Bütçe
30 Bin TL

HepsiManyak

Çalışkan
Ryzen 9 9950X ile 4070 Ti SUPER için X870 anakart arıyorum. Ama hangi marka ve model alsam kararsız kaldım. Bütçe 10-30 bin TL arası. Gidip en pahalısını alabilirim ama kullanmayacağım boş özelliklere para vermek istemiyorum. x870 ile X870E'nin farkını bile bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1739087752778.webp

X870 ve X870E'nin farkları. @HepsiManyak

İlk bilgisayarımın anakartı MSI'di 8 yil kullandim sorunsuz bir şekilde. Yeni bir sisteme geçiş yaptım bütçem yeterli olmadığı için MSI alamadım ASUS aldım 6 yıl kullandim daha ilk günden sorunlar başladı yakın bir zaman da yeni MSI sisteme geçiş yaptım benim tercihim her zaman MSI.

Bu seviyeye çıkınca bakcağınız ilk şey VRM olsun. Gidip 10A VRM'li Asus almayın. Bu seviyede 2.5Gbps LAN, Wi-Fi veya anakartla tümleşik M2 soğutucu standart oluyor. Bu gibi eften püften şeyleri en sona bırakmak gerekiyor.

X870 ile x870E arasındaki fark, 4.0 ve 5.0 hat sayılarında ortaya çıkıyor. X870E fazladan sunuyor. En belirgin fark bu.

Genel olarak marka ve yongadan ziyade kartların derinine inmek lazım. Vakti zamanında B450 Tomahawk Max çoğu giriş ve belki orta seviye X470 gibi kartlardan üstün idi. Esasında Ulunay'ın da belirttiği üzere VRM başta olmak üzere elektronik ve yazılım üstünlüklere bakmak daha mantıklı.

MSI X870 anakartların sorun potansiyeli yüksek. X870 Tomahawk kullanıyorum, bu konuda çok sorun çeken var. Tüm bioslar beta. Başka markalara yönelin, bir de almadan önce bakın sitesinde beta olmayan bios var mı diye.