Merak ettiğim şey, altyapısı Türk Telekom olan bir yerde farklı sağlayıcılar arasında nasıl bir fark oluşabilir? Mesela hız veya ping konusunda altyapı aynı olmasına rağmen farklı sonuçlar alınabilir mi? Ve hangi firmaları önerirsiniz? Fiyat pek önemli değil yeter ki düzgün bir hizmet versinler. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konumunda TurkNet GigaFiber varsa, TurkNet veya GigaFiber yok diyelim. TTNET fiber de yok, sadece Turkcell fiber var diyelim. O zaman, Türkcell, eğer ikisinde yoksa ve normal DSL altyapı varsa, seçenekler belli; bence Vodafone.

GigaFiber varsa altyapında veya konumunda çalışmalara başlanmışsa/devam ediyorlarsa kesinlikle TurkNet. ISS'yi konumuna göre seçmen bayağı fark ediyor.

Oturduğunuz yerin bir altyapı sorgulamasını yapın. Onu paylaşın daha iyi öneri yapılır.
Screenshot_20250613_184707_Chrome.webp

Sizinle aynı değerleri alıyorum neredeyse. 3 gün sonra TurkNet'e geçeceğim. Türk Telekom çok pahalı. Netspeed de aynı fiyata denk geliyor. O yüzden en mantıklı tercih şu an için TurkNet gibi gözüküyor.

İlk önceli altyapı olsun sonra hizmet olsun.

Nasıl fark oluştuğunu ben de bilmiyorum ama oluşuyor.
Ben TT altyapısında Netspeed kullanıyorum. Önceden aynı altyapıda Turkcell ve TT kullandım ikisinden de bu kadar kaliteli hizmet alamadım. Ya hız düşük geliyordu ya kopmalar başlıyordu vesaire. Her hafta aramak durumunda kalıyordum. Yaklaşık 2-3 senedir Netspeed kullanıyorum bu tarz sorunlarım kalmadı. 2-3 senelik deneyimimde 2-3 kere destek ile uğraşma durumunda kaldım. Genelde de 2 günde çözüldü sorun.