Şimdi bizim eve İş Bankası yakın. Ama diğer yerlerede gidilebilir tabii. Ama en yakını İş Bankası. Arayüz olarak Yapı Kredi demişsin. Bana arayüz pek lazım olmuyor. Kullanımı iyi olsa yeterli.

İş Bankası arayüzü zaten kötü değil. Daha birkaç ay önce büyük güncelleme geldi değişti. Sürekli güncelliyorlar. O da iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendi deneyimime göre söyleyeyim, geçtiğimiz yıl içinde birkaç farklı bankayla kredi başvuru süreci yaşadım. Özellikle acil nakit ihtiyacım olduğunda en kolay kredi veren bankalar arasında ciddi araştırma yapmıştım. Şunu net söyleyebilirim: herkesin finansal geçmişi ve kredi notu farklı olduğu için hangi bankanın daha iyi olduğu kişisel duruma göre değişiyor. Benim için en sorunsuz ve hızlı süreci sağlayan banka [isim vermeden örnek olarak diyelim] dijital başvuru süreci güçlü olanlardan biriydi. Mobil uygulamadan başvurdum, ön onayı birkaç dakika içinde verdiler. Evrakla uğraşmadan hesabıma geçirdiler. Özellikle kredi notum çok yüksek olmasa da, gelire göre kredi seçeneğini sundukları için çok zorlanmadım.

Daha önce klasik yöntemlerle çalışan büyük bankalara da başvurmuştum ama evrak, şube ziyareti vs. derken süreç uzamıştı. Açıkçası zamanla yarışanlar için dijital odaklı bankalar şu an daha önde gibi. Hatta bazıları, kampanyalı faiz oranları ve masrafsız kredi fırsatları sunuyor. Kendi adıma, kolaylık ve hız arayan biri olarak dijital bankaları daha başarılı buluyorum. Ama eğer sabit geliriniz varsa ve kredi notunuz fena değilse, neredeyse tüm büyük bankalar kolay kredi sağlıyor artık. Tavsiyem, birkaç farklı bankadan ön onay alın ve faiz/masraf karşılaştırmasını iyi yapın.