Hangi 2 yıllık bölümü tercih edilmeli?

Eğer yerleştiysen ek tercih yapamıyorsun ama yanlış bilmiyorsam ilk seneni bitirdikten sonra puanın yetiyorsa yatay geçiş ile okul değiştirebiliyorsun.

Sadece okumak için mi istiyorsun yoksa ileriye dönük olarak mı soruyorsun ?

Yanlış bilgi: Ek tercih hakkı, ilk yerleştirmede hiçbir programa yerleşemeyen veya tercih yapmayan adaylara verilir.
Asıl tercih dönemini kaçırdığını söylemişsin, ilk tercih döneminde tercih yapmadıysan ek tercih yapma hakkın yok ki. Ek tercih hakkı ilk tercihlerini yapıp yerleşemeyenlere verilir.

Asıl tercih dönemini kaçırdığını söylemişsin, ilk tercih döneminde tercih yapmadıysan ek tercih yapma hakkın yok ki. Ek tercih hakkı ilk tercihlerini yapıp yerleşemeyenlere verilir.

Yanlışınız var. Ek tercihleri, asıl tercih döneminde tercihin yapmayanlarda faydalanabiliyor. Sadece ilk yerleştirmede tercih yapıp kayıt yaptıranlar ek tercih yapamaz.
Geçen yılın ek tercih klavuzu:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/YKS/EK/ekkilavuz_d06092024.pdf

Sadece okumak için mi istiyorsun yoksa ileriye dönük olarak mı soruyorsun?

İkisi de aslında ama daha çok ileriye dönük hocam.

Bilgisayar Programcılık yazma da ne yazıyorsan yaz. Önü açık bir bölüm gibi duruyor ama öyle değil. Mezun olan arkadaşlarım arasında çok yakın 2 torpili olan dışında işe girebilen yok. Hala staj yapmayı bekleyenler var. Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü çok bilmiyorum ama kulağa güzel geldi, araştır onu iyice.

Bir öneride ben yapayım. Kontrol ve otomasyon teknolojisi. Benim de yıllar önce bitirdiğim bir bölüm. İçerisinde teknoloji, elektrik, otomasyon, PLC birçok şey mevcut. Ama zor bir bölümdür. Hatta 2 yıllık üniversiteler içerisinde, en zor bölümlerden biridir. Lakin bir yandan projeler falan derken, gayet zevklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…