SHERLOCKED

Başarılı
Selam, elimdeki aula F75'in yavaş yavaş rahmetli olduğunu görüyorum ve yeni klavye arayışına girdim. Manyetik switchlilere baktım ama fiyatları pek hoş değil açıkçası. FPS oyunu oynayan birisi değilim açıkçası. Eğer beni çok etkilemeyecekse paramı hall effect switchlerden ziyade daha güzel sesi ve görünümü olan bir klavyeye harcamak isterim.

FPS oyunları oynamayı seviyorsanız Hall Effect bence büyük rahatlık. Snap Tap olmadan Valorant oynayamıyorum artık resmen. Ama o seviyede oynamıyorsanız arada sırada 1-2 maç atıyorsanız gereksiz.

Rekabetçi oyunlara, anlık tepkilere önem vermiyorsanız çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir deneyim ama dediğim gibi ihtiyacınız var mı tartışılır.

Aula F75 'in eğer Switchleri problem ise yeni bir switch seti de alabilirsiniz. Basınç kuvveti, sesi, dayanıklılıkları vs gibi özelliklerine göre switch bakabilirsiniz. Klavye almaya pek de gerek yok gibi. Hatta kişisel tercihinize daha uyumlu bir klavye elde etmiş bile olursunuz bu şekilde.

Not: Böyle böyle custom klavye yolunda dipsiz bir kuyuya ilk adımı da atmış olursunuz hem. Yok switchleri yağlama, yok yalıtım vs derken gider bu şekilde.

Selam, elimdeki aula F75'in yavaş yavaş rahmetli olduğunu görüyorum ve yeni klavye arayışına girdim. Manyetik switchlilere baktım ama fiyatları pek hoş değil açıkçası. FPS oyunu oynayan birisi değilim açıkçası. Eğer beni çok etkilemeyecekse paramı hall effect Switch'lerden ziyade daha güzel sesi ve görünümü olan bir klavyeye harcamak isterim.

FPS oyunlarında movementın iyiyse gereksiz bence. Benim şahsen iyi olduğu için ben aula F87 aldım. Fıstık gibi sesi var rahatlıyorum resmen oyun oynarken terapi gibi geliyor. :D manyetik alıp hissiyatsız ve leş sesli Switch kullanmaktansa bu çok daha mantıklı bence.

Rekabetçi oyunlara, anlık tepkilere önem vermiyorsanız çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir deneyim ama dediğim gibi ihtiyacınız var mı tartışılır?

Aula F75'in eğer switchleri problem ise yeni bir Switch seti de alabilirsiniz. Basınç kuvveti, sesi, dayanıklılıkları vs gibi özelliklerine göre Switch bakabilirsiniz. Klavye almaya pek de gerek yok gibi. Hatta kişisel tercihinize daha uyumlu bir klavye elde etmiş bile olursunuz bu şekilde.

Not: Böyle böyle Custom klavye yolunda dipsiz bir kuyuya ilk adımı da atmış olursunuz hem. Yok switchleri yağlama, yok yalıtım vs derken gider bu şekilde.

Keşke Switch'te olsa problem. Bağlantısı kopuyor sürekli. Kabloyla kullansam bile.

Manyetik Switch'ler mekanik switchlere göre daha dayanıklı olsalar da çok Pro değilseniz ve 500 Hz monitör vs. kullanmıyorsanız performans babında çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum.
Tek avantajı bana göre switchlerin tetikleme noktasının istenilen şekilde ayarlanabilmesi, onun dışında çok aşırı bir artısı yok.