Fiber altyapısı binama 31 Ekim itibarıyla geldi. Paket olarak HiperNet yani VDSL'i 24Mbps hızla kullanıyordum, aynısının fiber versiyonuna geçirdiler. Taahhüdüm de 15 Aralık'ta bitecek. Kafamda iki seçenek var.
Türk Telekom'un 100Mbps ilk 3 ay 300₺, sonraki 12 ay 600₺ paketini alacağım. 75₺ modem ücreti de var mış. Aylık ortalama ücret 615₺ oluyor.
TurkNet'e "Burger King kampanyası" ile geçmek. Ama burada bir problem var, ben tıkla gelsin uygulamasında kampanyada bahsedilen menüyü görmedim.
Başka önerileriniz varsa yazarsanız çok makbule geçer.
İnternet ihtiyacınıza göre hız seçmenizi öneririm. Yoğun kullanacaksanız 1 Gbps iyi bir seçenek ama ortalama kullanacaksanız 500 veya 200 Mbps işinizi görecektir. İhtiyacınız olmayan hızlarda paket almak boşa paranızı kaybetmenize neden olur.
Ben ise TurkNet'i TT fiber altyapısında kullanmayı önermiyorum çünkü maximum 100 Mbps veriyorlar.
Hocam bu çok tartışılabilir bir konu. Biz Ağustos 2023'de 24 ay taahhütlü Türk Telekom ev interneti için başvuru yapmıştık. Modem ücreti vb. dahil ilk aylar 500 daha sonrasında kalan aylar için de aylık 400-450 civarı fatura ödüyoruz. Ben Türk Telekom ile çok büyük bir sorun yaşamadım. Bir ara ana şebekeden evimizdeki hatta sinyal azalması sorunu vardı ve teknik ekibi arayıp arıza kaydı oluşturduk. Ertesi gün geldiler ve yapıp gittiler. O yüzden Türk Telekom'dan şu anlık bir şikayetim yok. Umarım da olmaz.
İndirme hızı en çok dosya indirirken işe yarıyor. O da yalnızca büyük boyutlu dosyalarda gözle görülür fark yaratıyor. Bir dosyanın boyutu küçükse 1 dakika yerine 2 3 dakika beklemek kimseyi üzmez.
Onun haricinde oyun indirirken olduğu gibi büyük boyutlu dosyalar indirirken 100 Mbps oldukça uygun. 42 GB 1 saatte iniyor. Anında inmesini istemek biraz fanteziye kaçıyor diye düşünüyorum.
Türk Telekom ve Superonline fiyatları çok yüksek tutuyor. TürkNet ilk çıktığında çok uygundu ancak artık o da Türk Telekom ve Superonline ile yarışıyor. Uygun fiyat veren 100 Mbps bir paket bulursanız bağlatabilirsiniz.
İnternet ihtiyacınıza göre hız seçmenizi öneririm. Yoğun kullanacaksanız 1 Gbps iyi bir seçenek ama ortalama kullanacaksanız 500 veya 200 Mbps işinizi görecektir. İhtiyacınız olmayan hızlarda paket almak boşa paranızı kaybetmenize neden olur?
Ben ise TurkNet'i TT fiber altyapısında kullanmayı önermiyorum çünkü maximum 100 Mbps veriyorlar.
İnternet ihtiyacınıza göre hız seçmenizi öneririm. Yoğun kullanacaksanız 1 Gbps iyi bir seçenek ama ortalama kullanacaksanız 500 veya 200 Mbps işinizi görecektir. İhtiyacınız olmayan hızlarda paket almak boşa paranızı kaybetmenize neden olur?