, itiraz ettim reddedildi hesap kapatıldı. Hadi buna bişey demiyorum haksız sebeple kapanmış olsa da yeniden açarım sıkıntı olmaz ama sıkıntı +18 fotoğraf gönderdiğim yan hesabımda gerçekleşti. Hesap askıya alınma sebebi “Çocuk cinsel istismarı, kötüye kullanımı ve çıplaklığı” olarak yazıyordu. Şok oldum çünkü çocukla alakalı herhangi bir şey asla paylaşmadım, böyle bir konu düşünülemez bile. Sonrasında hemen itiraz ettim ama itirazım reddedildi ve hesabım kapatıldı. Hadi kapanmış olmasına yine bir şey demiyorum ancak kapatılma sebebi beni ürküttü. Bu sebeple kapatılması yüzünden olay polise bildirilir mi? Bildirildiği takdirde öyle bişey yapmadığım için suçsuz çıkacağım o konuda rahatım ama yine de böyle bir süreç yaşamak gereksiz yıpratıcı olur.
Lütfen neden +18 resmi başkasına paylaştın demeyiniz. Paylaşılan kişinin izni olmakla birlikte bırakın 18 yaşı 20+ birisi. Olayın sorduğum kısmıyla ilgilenin lütfen. Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Büyük olduğu belli ise sorun olmaz. Ayrıca böyle konularda bir şey olmuyor.
Hocam biri Şikayet.var'da Instagram üzerinden bir şaka amaçlı bir video paylaştığını, hesabının kapandığını ve 4 yıl sonra polis geldiğini hakkında da kamu davası açıldığını söylemiş. Attığım fotoğrafta yüzü belli değil, vücudu belli. Instagram neye göre çocuk olduğunu düşünüp hesabı kapattı anlamadım. Sadece vücudu belli olan kişi olduğu için ne olduğunu anlamazlar ve dediğim senaryo yaşanır diye çekiniyorum. Siz neden bir şey olmuyor dediniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biri Şikayetvar'da Instagram üzerinden bir şaka amaçlı bir video paylaştığını, hesabının kapandığını ve 4 yıl sonra polis geldiğini hakkında da kamu davası açıldığını söylemiş. Attığım fotoğrafta yüzü belli değil, vücudu belli. Instagram neye göre çocuk olduğunu düşünüp hesabı kapattı anlamadım. Sadece vücudu belli olan kişi olduğu için ne olduğunu anlamazlar ve dediğim senaryo yaşanır diye çekiniyorum. Siz neden bir şey olmuyor dediniz?
4 yıl sonra dava? İnandırıcı gelmedi. Zaten silinen hesaptaki veriler bir yıl kalır.

Ben mi neden bir şey oluyor dedim? Çünkü burası Türkiye Cumhuriyeti. Sanarsın TB'larca veri yüklemişsin.

Böyle durumlarda rapor sisteminin yapay zekası verilen verilere göre işlem yapıyor, yani fotoğrafı daha önce bildirilen çocuk istismarı fotoğraflarından aldığı veriye göre işliyor, çünkü bunun arkasında oturan bir insan yoktur yani milyonlarca rapor kontrol ediliyor. En azından ben öyle düşünüyoum.

Yani attığın fotoğrafın öyle olmadığını söylüyor olsan da rapor sistemi bunu öyle algılamış, buna bir yorum yapmayacağım. Ama evet, şikayet edilme olasılığın var. Instagram ülkemizde temsilcisi olan bir kurum. Bu tür bir şeyi iletebilirler.

Zamanaşımını geçirmemek koşuluyla mağdur suç teşkil eden fiili ve faili daha geç öğrenmiş olsa da şikâyette bulunabilir. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun dava zamanaşımı suçun işlendiği tarihten itibaren 8 yıldır. :yorumyok:

Özelden atılmış bir de. Herkese açık gönderi olarak da değil.

Instagram ne yapmış veya ne olarak bildirmiş belli değil. Zaten kim 4 yıl sonra çağırır ki. Bayağı yanlış şeyler dönmüş. Herkesi tek tek tespit edecek zaman mı var.

Ayrıca bu da var. https://www.sikayetvar.com/instagram/instagram-calinan-hesabim-uzerine-yapilan-haksiz-suclama

Kim bilir hesabı çetenin eline düşmüştür. O yüzden içeri almışlardır.

Böyle durumlarda rapor sisteminin yapay zekası verilen verilere göre işlem yapıyor, yani fotoğrafı daha önce bildirilen çocuk istismarı fotoğraflarından aldığı veriye göre işliyor, çünkü bunun arkasında oturan bir insan yoktur yani milyonlarca rapor kontrol ediliyor. En azından ben öyle düşünüyoum.

Yani attığın fotoğrafın öyle olmadığını söylüyor olsan da rapor sistemi bunu öyle algılamış, buna bir yorum yapmayacağım. Ama evet, şikayet edilme olasılığın var. Instagram ülkemizde temsilcisi olan bir kurum. Bu tür bir şeyi iletebilirler.

Hocam peki yapay zeka verisiyle bildirilebilir mi? Ve bildirilirse polis baskın şeklinde mi gelir yoksa tebligat mı gelir? Ben baskın olmasından çekiniyorum. Polislik durum olursa sonrasında zaten problem olmaz çünkü dediğim gibi öyle bir şey olmadığı için kafam rahat ancak baskın gibi bir şey olursa olaydan haklı çıkana kadar bunu aileme açıklamak çok zor olur. Hakkımda yanlış düşünürler ondan çekiniyorum

Instagram ne yapmış veya ne olarak bildirmiş belli değil. Zaten kim 4 yıl sonra çağırır ki. Bayağı yanlış şeyler dönmüş. Herkesi tek tek tespit edecek zaman mı var.

Ayrıca bu da var. https://www.sikayetvar.com/instagram/instagram-calinan-hesabim-uzerine-yapilan-haksiz-suclama

4 yıl sonra çağırılmaz, olay başkadır mı diyorsunuz? Son olarak çağırılma durumu olursa sizce ne kadar sürede olur?

Hocam o zaman yıllar sonra da gelebiliyor doğru mudur?

hocam peki yapay zeka verisiyle bildirilebilir mi? ve bildirilirse polis baskın şeklinde mi gelir yoksa tebligat mı gelir? ben baskın olmasından çekiniyorum. polislik durum olursa sonrasında zaten problem olmaz çünkü dediğim gibi öyle bişey olmadığı için kafam rahat ancak baskın gibi bir şey olursa olaydan haklı çıkana kadar bunu aileme açıklamak çok zor olur. Hakkımda yanlış düşünürler ondan çekiniyorum
O konuda hiçbir fikrim yok, dediğim gibi sadece ihtimaller üzerinden fikir belirttim.