doruk20

Gelişen
Son zamanlarda halı sahada kalp krizinden ölen kişilerin haberlerini okuyorum. Yine bir haber daha var böyle birinin göğsüne sert top gelmiş ve kişi kalp krizinden ölmüş.

Senelerdir top oynamıyorum, eğer ben de oynarsam kondisyonum pek iyi değil. Önce bunu düzeltmem lazım sanırım. Bir de bir gün halı saha maçına tekrar çıkarsam eğer sizce önce kardiyoloji bölümüne gitmek iyi olur mu?

Son düzenleme:
Uzun süredir spor yapmıyorsan direkt halı sahaya girip kendini zorlamak riskli olabilir. Önce kondisyonu yavaş yavaş toparlamak en mantıklısı. Tempolu yürüyüş hafif koşu falanla girersin. Çok kafana takılıyorsa kardiyolojiye gidip efor testi yaptır.
Eskiden maçlardan önce fazla ısınma yapmazdım şimdi bir de kondisyon da süper değil. Önce araştırmak lazım yanlış yapmamak için. Son zamanlarda böyle kaç tane haber çıktı üzücü.

Son zamanlarda halı sahada kalp krizinden ölen kişilerin haberlerini okuyorum. Yine bir haber daha var böyle birinin göğsüne sert top gelmiş ve kişi kalp krizinden ölmüş.

Senelerdir top oynamıyorum, eğer ben de oynarsam kondisyonum pek iyi değil. Önce bunu düzeltmem lazım sanırım. Bir de bir gün halı saha maçına tekrar çıkarsam eğer sizce önce kardiyoloji bölümüne gitmek iyi olur mu?

İyi olur.
Uzun süredir spor yapmadıysan direkt halı sahaya çıkmak risklidir.
Önce kardiyolojiye gidip EKG + efor testi yaptırman en güvenlisi.
Sonra 3–4 hafta yürüyüş ve hafif koşuyla kondisyon kazanıp maça gir.
Önce kontrol, sonra kondisyon, en son halı saha.