Hâlâ unutamadığınız bir travma veya olay var mı?

kaanleclerc 8

Becerikli
Yer
Maryland, Baltimore
Herkesin hayatında iz bırakan, üzerinden yıllar geçse bile unutamadığı bir olay ya da travma vardır diye düşünüyorum. Kimi zaman küçücük bir an, kimi zaman da yaşadığımız büyük bir olay yıllar boyunca aklımızda kalabiliyor.

Sizin hayatınızda unutamadığınız, sizi etkileyen ya da bakış açınızı değiştiren bir olay veya travma var mı? İsterseniz ne olduğunu ve sizi neden bu kadar etkilediğini paylaşabilirsiniz.

Belki burada birbirimizin hikâyelerini dinler, biraz dertleşir ve hiç tanımadığımız insanların yaşadıklarını öğrenmiş oluruz. Kim bilir, belki sizin yaşadığınız bir şeyi yaşayan başka biri de vardır.

Benim olayım ise, 5-6 yaşlarındayken ailemle açık hava bir düğündeydik. Düğün yeri bayağı tepede, uçurum kenarına yakın bir yerdeydi ama Allah'tan tepe çok yüksek değildi. Etrafında da çitler vardı. Ben de o yaşta tabii neyin ne olduğunu pek düşünmeden dolaşırken ayağım kaydı ve yuvarlanıp direkt yola doğru gittim. Tam o sırada karşıdan son sürat bir araba geliyordu. Sağ olsun bir abi beni fark etmiş, hemen yoldan çekip kurtarmış. O anı az da olsa hatırlıyorum ama tabii şimdi düşündüğümde olayın ne kadar kötü sonuçlanabileceğini daha iyi anlıyorum. O abi gerçekten son anda yetişmiş.

Son düzenleme:
LoL'de çalılara totemsiz şekilde girerek saf AP kasmış Gragas ve Malphite tarafından teklenmek en büyük travmalarımdan birisi. Bu sayede çalılara totem atmayı öğrendim ve asla tarayıcı basmadan karşı ormana gitmemeyi öğrendim.

İlkokul 2. sınıfta evin anahtarını içeriden unutup kapıyı kapatmıştık ve ocakta da düdüklü vardı. O telaşla bir üst katın balkonundan halatla beni aşağı sarkıtacaklardı.

Ben ağlaya ağlaya balkonda direnirken aşağıda komşular bizi izliyordu; biri insafa gelip itfaiyeyi aramıştı ve balkondan girip kapıyı açmışlardı.

O kadar telaşa düştükleri düdüklü tencerenin de -ocağın tüpü bitip- altı sönmüştü.

Kardeşimle okula dönerken gasp edilmiştik neyse üstümüzdeki tek değerli şey suluktu.

8 yaşlarında falandım. Anne tarafımdan bir akrabamın düğününe gitmiştik. Kim olduğunu inanın bilmiyorum. Bir kere falan görmüş olabilirim. O kadar uzak akraba. Dayının biri başladı pistte para atmaya. Sen paralardan birisi rüzgarla uç masada dibime düş. Aldım cebime koydum. Hırsızlık vs şeysinden değil. O güne kadar hep dizi filmlerde gördüğüm oydu. Birisi düğün oldu mu para atınca ufak çocuklar 1-2 bir şeyler alabilir minvalindeydi. Ki özellikle para toplayıp harçlık alma niyetimde yoktu. Sonra iki tırto gelip Para'yı istediler. Verdim tabii. Ama normal bir isteme değil, böyle sanki hırsızlık yapmışım gibi bir baskı kurdular. İnanılmaz kötü hissettirdiler beni. Ondan dolayı hâlâ hatırlıyorum.

En son ne oldu derseniz tırtolar benden aldıkları banknotu diğer topladıklarıyla dayıya götürdüler. Dayı baştan başladı bir daha atmaya paraları. 2-3 sefer saçtı öyle. Fakir para atmasıda öyle oluyor. Yerden atılan paraları toplayıp yine atmaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…