Arkadaşlar orta düzeyde Phyton biliyorum fakat tam olarak bitmedi ve bazı yerlerde önce algoritmanın anlaşılması lazım diye araştırdım sizce önce algoritma üzerinden ilerleyip sonra C mi öğrenmeliyim yoksa phytonu bitireyim mi? veya başka tavsiyeniz var mıdır kafam karışık yardım ederseniz sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Simdi soyle soyleyeyim. Ne yaptigina dair muhtemelen en ufak bir fikrin yok ve cok kotu bir cehennemin icine adim atiyorsun.Arkadaşlar orta düzeyde Phyton biliyorum fakat tam olarak bitmedi ve bazı yerlerde önce algoritmanın anlaşılması lazım diye araştırdım sizce önce algoritma üzerinden ilerleyip sonra C mi öğrenmeliyim yoksa phytonu bitireyim mi? veya başka tavsiyeniz var mıdır kafam karışık yardım ederseniz sevinirim.
Yanlis anlama sana kufur etmiyorum, bu islere giren herkesin kafayi yemesine sebep olan olmus ve olacak korkunc bayira dustun. Buradan cikista ise cennet var.
SImdi sen python ogrendin fakat python'u ne amacla kullanacaksin, python ile neler yaptin ve neler yapmayi merak ediyorsun sorularini once kendine sor, sonra da bunlari bize soyle.
Bunlari soyledikten sonra bir yol cizilir ama bu genelde dilden ziyade ekosistem standardina ve hedefe gore ilerler.
Öncelikle "Python"u doğru yazmak ile başlayalım. Sonrası kendi kendine gelir.
Hocam hızlı yazayım derken yanlış yazdım.Bunun dışında verebileceğiniz bir tavsiye var mı acaba ?Öncelikle "Python"u doğru yazmak ile başlayalım. Sonrası kendi kendine gelir.
Hocam genel olarak başlangıç atabilmek için girdim Python'a.Hani yolun temelini doğru almam için yol haritam az çok doğru mu diye sordum zaten soruyu.Hem yeni ve çok kullanılan ve genelde tavsiye edilen giriş yolu olarak tercih ettim bu dili ve sonrasında oyun geliştirme odaklı ilerlemek istiyorum ve herhangi bir küfür gibi bir şey algılamıyorum sadece gerçekçi tavsiyeler,eleştiriler lazım.Simdi soyle soyleyeyim. Ne yaptigina dair muhtemelen en ufak bir fikrin yok ve cok kotu bir cehennemin icine adim atiyorsun.
Yanlis anlama sana kufur etmiyorum, bu islere giren herkesin kafayi yemesine sebep olan olmus ve olacak korkunc bayira dustun. Buradan cikista ise cennet var.
SImdi sen python ogrendin fakat python'u ne amacla kullanacaksin, python ile neler yaptin ve neler yapmayi merak ediyorsun sorularini once kendine sor, sonra da bunlari bize soyle.
Bunlari soyledikten sonra bir yol cizilir ama bu genelde dilden ziyade ekosistem standardina ve hedefe gore ilerler.
Yani mevzuya dil olarak bakmak sıkıntı diye düşünüyorum. Bence programlamanın temellerini ne olduğunu bilgisayarın yapısını öğrenmekle başla işe.Hocam hızlı yazayım derken yanlış yazdım.Bunun dışında verebileceğiniz bir tavsiye var mı acaba ?
@Özgün Deniz hocama katiliyorum. dedigim gibi ne yaptiginizi ettiginizi bi kafanizda oturtup buraya teker teker listeleyin. Sonrasi zaten hallolur.Hocam hızlı yazayım derken yanlış yazdım.Bunun dışında verebileceğiniz bir tavsiye var mı acaba ?
Hocam genel olarak başlangıç atabilmek için girdim Python'a.Hani yolun temelini doğru almam için yol haritam az çok doğru mu diye sordum zaten soruyu.Hem yeni ve çok kullanılan ve genelde tavsiye edilen giriş yolu olarak tercih ettim bu dili ve sonrasında oyun geliştirme odaklı ilerlemek istiyorum ve herhangi bir küfür gibi bir şey algılamıyorum sadece gerçekçi tavsiyeler,eleştiriler lazım.
Python bildiğime pişman olduğum tek dil diyebilirim hiçbir işime yaramıyor gerek flask ile gerek normal şekilde hiçbir şekilde kullanışlı değil.Arkadaşlar orta düzeyde Phyton biliyorum fakat tam olarak bitmedi ve bazı yerlerde önce algoritmanın anlaşılması lazım diye araştırdım sizce önce algoritma üzerinden ilerleyip sonra C mi öğrenmeliyim yoksa phytonu bitireyim mi? veya başka tavsiyeniz var mıdır kafam karışık yardım ederseniz sevinirim.
Ayrıca eğer yazılımı para icin öğreniyorsanız hiç kafanızı yormanizi onermem onun dışında c++ veya C# öğrenmenizi öneririm.
Syntax
Üstün
Python bitirmeme az kaldı dediğinize göre pek bir bilginiz yok diye tahmin ediyorum. Ama en azından belli döngüleri vs öğrenmiş olmanız lazım. Oyun yapmak istiyorsanız eğer hangi tarzda olacağına karar verin. Ona göre Unity, Unreal Engine veya Godot 3'lüsünden birini tercih edip devam edebilirsiniz.
Teşekkürler ve evet aşırı bilgim yok geliştirmeye çalışıyorumPython bitirmeme az kaldı dediğinize göre pek bir bilginiz yok diye tahmin ediyorum. Ama en azından belli döngüleri vs öğrenmiş olmanız lazım. Oyun yapmak istiyorsanız eğer hangi tarzda olacağına karar verin. Ona göre Unity, Unreal Engine veya Godot 3'lüsünden birini tercih edip devam edebilirsiniz.
Hocam baya kişisel cevaplar veriliyor bu konu hakkında sizin de görüşünüzü aldım c-c++-c# hakkında biraz araştırdıktan sonra daha oturur gibi geliyor.Python bildiğime pişman olduğum tek dil diyebilirim hiçbir işime yaramıyor gerek flask ile gerek normal şekilde hiçbir şekilde kullanışlı değil.
Ayrıca eğer yazılımı para icin öğreniyorsanız hiç kafanızı yormanizi onermem onun dışında c++ veya C# öğrenmenizi öneririm.
KökBilgi
Uzman
Bir dili bilmen demek her projeyi yapabilme gereksinimine sahip olmak demektir, sen bilmemişsin sadece öğrenmişsin her dilin kendine göre alanları ve o alanların ötesinde oluşturabilecekleri projeler ağı var.Python bildiğime pişman olduğum tek dil diyebilirim hiçbir işime yaramıyor gerek flask ile gerek normal şekilde hiçbir şekilde kullanışlı değil.
Ayrıca eğer yazılımı para icin öğreniyorsanız hiç kafanızı yormanizi onermem onun dışında C++ veya C# öğrenmenizi öneririm.