Yukarıdaki değerleri beslenme bilimi açısından değerlendirecek olursak: Doymuş yağ miktarı haricinde bütün değerlerin oldukça sağlıklı seviyelerde olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle de vitaminler ve fosfor ve selenyum gibi mineraller açısından çok zengin bir ettir. Bu bakımdan, domuz etinin sağlıksız olduğu iddiasının anlamlı bir dayanağı bulunmamaktadır; tam tersine, domuz etinin içerik bakımından oldukça zengin olduğu açıktır. Sadece yüksek kolesterol ve doymuş yağ oranları dolayısıyla bazı yaş ve sağlık grubundan olan insanlar için tehlikeli olabilir. Bunun haricinde, domuz etinin diğer et türlerinden dikkate değer bir farkı bulunmamaktadır. Elbette, genel olarak aşırı kırmızı et tüketimiyle ilgili uyarılar domuz için de geçerlidir; fakat domuz etinin burada özel bir yeri bulunmamaktadır.
Yine, bir hayvanın dışkı yemesi, etinin sağlığı ile ilgili hiçbir şey söylemez; zira dışkıyı bile yiyebilen hayvanların sindirim sistemleri de ona göre evrimleşmiştir. Ayrıca domuzlar genellikle aç bırakıldıklarında dışkı tüketmeyi tercih etmektedir; zira dışkı, diğer besin kaynaklarına göre çok daha az besleyici değere sahiptir. Bu nedenle alternatif (ve "normal") besin kaynakları olduğunda, domuzlar da dikkate değer bir dışkı tüketimi yapmayacaktır

Aynen kanka zevkten yiyor hayvan.
hatta her ne kadar bize "tiksinç" geliyor olsa da, yapılan bir çalışmada annelerinin dışkılarını tüketmesine izin verilen domuzların, bu dışkıya erişimi olmayan domuzlara göre %25 daha fazla beyaz kan hücresi ürettiği, dolayısıyla hastalıklarla çok daha iyi baş edebildiği görülmüştür

Bu arada henüz yemedim ama pis denmesi saçma. Bir gün güzel bir şey yemek için denerim Viyana'daki schnitzel vs.
Tamam hocam uzatmayalım konuyu.

Kabul edememe var bir de. Adama olanı söyledik cevabı "uzatmayalım." :D

Hocam kabul etmeme değil, tamam dedim. Doğru bir argüman sundunuz.

Kabul edememe var bir de. Adama olanı söyledik cevabı ''uzatmayalım.'' :D
Dini açıdan falanda konuşmuyorum bu arada :D? gerçekten çok yağlı bir şey.
Bu millette niye bu kadar çok konu tabu anlamadım. Domuz eti, eşcinsellik konusu, cart, curt. Fikir belirtmeden de duramıyorlar. Malum konulara ise susuyorlar.

Dostum sadece yağlı demedin ki iğrenç vs. dedin :)
Evet iğrenç olduğunu hala düşünüyorum.

Cümlede şeylik var sanki "yav hehe" tamam o zaman okey.

Öyle konuşuyorsun demedik zaten.

Yok hocam düzgün bir kaynak verdiniz gerçekten, yav hehe gibi bir olay yok ortada.

Cümlede şeylik var sanki "yav hehe" tamam o zaman okey.

Öyle konuşuyorsun demedik zaten.

Dostum sadece yağlı demedin ki iğrenç vs. dedin :)

Ha belki güzeldir yağlı şeyleri severim ben, ama dediğim gibi çok yağlı be.

Denemekte isterim açıkçası ancak maalesef deneyemiyorum işte.