İstanbul'u tanırken kilo da vermek amacıyla yaptığım yürüyüşlerin bilmem kaçıncı haftası olacak. Artık iyice Fatih çevresine de vakıf olmak amacıyla böyle bir rota düşündüm. Bebek'ten Galata Kulesi'ne kadar sıkıntı yok diye biliyorum ama Haliç'in içlerine, Alibeyköy'e falan varacak olmak da gözümü korkutuyor. Buralardan hep kötü bahsettiler, şöhreti benim nezdimde kötü. Ne kadar mantıklı ve güvenli bu Bebek-Eminönü rotası? Haliç çevresi, Alibeyköy, Eyüp vs. buralar dendiği kadar tehlikeli mi? Sabah 9-10 civarlarında herhangi bir cumartesi nasıldır? Oralardan veya oralara yakınlardan veya ciddi eski İstanbullular yardımcı olabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Silvio Dante
Deneyimli
Ben sabah 5.30-06.00 gibi bile defalarca yürüyüş yaptım o yollarda. Deniz kenarı kısmı tramvay hattı ile birlikte seyrettiği için hiçbir sorun yok, gayet aydınlık ve ışıklı yollar. Ki sen 9-10 diyorsun, tek yaşayacağın sorun kalabalık olması olur olsa olsa.
Oralar kalabalık olduğundan yalnız kalmazsınız başınıza bir şey gelmesi zor. Ben oralara eski işim gereği sabah 6 civarı bulunuyordum. Herhangi bir şey olmuyordu. Ayrıca Haliç Köprüsü çok güzel manzarası ile. Oralara uğramadıysanız mutlaka uğrayın.
MadResister
Çalışkan
Hocam otistik halimle gidiyorum siz düşünün gerisini. 
Ben sabah 5.30-06.00 gibi bile defalarca yürüyüş yaptım o yollarda. Deniz kenarı kısmı tramvay hattı ile birlikte seyrettiği için hiçbir sorun yok, gayet aydınlık ve ışıklı yollar. Ki sen 9-10 diyorsun, tek yaşayacağın sorun kalabalık olması olur olsa olsa.
Oralar kalabalık olduğundan yalnız kalmazsınız başınıza bir şey gelmesi zor. Ben oralara eski işim gereği sabah 6 civarı bulunuyordum. Herhangi bir şey olmuyordu. Ayrıca Haliç Köprüsü çok güzel manzarası ile. Oralara uğramadıysanız mutlaka uğrayın.
Bana anlatanlar abartmışlar o zaman ya. Alibeyköy öyle kötü böyle kötü, Eyüp'te şöyle böyle garip tipler var falan diye. Sirkeci-Eminönü'nü az buçuk biliyorum M2 ile Haliç Metro köprüsünden inip az çevresine bakmışlığım var da, biraz gözüm korkuyordu. O zaman kesinlikle önümüzdeki haftasonlarında bu Haliç etrafından dolanmayı yapacağım. Hem turistik ve güzel hem de güzel mesafe, 20-25 km arası Bebek'ten.Hocam otistik halimle gidiyorum siz düşünün gerisini.![]()
Silvio Dante
Deneyimli
Ben yerinde olsam rotayı en kötü iki güne böler, Eyüp taraflarına gelmişken Balat'ı gezmeye ve Galata taraflarındayken de o tarafların sokaklarını gezmeye birkaç saat ayırırdım.