Oyunu ilk önce 4K monitör ile denedim RTX 3080 R5 7600X ile DLSS Ultra perf yapmadıkça 50FPS görememekteyim fakat quality yaptığım anda FPS 5 civarı oluyor LCD-OLED ile keyif alınmıyor. Aynı testi CRT monitörüm ile de yaptım 1280x960 denedim native ayarlar yüksek şekilde akıcı oynadım ve görüntü 4K monitörden bile çok daha iyi gözüküyor ve çok daha iyi FPS aldım ayrıca CRT ile çok düşük FPS alsanız bile input lag olmadığından 30-60FPS değerlerinde hareket akıcılığı 1000Hz LCD'den daha iyi gözükmekte. Tam CRT monitörle oynamalık oyun olmuş.

Bu RTX Remix'lerin kotu calismasinin asil sebeplerinden biri, oyunu DX8 modunda calistirip, gerekli RT ozelliklerini ekleyip, sonra DXVK ile o DX8 komutlarini Vulkan komutlarina donusturup, sonra bir de o komutlari DX12 komutlara cevirmelerinden de kaynaklaniyor olabilir.
Oyunun kaynak kodlarını almak günah galiba. Hani RTX Remix'in pratikliğini falan göstermek içinse bunlar hiç iyi bir pazarlama değil yani. Keşke direkt Valve'dan kaynak kodları alıp doğru düzgün bir şekilde yenileselermiş oyunu.

DX8'le DX12 arasında bir uçurum olabilir, daha doğrusu DX11 ile DX12 arasında. Ancak NVIDIA da kaynağı olmayan bir şirket değil ne de olsa :D

Bu arada Vulkan'dan niye DX12'ye çeviriyorlar, ve nasıl çeviriyorlar? Yani amaç ne? Vulkan yapsınlar işte.
Ha, bir diger sebep de yesilli firmanin sponsor olmasi olabilir mesela. Bakis acisi. :hehehe:
Merak ediyorum bu işi nereye kadar götürecekler? Kendi amiral gemilerinde bile zar zor tatmin edici performans veren bu "olağanüstü" overhaul'ları nereye kadar bu kadar "ham" bir şekilde çıkaracaklar.
Var ancak zaten cogu yerleri odalara bolup cull ettikleri icin o kadar agresif bir LoD sistemi yok cogu Source oyun gibi.
Odalara cull etme mantığı güzel, umarım HL2'de iyi uygulanmıştır. Zira GMod'da wireframe çizmeyi etkinleştirip baktığımda özellikle topluluk yapımı maplerde duvar arkası olmasına rağmen inanılmaz fazla uzak ve gereksiz şeyin işlendiğini gördüm. Pek tabii Valve'dan daha özenli bir iş bekliyorum.
Yanlis hatirlamiyorsam 20. yil ozel surumde ayarlari koklediginizde LoD sistemi de devre disi kaliyordu zaten.
En iyisi. Rocket League konumu hatırlarsınız. LOD'la birlikte gelen 300FPS'i ne yapayım ben şimdi? Uzak yüzeyler FSR 1.0 Balanced gibi bulanık duruyor. Crysis Remastered'da da vardı aynı olay. Her oyunda bulunmalı.

Son düzenleme:
Bu arada Vulkan'dan niye DX12'ye çeviriyorlar, ve nasıl çeviriyorlar?
O kismini bilmiyorum, Valve da documentation paylasmamisti sanirsam. DXVK ise Source oyunlarda direkt destekli bir sey zaten.
Yani amaç ne? Vulkan yapsınlar işte.
NVIDIA GPU'lar Vulkan'da DX12'ye kiyasla genelde daha kotu performans veriyordu. Bundan dolayi olabilir, malum proje NVIDIA sponsorlugunda.
Merak ediyorum bu işi nereye kadar götürecekler?
Millet adim atana kadar...
Odalara cull etme mantığı güzel, umarım HL2'de iyi uygulanmıştır.
Zira GMod'da wireframe çizmeyi etkinleştirip baktığımda özellikle topluluk yapımı maplerde duvar arkası olmasına rağmen inanılmaz fazla uzak ve gereksiz şeyin işlendiğini gördüm.
Yani, cevap cumlede sakli. Topluluk yapimi harita. Herkes Hammer ustasi degil ama Valve oyle.

Su kadim kaynagi huzurunuza verip kacayim...

Ne portal RTX'i, ne de Half-Life 2 RTX'i Valve yapiyor. Ikisi de 3. parti gelistiricilerin, NVIDIA sponsorluguyla yaptigi projeler. HL2 RTX'i orbifold studios diye bir grup yapiyor mesela.

Keske Valve'a camur atmaya baslamadan once buyuk fotografi gorseniz...

Dediğiniz doğru ama benim demek istediğim oynanmicaksa neden yapılıyor? Ben bu sefer portaldan ders çıkarırlar sanıyordum bu adamların.