Hangi bölümü okumalıyım ve yeni bölümler tercih edilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RedFoX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 269
  • Etiketler Etiketler
    tercih

RedFoX

Uzman
Selam herkese, hedefim yönetim bilişim sistemleriydi tutmadı alternatif arıyorum. İlgi alanım bilgisayar, yazılım kısaca ıt sektörü. Meslek lisesinde de bilişim okudum. Stajımıda bilişimle ile ilgili bir yerde yaptım. Aşağıdaki fotoğraftaki listede yer alan 2 yıllık bölümler arasından sizce hangisini seçmek daha mantıklı.
Sağlık ile ilgili bölüm önermeyin. YKS puan ve sıralamalarım: TYT: 314 puan, EA: 316k, sözel: 153K.

Tercih listemin başına tutma ihtimali düşük olsa da sırasıyla şu bölümleri yazacağım kalan bölümler tutma ihtimali olan bölümler olmalı tekrar sınava girmeyeceğim için;
1- YBS, 2-YBS, 3- yazılım geliştirme, 4- yazılım geliştirme, 5- bilişim sistemleri ve teknolojileri, 6- bilişim sistemleri ve teknolojileri, 7- bilgi güvenliği teknolojisi.

Yazılım alanı dışında ilgili alanlarıma uyan bazı bölümler şunlar:
  • Havacılık yönetimi (4 yıllık) (puan yetiyor, Amasya)
  • Uluslararası lojistik ve yönetimi (4 yıllık) (puan yetiyor, Kırklareli)
  • Hibrid ve elektrikli taşıtlar teknolojisi (2 yıllık) (puan yetiyor, düşük bir ihtimal tutmayabilir, Trakya Üniversitesi)
  • Uçak teknolojisi (puan yetmiyor)
  • Otonom sistemler teknikerliği (yeni açılan bölümlerden Sakarya)

Diğer bazı senaryolarım;
- Bulunduğum şehirde işletme okuyup her sene KPSS ile bir yerleri kazanmakta seçeneklerim arasında. Veya işletme okuyup evde yazılım öğrenmeye devam edip, 4 yıl sonra mezun olunca işletme diploması ve yazılım projelerim ile bilişim sektöründe iş bulmaya çalışmak.

İşletme okumak istemiyorum ama lisans diploması verdiği için ve çalışabileceğim yerler genel olarak beyaz yaka, bilişime yakın olduğu için okuyacağım.

250K'dan Mersin Üniversitesi YBS zorlayabilirsin aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…