MARCUS_1486

Üyecik
Dostlar merhaba,

Birkaç sorum olacak. Şimdi ben hâlihazırda Turkcell Superonline internet kullanıyorum, Ankara'dayım; Gaziantep'e taşınacağım. Oradaki evimde ortak fiber altyapı var, yani 4 operatörle konuştum; Turkcell, Kablonet, TurkNet ve Türk Telekom hepsi 1000 Mbps hız verebileceğini söyledi. Şöyle garip bir şey oldu; hem Kablonet hem de Türk Telekom kendi fiber altyapılarının olduğunu söyledi.

Kablonet, GPON altyapı var dedi, orada kullanan da varmış zaten. Ben Superonline ile konuştuğumda bana 1700 TL bir fiyat verdiler 1000 Mbps / 50 Mbps için; şu an aynı internete 720 TL veriyorum, yeni zamlı haliymiş. Nakil yapamıyorum, kendi altyapıları değil çünkü, Türk Telekom altyapısından verecekler o yüzden yeni tarife verecekler. Türk Telekom ise şu anki fiyatıyla 1634 TL bir fiyat verdi, 18 ay taahhütlü; yine 1000 Mbps / 50 Mbps internet verecekler, modem kirası da içine dâhilmiş. TurkNet ise 100 Mbps gözüktüğünü ama ek 350 TL daha vermem karşılığında 1300 TL'ye yine 1000 Mbps / 50 Mbps internet vereceğini söyledi (yine Telekom altyapısı üzerinden); kurulum ücreti galiba ilk 6 aya 150 TL idi sanırsam, bölünecekmiş, öyle hatırlıyorum; konuşalı birkaç gün oldu, fatura 1400 TL falan olacak galiba ilk 6 ay, sonra 1300. Bana şunu söylediler: "GigaFiber başvurusu yapın, belki gelme ihtimali olur, ekipler inceler, o zaman simetrik 1000'e 1000 internet veririz" dediler; zaten GigaFiber olsa düşünmem, TurkNet alırım.

Ayrıca kısa süreliğine 1 yıllık ücreti peşin ödeyip onu anlaşmalı bankalardan 6 aya böldürebiliyormuşuz, çok daha kârlı oluyormuş. Daha sonra Türksat Kablonet'le görüştüm, en uygun fiyat onlardaydı, aylık 849 TL'ye 12 ay taahhütlü 1000 Mbps / 100 veya 125 idi sanırsam, yükleme hızlı internet vereceklermiş, diğerleri 50 veriyordu. Fiber eve kadar geliyor yanlış anlamadıysam cam fiber kablo ile hizmet alacaksınız dediler, zaten duvardan bir fiber kablosu çıkıyor prizden, net bir şey söylemiyorlar ama "Kablonet GPON altyapınız var" dedi, zaten 1000 veriyorlarsa evin içine kadar geliyordur diye düşünüyorum. Şimdi dostlar, uzattım kusura bakmayın ama düzgün bir seçim yapmak istiyorum, biraz ayrıntılı uğraşıyorum; her birini 2-3 kez aradım, o yüzden böyle ayrıntılı. Sizden ricam bana bir fikir verin. Benim için en önemli 1. şey ping değerleri; evet, bu çok boyutlu bir şey; konum, yoğunluk, altyapı gibi ama ping çok önemli, çok online oyun oynuyorum. Sizce en düşük pingi bu koşulda kimden alırım ortalama olarak? Hangisinin yurt dışı çıkışları daha iyidir? 2.'si stabilite; o indirme ve yükleme hızı hangisinde daha stabil ve performanslı olur? Bu arada daha önce Turkcell hariç diğer hiçbir servis sağlayıcısını fiberde kullanmadım.

