Hui 2
Uzman
IPS 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. Sizce geçmeye değer mi? Değerse hangi monitör seçilmeliyim? OLED-QLED ya da başka ne varsa en iyisi hangisi? Linkini bıraktığım fena değil gibi.
Bende OLED bakıyordum bir süredir. 2026 sonları ya da 2027 başı Penta Tandem QD-OLED gelecekmiş. O nedenle beklemeye karar verdim ona bir göz atmanı öneririm. Onun dışında güncel OLED'ler arasında WOLED'ler biraz daha eski bir teknoloji yanlış bilmiyorsam. Renk kalitesi olarak QD-OLED'e kıyasla daha geride. QD-OLED'ler eğer parlak bir ortamdaysan siyahları hafif morumsu gösteriyor, gördüğüm kadarıyla tek eksisi o. Birde TANDEM WOLED var, bu da normal WOLED'in gelişmişi gibi düşünebilirsin. Tandem olduğu için daha yüksek parlaklıklara çıkabiliyor ve OLED'lerdeki yanma muhabbeti konusunda daha iyi yanlış bilmiyorsam. Eğer acelen yoksa Penta Tandem QD-OLED bekle derim. Eğer acelem var dersen bence QD-OLED renk kalitesi sebebiyle bir tık önde. Sonrasında Tandem WOLED ve WOLED tercih edilebilir.IPS 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. Sizce geçmeye değer mi? Değerse hangi monitör seçilmeliyim? OLED-QLED ya da başka ne varsa en iyisi hangisi? Linkini bıraktığım fena değil gibi.
Oled ile Qled kıyaslanmaz.IPS 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. Sizce geçmeye değer mi? Değerse hangi monitör seçilmeliyim? OLED-QLED ya da başka ne varsa en iyisi hangisi? Linkini bıraktığım fena değil gibi.
IPS 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. Sizce geçmeye değer mi? Değerse hangi monitör seçilmeliyim? OLED-QLED'ya da başka ne varsa en iyisi hangisi? Linkini bıraktığım fena değil gibi.
QD-OLED ve WOLED tarafında her iki teknolojinin de son nesil panellerini kullanmış bir arkadaşımın söylediği şey şu: “QD-OLED asla almam, WOLED çok iyi.Bende OLED bakıyordum bir süredir. 2026 sonları ya da 2027 başı Penta Tandem QD-OLED gelecekmiş. O nedenle beklemeye karar verdim ona bir göz atmanı öneririm. Onun dışında güncel OLED'ler arasında WOLED'ler biraz daha eski bir teknoloji yanlış bilmiyorsam. Renk kalitesi olarak QD-OLED'e kıyasla daha geride. QD-OLED'ler eğer parlak bir ortamdaysan siyahları hafif morumsu gösteriyor, gördüğüm kadarıyla tek eksisi o. Birde TANDEM WOLED var, bu da normal WOLED'in gelişmişi gibi düşünebilirsin. Tandem olduğu için daha yüksek parlaklıklara çıkabiliyor ve OLED'lerdeki yanma muhabbeti konusunda daha iyi yanlış bilmiyorsam. Eğer acelen yoksa Penta Tandem QD-OLED bekle derim. Eğer acelem var dersen bence QD-OLED renk kalitesi sebebiyle bir tık önde. Sonrasında Tandem WOLED ve WOLED tercih edilebilir.
Glossy;
Mat;
QD-OLED renk kalitesi konusunda WOLED'den daha iyi değil mi araştırdığım her yerde böyle söyleniyor. Renklere önem veren birinin QD seçmesi daha iyi olacaktır bu durumda. Çok parlak ortamda siyahları hafif mor gösterebiliyor sadece. WOLED'ler de ise grilerde sorun olduğunu duydum çoğu kişiden.QD-OLED ve WOLED tarafında her iki teknolojinin de son nesil panellerini kullanmış bir arkadaşımın söylediği şey şu: “QD-OLED asla almam, WOLED çok iyi.
WOLED eski bir teknoloji değildir. Teknolojinin ilk ortaya çıkışının eski olması, günümüzde kullanılan WOLED panellerin eski nesil olduğu anlamına gelmez.
Acelem yok diyorsan bence bekleyip Penta Tandem QD-OLED'e bir göz at derim. Sonradan pişman olmamak adına. Böylece aralarından daha uygun bir seçim yapabilirsin. WOLED almaya karar verirsen Tandem WOLED al düz WOLED alma bence.Yukarıda söylenenlerden yola çıkarak bi bekleme yapmalı mıyım yoksa almalı mıyım?![]()
KesinlikleSonuç olarak IPS'den geçtiğimde woow olacak mıyım?