Aralarındaki en büyük fark ağırlık ve işlemci sanırım. Bir de biraz daha güncel olması galiba.
Hocam işlemcinin içindeki grafik birimi azıcık yenilenmiş ve adının değişmiş olması bence yeterli değil. 1 yıl güncelleme fazla alması belki işe gelir ama bence saçma geliyor.

Exynos her yerde Exynos, aradaki fark belli olmayacak. Yeni olsun bizim olsun o zaman, bu mantıkla devam.

Selam dostlar,

Bir arkadaşım Samsung telefon almayı düşünüyor. Bana 3-4 tane model söyledi, size sormak istedim. A34, A35, A36, A56, A57 bu modelleri iletti bana. Sizce en mantıklısı hangisi? Ben de A35 kullanıyorum yedek telefon olarak ama onu önermedim. Bütçe ile ilgili net bir şey söylemedi.

@Aakons @Simon
A Serisinde alınabilecek F/P telefonlardan biri A56'dır
A57 30K bütçe çıkıyorsa https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-samsung-galaxy-s25-fe-fiyati,798379492.html daha iyi.

Ben A56 derdim. A57 ile A56 arasinda gozume carpan panel ve islemci farki var.

Islemci yeni nesil olmasinin yani sira Samsung'un 4nm'de en iyi uretim bandi olan SF4X'ten gecti. Normalde daha guclu cipler icin tasarlanmis bir dugum ama ilk defa bir Exynos'ta kullanildi.

Panel tarafi ise Super AMOLED+ geri dondu. Aslinda sahsen fark edilir bir degisim yasatacagini dusunmesem de teoride birtakim farklar var. Gercek RGB tabanli bir panel kendisi, PenTile tasarimlardan degil. Bu sebepten daha net goruntu vadediyor Samsung. Ama ben daha cok incelik ve hafiflik icin geldigini dusunuyorum. Seneler once maliyetten dolayi rafa kaldirmislardi. Zaten 20 gram civari hafifledi ve biraz daha inceldi A5X serisi.

Ama bunlara fiyat farki deger mi? Meh.

Hocalarım, şimdi telefonda konuştum, 1 yıl civarı kullanıp satacakmış. İkinci el 17-18 bin TL civarında A56 alayım o zaman diyor ikinci el. 1 sene civarı için yeterli gelir sanırım? Ne dersiniz? A37 modelini de gözüne kestirmiş ama yine de A56 veya A57 al dedim.

@Sıla @Simon @Aakons @Sadece_Emir @TANTUNICIK @desire doue

Hocalarım, şimdi telefonda konuştum, 1 yıl civarı kullanıp satacakmış. İkinci el 17-18 bin TL civarında A56 alayım o zaman diyor ikinci el. 1 sene civarı için yeterli gelir sanırım? Ne dersiniz? A37 modelini de gözüne kestirmiş ama yine de A56 veya A57 al dedim.

Bence 1 yil kullanilip satilacak telefon icin 17-18 bin TL butce ayirmak fazla. NFC ve kamerayla isi yoksa 12 bine CMF Phone 1'e bakilabilir. Fakat satma kafasindaysa Samsung modellerin piyasasi daha iyidir.

Yani alacaksa kaliteli olsun derse A56 iyidir. Ancak @Simon un dediği gibi 1 yıl kullanmak için CMF Phone 1 de iyidir.

Ben A56 derdim. A57 ile A56 arasinda gozume carpan panel ve islemci farki var.

Islemci yeni nesil olmasinin yani sira Samsung'un 4Nm'de en iyi uretim bandi olan SF4X'ten gecti. Normalde daha guclu cipler icin tasarlanmis bir dugum ama ilk defa bir Exynos'ta kullanildi.

Panel tarafi ise super AMOLED+ geri dondu. Aslinda sahsen fark edilir bir degisim yasatacagini dusunmesem de teoride birtakim farklar var. Gercek RGB tabanli bir panel kendisi, pentile tasarimlardan degil. Bu sebepten daha net goruntu vadediyor Samsung. Ama ben daha cok incelik ve hafiflik icin geldigini dusunuyorum. Seneler once maliyetten dolayi rafa kaldirmislardi. Zaten 20 gram civari hafifledi ve biraz daha inceldi a5X serisi.

Ama bunlara fiyat farki deger mi? Meh.

A57 biraz daha düşse fiyat farkının değeceğini düşünüyorum.
Malum S25 FE de zamlandı ve herkes için çip kameradan daha çok batarya önemli oluyor.

Bence 1 yil kullanilip satilacak telefon icin 17-18 bin TL butce ayirmak fazla. NFC ve kamerayla isi yoksa 12 bine CMF Phone 1'e bakilabilir. Fakat satma kafasindaysa Samsung modellerin piyasasi daha iyidir.

NFC'yi aktif olarak kullandığı için Simon hocam ona sıcak bakamamış. Yoksa fiyat/performans olarak ben de onu aslında çok beğeniyorum.

Yani alacaksa kaliteli olsun derse A56 iyidir. Ancak @Simon un dediği gibi 1 yıl kullanmak için CMF Phone 1 de iyidir.

A57 biraz daha düşse fiyat farkının değeceğini düşünüyorum.
Malum S25 FE de zamlandı ve herkes için çip kameradan daha çok batarya önemli oluyor.

Şimdilik A56 alacak gibi hocam, A57 modelini biraz pahalı buldu. Muhtemelen bir yıl sonra bir Apple modeline geçiş yapacak gibi görünüyor.

Şimdilik A56 alacak gibi hocam, A57 modelini biraz pahalı buldu. Muhtemelen bir yıl sonra bir Apple modeline geçiş yapacak gibi görünüyor.

A57 modeli benim gibiler için ideal. S25 FE'nin bataryasından korkup alacaklar için ideal.
Kendisi uyguna A56 bulmuş alsın kullansın.

Selam dostlar,

Bir arkadaşım Samsung telefon almayı düşünüyor. Bana 3-4 tane model söyledi, size sormak istedim. A34, A35, A36, A56, A57 bu modelleri iletti bana. Sizce en mantıklısı hangisi? Ben de A35 kullanıyorum yedek telefon olarak ama onu önermedim. Bütçe ile ilgili net bir şey söylemedi.

@Aakons @Simon

Belirttiğiniz A3X serisinin tamamını kullanmış biri olarak; A35'i direkt eleyin derim, A34 ve A36 stabilite konusunda daha başarılı.
Ki A56 ve A57 varken A3X serisini ben düşünmezdim. Ki aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde bence A57'ye de gerek yok.

Yani bütçe S24/25 FE'ye kadar çıkmıyorsa A56 makul.