4-5 yıl önce ADSL bakır, çok kötü bir altyapıda Türk Telekom ve TurkNet kullandım, ikisi de çok kötüydü; "TurkNet iyi olur" demişlerdi, o daha da kötüydü, 8 Mbps'yi geçmiyordu, gece kopuyordu ve ping yüksekti; daha sonra VDSL'e geçirmişlerdi, 65 olmuştu ama taşınmıştım; yani o altyapıdaki performansı fiber ile kıyaslamak bence doğru olmaz, bu yüzden çok kararsızım. 3.'sü de fiyat; zaten fiyatta 1. Kablonet, 2. TurkNet, 3. Türk Telekom, 4. Turkcell. Dediğim gibi, altyapı olarak Türk Telekom ve Kablonet kendi altyapılarının olduğunu söyledi, diğerlerinin yok. Sizce en mantıklısı hangisi olur, en iyi pingi ve stabiliteyi hangisinde alırım? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 3 haftaya falan taşınacağım, sizden ricam bana yardımcı olun, şimdiden teşekkürler herkese...

Son düzenleyen: Moderatör:
Türknet routing ve fiyatlandırma anlamında gerçekten iyi. IXP çıkışları çok hızlı ve seri çalışıyor. Ayrıca Gaziantepte bir data centerları oldukları için routing daha da hızlı olur. Yoksa seni Kayseriye atar sonrada Ankaradan İstanbula bağlardı.

Kablonette kendi fiber altyapısında iyi fiyat veriyor ama routing önemli diyorsan kesinlikle kaçın. Çok fazla ping ve jitter sorunu var. Yani adamlarda fiberde olmaması gerektiği kadar ping var. Bazı yerlerde tahahhüt olmasına rağmen fiyat artışı yaşıyan kişilerin şikayetlerinide okumuştum. Ayrıca kablonetin sitesinde gaziantep için 1000 mbpse 850 lira dedikleri kampanyayı bulamadım. Belki ilçe bazlıdır diye tahmin ediyorum. Birde kablonet ilk 6 ay daha az, son 6 ayda daha zamlı fiyat koyuyor diye biliyorum internet paketlerine.

Fiyat anlamında kablonet iyi. Ama hizmet kalitesi anlamında kesinlikle Türknet. Hatta bana kalırsa 12 ay sabitleyip 6 taksite kredi kartıyla bölmek daha mantıklı.

Türknet routing ve fiyatlandırma anlamında gerçekten iyi. IXP çıkışları çok hızlı ve seri çalışıyor. Ayrıca Gaziantepte bir data centerları oldukları için routing daha da hızlı olur. Yoksa seni Kayseriye atar sonrada Ankaradan İstanbula bağlardı.

Kablonette kendi fiber altyapısında iyi fiyat veriyor ama routing önemli diyorsan kesinlikle kaçın. Çok fazla ping ve jitter sorunu var. Yani adamlarda fiberde olmaması gerektiği kadar ping var. Bazı yerlerde tahahhüt olmasına rağmen fiyat artışı yaşıyan kişilerin şikayetlerinide okumuştum. Ayrıca kablonetin sitesinde gaziantep için 1000 mbpse 850 lira dedikleri kampanyayı bulamadım. Belki ilçe bazlıdır diye tahmin ediyorum. Birde kablonet ilk 6 ay daha az, son 6 ayda daha zamlı fiyat koyuyor diye biliyorum internet paketlerine.

Fiyat anlamında kablonet iyi. Ama hizmet kalitesi anlamında kesinlikle Türknet. Hatta bana kalırsa 12 ay sabitleyip 6 taksite kredi kartıyla bölmek daha mantıklı.
Hocam, çok teşekkür ediyorum cevap için. Evet, ping konusunda sıkıntılı diyen birkaç kişi gördüm. Kablonet'te, Türknet'te ise gigafiber olmadığı için emin değilim. Gigafiber olsa, düşündüğüm gibi TT altyapısı üzerinden geleceği için acaba nasıl değerler verir, bilemedim ama dediğinize göre iyi olur gibi. Teşekkür ediyorum ayrıntılı bilgi için. Ekstra olarak, data center'ı sadece İstanbul'da var gözüküyor ama Gaziantep'te olduğuna emin misiniz hocam?

