Hangi dini araştırmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quastyren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 796
  • Etiketler Etiketler
    din
İslama zor deyip hristayanlığı araştırmak saçma. Önce İslam'ı adam araştırın(illa Müslüman olun demiyorum kendi tercihiniz sadece bir fikir oluşması amacıyla diyorum) sonra hristiyanlığa bak. Yahudiliğe pek bakmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca sırf İslam zor diyerek din değiştirmekte çok saçma geliyor, İslam'ı doğru kabul etseniz bile sırf işinize gelmediği için çıkmak bir garip geldi.

Ateist oldum 2021 yılında. İslam dininin şartları çok zor. Gusül filan almak gerekiyormuş. 5 vakit namaz kılmak... k şey var yazamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün dinler bana göre yalan. Araştırmakla günlerini boşa harcama. Hayatına odaklan, keyfine bak.

Hayatımda bu kadar saçma şey okumadım. Yani İslam dini zor diye İslam'ı reddettin değil mi? Ben yanlış anlamıyorumdur umarım. Eğer öyleyse burada sana anlayabileceğin şekilde kimse bir şey anlatamaz.

Böyle bir şey mi var. İslam çok zor ben yapamam gibisinden bir şey olamaz. Sizi Müslüman olmadığınız için yargılamıyorum illa Müslüman olunda demiyorum. Ama din böyle bir şey değil. Zor olmasın. İstediğim gibi olsun. Ben yorulmayım. Zaten islama göre dünyaya getiriliş amacımız Allah'ın isteklerini yerine getirip ahirettede istediğmiz gibi yaşamak.

Semai dinler üzerine araştırma yapmak istiyorsanız evvela İbrahimi dinlerden Yahudilik-Museviliği akabinde eşanlı Mezopotamya ve Orta Doğu tarihini takip ederek başlayabilirsiniz. Zaten Yahudilik-Musevilik araştırması yaparken Tevrat'ı da okumanız gerekecek ki yine akabinde Zebur, İncil derken Kur'an-ı Kerim'e kadar ilerleyeceksiniz. Kur'an-ı Kerim'i okumadan önce de Muhammed ve sonrasındaki dört halife dönemini iyi tahlil etmekte fayda var. Esasen bunların çok bir önemi yok gibi görünse de hukuki sistemlerin ve bugünkü ekonomi sisteminin temelleri de burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…