Amacım sadece olası bir kavga anında kendimi savunabilmek, sizce hangisini öğrenmeliyim? 92 kiloyum 1.88 boyundayım. İlk vücut yapıp ondan sonra başlarım diye düşündüm, aklımda boks var yine de farklı bir şey önerirseniz onla da başlayabilirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Canepe
Uzman
Boy ve kilo avantajın çok iyi. En önemli tavsiyem Güreş öğrenmen. Güreş için gelişmen. İyi güreş bilmek fark yaratıyor. Daha niş bir öneri isterseniz de kesinlikle Jiu Jitsu. Buda yine uzuvlara yönelik bir dövüş sanatı. Tehlikelidir. Öldürür, boğar, uzuv kırar.
Ben onu mu sordum? Karşıdakinde bıçak bile olsa onu saplamak öyle kolay değil, ben yine de kendimi dövüş sanatı öğrenerek güvence altına almak istiyorum.Olası bir kavgada karşındakinin yumrukla saldıracağını düşündüren nedir?
Güreş mantıklı geliyor aslında, vücut yapmadan direk güreş öğrenmeye başlasam dezavantaj olur mu?Güreş öğrenin. Güreş için gelişin. İyi güreş bilmek fark yaratıyor. Daha niş bir öneri isterseniz de kesinlikle Jiu Jitsu. Buda yine uzuvlara yönelik bir dövüş sanatı. Tehlikelidir. Öldürür, boğar, uzuv kırar.
Öğrenmek istiyorsan güreş en iyisi.
Son düzenleme:
Canepe
Uzman
Vücut yapmak demek mantıklı bir terim değil, güreş kütle ve güç odaklı bir spor. Güreş için gelişin demem de bunun için. İyi bir güreşçi olursan vücudun da bu orantıda parçalanır ve güçlenir.
GYM, body-building bunlar savunma sporu olarak görülmemeli. Bunları sağlık ya da gösteriş için yapmalısın. Mentalite, ruh veya kız arkadaşın için.
Ancak amacın kendini savunmak ise disiplinle güreş öğrenmeye çalışırsan her halükarda fark yaratırsın. Güreş benlik değil derseniz kesinlikle Jiu Jitsu da araştırın derim.
Amacım sadece olası bir kavga anında kendimi savunabilmek, sizce hangisini öğrenmeliyim? 92 kiloyum 1.88 boyundayım. İlk vücut yapıp ondan sonra başlarım diye düşündüm, aklımda boks var yine de farklı bir şey önerirseniz onunla da başlayabilirim.
MMA uzatmaua gerek yok
Vücut yapmak demek mantıklı bir terim değil, güreş kütle ve güç odaklı bir spor. Güreş için gelişin demem de bunun için. İyi bir güreşçi olursan vücudun da bu orantıda parçalanır ve güçlenir.
GYM, body-Building bunlar savunma sporu olarak görülmemeli. Bunları sağlık ya da gösteriş için yapmalısın. Mantalite, ruh veya kız arkadaşın için.
Ancak amacın kendini savunmak ise disiplinle güreş öğrenmeye çalışırsan her halükarda fark yaratırsın. Güreş benlik değil derseniz kesinlikle Jiu Jitsu da araştırın derim.
Sopayla gelen adama jiu jutsu yapmayı denersek sonu hiç iyi olmuyor
Canepe
Uzman
Sopayla gelen adam için uçuyor olman gerek, sopayla gelen adama kimse bir şey yapamaz. O sopayı her türlü yersiniz. Savunabilirsen kollarına yersin, savunamazsan da kafana yersin. Zaten kafana yediğinde de film bitiyor.MMA uzatmaua gerek yok
Sopayla gelen adama jiu jutsu yapmayı denersek sonu hiç iyi olmuyor![]()
Türkiyede yoktur ama Kravmaga bu işte tektir bence. Türkiye özelinde Muay thai iyi is yapar sokakta.
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-