Son düzenleme:
Hocam, çok teşekkür ediyorum cevap için. Evet, ping konusunda sıkıntılı diyen birkaç kişi gördüm. Kablonet'te, Türknet'te ise gigafiber olmadığı için emin değilim. Gigafiber olsa, düşündüğüm gibi TT altyapısı üzerinden geleceği için acaba nasıl değerler verir, bilemedim ama dediğinize göre iyi olur gibi. Teşekkür ediyorum ayrıntılı bilgi için. Ekstra olarak, data center'ı sadece İstanbul'da var gözüküyor ama Gaziantep'te olduğuna emin misiniz hocam?
1783121270112.webp

TürkNet'in omurgası bu şekilde. Görüldüğü gibi Gaziantep'te bir data center'ları bulunuyor. Ayrıca Turknet Gigafiber çekimlerini daha kolay olması sebebiyle önce data center'ları bulunan şehirlerde yapıyorlar.

Eki Görüntüle 262941

TürkNet'in omurgası bu şekilde. Görüldüğü gibi Gaziantep'te bir data center'ları bulunuyor. Ayrıca Turknet Gigafiber çekimlerini daha kolay olması sebebiyle önce data center'ları bulunan şehirlerde yapıyorlar.
Hocam, bir tanesin, çok teşekkür ediyorum. Demek baktığım bilgi yanlıştı. O zaman Turknet öneriyorsunuz. Zaten taahhüt yok, iptal de edebiliyorum.

Hocam, bir tanesin, çok teşekkür ediyorum. Demek baktığım bilgi yanlıştı. O zaman Turknet öneriyorsunuz. Zaten taahhüt yok, iptal de edebiliyorum.
Aynen öyle. 12 ay sabitlemeyi tahahhüt gibi düşünme. İstediğin zaman iptal ediyorsun, kalan ayların parasını iade ediyorlar.

Aynen öyle. 12 ay sabitlemeyi tahahhüt gibi düşünme. İstediğin zaman iptal ediyorsun, kalan ayların parasını iade ediyorlar.
Tamamdır hocam, diğer tarafta da Turknet kötü diyenler var. Vallahi bu iş iki ucu kirli değnek; herkes farklı bir şey yaşamış. Umarım iyi olur, deneyeceğim ama bu 12 ay peşin verme kampanyası ben alana kadar bitebilir. Belki birkaç gün uzattık, normalde bitmişti demişlerdi.

Tamamdır hocam, diğer tarafta da Turknet kötü diyenler var. Vallahi bu iş iki ucu kirli değnek; herkes farklı bir şey yaşamış. Umarım iyi olur, deneyeceğim ama bu 12 ay peşin verme kampanyası ben alana kadar bitebilir. Belki birkaç gün uzattık, normalde bitmişti demişlerdi.
O bir kampanya değil ki. Onun bir süresi yok normalde. Zamsız fiyatın süresini uzattık anlamında demişlerdir. O da 650 liraya falan tekabul ediyordu.

Ayrıca yani internet bu. Türkiyedeki hizmete bakarsak her şey bölgeden bölgeye değişiyor. Ben gigafiberliyim mesela ve çok memnunum yani. Değiştirmek istemiyorum.

O bir kampanya değil ki. Onun bir süresi yok normalde. Zamsız fiyatın süresini uzattık anlamında demişlerdir. O da 650 liraya falan tekabul ediyordu.

Ayrıca yani internet bu. Türkiyedeki hizmete bakarsak her şey bölgeden bölgeye değişiyor. Ben gigafiberliyim mesela ve çok memnunum yani. Değiştirmek istemiyorum.
reis gigafiberli olsam bende istemem ya başvuru yapacağım belki yarın öbürgün gelebilir oraya da zaten başka bişey kullanmam o zaman ayrıyeten ya ben kampanya olarak anladım ya da onlar yanlış söyledi bunun süresini uzattık falan dedi o zaman fiyattan bahsetti heralde tekrar arayıp sorarım ama son bişey ekleyeceğim siz şimdi gigafiberli olduğunuz için o yönden gayet iyi ama, dediğim gibi tt altyapısı üzerinden gelecek bende, siz yine iyi olacağını düşünüyor musunuz türknetin yurtdışı portları jitteri daha iyi dediniz ama emin olmak istedim yanlış anlamayın hocam çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.