Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    51
Elementary OS'un içinde eskiden ekran kaydedici, gelişmiş workspace desteği, güzel bir bildirim paneli olması ve kullanım kolaylığı nedeniyle vazgeçilmez.
Bu ElementaryOS sistemine özgü bir şey değil aslında genelde bu tip araçlar DE (Masaüstü dağıtımı) ile birlikte gelirler.
Not: Windows'u, genel olarak Linux'tan editliyorum. Kayıt defterini, Linux'tan düzenlemek daha kolay gerçekten ve her klasörü ve dosyayı erişim hakkın var :D.
Özgürlük böyle bir şey :D

Ben kişisel bilgisayarımda 2 yılı aşkındır Linux kullanıyorum yazılım alanında terminal hayat kurtarıyor eksik paketi firefox aç exe indir 10 tane next butonuna bas yapmak yerine ''' sudo dnf install gcc ''' yazıyorsun ve kuruyorsun bitiyor :)
Çoğu sunucumda ise Linux kullandığım için benim için bir vazgeçilmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ElementaryOS sistemine özgü bir şey değil aslında genelde bu tip araçlar DE (Masaüstü dağıtımı) ile birlikte gelirler.

Özgürlük böyle bir şey :D

Ben kişisel bilgisayarımda 2 yılı aşkındır Linux kullanıyorum yazılım alanında terminal hayat kurtarıyor eksik paketi firefox aç exe indir 10 tane next butonuna bas yapmak yerine ''' sudo dnf install gcc ''' yazıyorsun ve kuruyorsun bitiyor :)
Çoğu sunucumda ise Linux kullandığım için benim için bir vazgeçilmez.
Linux extreme işlerde güzelde bence günlük kullanımda iyi değil yani. Ben açıkçası Linux işletimim sistemini yavaş buluyorum günlük kullanımda ve stabil çalışacağını düşünmüyorum. Evet server için iyi gerçekten ama günlük kullanımda benim için kötüdür.

Hocam Elementary OS'in Pantheon ortamı yani çatallanmış Gnome'u çok iyidi eski zamanda. Çok beğeniyordum. Şimdi kullanmıyorum hiç. ElementaryOS ve onun GTK tasarımına özgü Elementary OS App'ları çok ama çok iyiydi. Anahtar, kilitti. Farklı bir his veriyordu. Mesela her uygulumanın kendine özgü pencere rengi olabiliyordu. Reco (ses kaydedici) kırmızı, Vocal (podcast oynatıcı) mor renginden falan. Çok havalı yapıyordu.

Elementary OS kullanırken gerçekten Linux benim için güzel kullanılabilen bir yazılımdı. Keyif veriyordu yani kullanılması.

Ben açıkçası Linux işletimim sistemini yavaş buluyorum.

Hocam gerisi sizin kişisel görüşünüz ama bu direkt yanlış. Kendi çekirdeğimi derledim, Raspberry Pi gibi (görece) güçsüz bir cihaz bile prize taktıktan 3-4 saniye sonra şifre ekranına açılıyor ve boşta 60-70 MB RAM kullanıyor.

IMG_20250129_004554.webp

Hocam gerisi sizin kişisel görüşünüz ama bu direkt yanlış. Kendi çekirdeğimi derledim, Raspberry Pi gibi (görece) güçsüz bir cihaz bile prize taktıktan 3-4 saniye sonra şifre ekranına açılıyor ve boşta 60-70 MB RAM kullanıyor.

Eki Görüntüle 119539
Hocam sizin bu işletim sistemi çok güzel. Ben çok takdir ediyorum hakkaten ve gurur da duyuyorum. Ne güzel içerikler yapıyorsunuz. Hatat önceden gördüm, helal olsun dedim.

evet

Windows'ta TV kartı ile 4K rahatlıkla izleyemiyorum Linux'te fazlasıyla izleyebiliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250129_010636.webp
    Ekran Görüntüsü_20250129_010636.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme: