Son zamanlarda çıkan iddialara göre Gabe Newell, Half-Life 3'ü yarın Game Awards 2024 ödül töreninde duyurabilir.

Gabe öldükten sonra dirilerek Half Life 3'ü yapmaya koyuluyor. 😁

Ihtimali yok degil. Valve'in son vakitlerde sirkete aldigi yeni iscilerin kariyerlerine LinkedIn uzerinden baktiginizda oldukca becerikli ve basarili insanlar oldugunu gorebilirsiniz. Yillarca DreamWorks, Arkane, Respawn, Rockstar gibi firmalarda calismis kisileri bile bunyelerine kattilar. Ozellikle Respawn, Valve icin onemli bir sirket zira Respawn'da calisan insanlarin Source Engine bilgisi cok yuksek, bu da elemanlar icin daha kisa bir egitim ve alisma sureci demek. Boyle onemli insanlari bir anda oylesine sirket bunyesine katmayacaklari da bir gercek.

Bunun da ustune CS2 guncellemelerinde dosyalarda uzun bir suredir sizan ''HL:X'' kod adina sahip kodlarin varligi ve Valve'in guncellemeler geldikce bu kodlari CS2'den kaldirmasi, procedural biyom jenerasyonu teknolojilerine gosterdikleri ilgi gibi seyler de olaya katilinca, genel tabloyu cizmek zor olmasa gerek.

Source 2'ye su ana kadar verilmis emek az gibi gozukse de az degil ve Valve da muhtemelen motorun su anki kalitesine gelmesini bekliyordu. HL:A ve CS2 gibi projeler motoru tanima ve iyilestirme amacli en onemli projelerden biriydi ve Valve, ''HL:X'' ile bunun ekmegini yiyecek. ''In-house'' ozel bir motor gelistirmek yillarca suren bir emek sonucu olusan seylerdir ve bundan da onemlisi, Half Life serisi gibi Valve'in hep taban olarak kullandigi ve endustriye ders verircesine yenilikler sundugu bir seri icin motoru hazir hale getirmek, cok daha uzun sure suren bir surec.

Yil 2004 degil, beklentiler haliyle daha buyuk, rekabet daha fazla, bu yuzden haliyle siyrilmalari gereken yerler daha buyuk ve Valve 2004'deki kadar kucuk bir firma degil. Bundan da onemlisi, HL2 vakitlerinde yaptiklari gibi ''crunch'' kulturu olusturabilecekleri bir vakitte de yasamiyoruz. HL2 belgeselinde Gabe'in uzerinde durdugu noktalardan biri de Valve'in yarim pismis bir ''Episode 3'' veya ''HL3'' vermek istememesi, direkt ozlerinde oyle bir firma degiller. Marc Laidlaw da artik Valve bunyesinde degil ve bu yuzden hikayeyi yazmasi, daha da onemlisi sorunsuz sekilde devam ettirmesi oldukca guc. Zor bir durum. Valve'a tembel diyen arkadaslarin Bethesda gibi firmalara bir bakmasini da oneririm.

Konudaki mesajlardaki umitsizlik, Valve'da olan bitenler hakkinda bilgi sahibi olunmadiginin kaniti gibi bir sey. Gercekten Valve hayrani birisi bu umitsizlige kapilmazdi zaten. Kisacasi, imkansiz demiyorum ancak %100 ihtimal de vermiyorum. Sadece Valve son vakitlerde momentumu arttirdi ve tekli oyunculu bir oyun yapma istegine tekrar kapildi demek istiyorum. Yarin gorecegiz, kaldi ki yarin gormesek bile ''HL:X'' projesinin yakin oldugu kesin.