Dostlar selam geçenlerde yeni bir monitor aldim ve onceki monitörümle renklerini kiyaslamak icin bir oyun goruntusu açtım. Hangisinin hangisi oldugunu bilmeden sadece fotograflara bakarak yorumlarinizi belirtir misiniz?
1.'nin renkleri daha hos duruyor ama sadece bunu demek mantikli degil. Çözünürlük, gecikme ve yenileme hızlarını da göz önünde bulundurarak konuşmak daha iyi olacaktir. Ayrica 2. monitörünüze de konstrat ayari yaparak güzel renkler yakalayabilirsiniz.

Hocam ne kadar inandırıcı olacak bilmiyorum ama 1. monitör yaklaşık 6 sene önce satın aldığım TN panel bir monitör
Söyleyebileceğim tek şey görüntünün fotoğrafta aldatıcı görünebileceği. Görüntü ve renk kalitesi OLED > IPS > VA > TN olacak şekilde sıralanır.

Söyleyebileceğim tek şey görüntünün fotoğrafta aldatıcı görünebileceği. Görüntü ve renk kalitesi OLED > IPS > VA > TN olacak şekilde sıralanır.
Hocam benim gözümle gördüğüm de fotoğraftakiyle çok benzerdi. Şunu düşünmeye başladım, yeni aldığım monitör herhalde bant hatası olarak aynı modeldeki diğer monitörlere kıyasla daha kötü bir panele sahip çünkü 2 adette ölü piksel çıktı monitörde.

1.'nin renkleri daha hos duruyor ama sadece bunu demek mantikli degil. Çözünürlük, gecikme ve yenileme hızlarını da göz önünde bulundurarak konuşmak daha iyi olacaktir. Ayrica 2. monitörünüze de konstrat ayari yaparak güzel renkler yakalayabilirsiniz.

Hocam haklısınız kesinlikle ama benim burada göstermek istediğim şuydu, bir tarafta 6 yıllık bir TN panel diğer tarafta 10 bin TL ödeyerek alınmış VA panel bir monitör var ama TN panelin renkleri daha canlı göstermesi. Nasıl oluyor anlamadım şahsen.

2 numara sanki TN panele benziyor.

2 numara VA 1 numara TN panel hocam.

Son düzenleme: