Maalesef, ISS'nin sağladığı Huawei HG8245X6-10 router modelini kullanmaktayım.
Untitled.webp

Mevcut internet paketimin hızı 1 Gigabit, fakat bufferbloat'tan etkilenmiyor değilim.
Capture.webp

Yine de pek şikayetçi değilim çünkü Steam'den oyunları yeterli hızda indiriyorum.
image.webp

Son düzenleme:
TurkNet 100 Mbps VDSL ve Keenetic Extra DSL KN-2111.

Modemin yazılımından inanılmaz memnunum. Cake SQM Keenetic yazılımında stok olarak yüklü ve aktif geliyor. Bu da Bufferbloat sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.

Fakat modemin donanımı artık yetersiz gelmeye başladı. 100 Mbps Ethernet portları, zayıf işlemcisi (EN7513T, 900 MHz tek çekirdek) ve artık yazılım desteğinin sonlanmaya yakın olması nedeniyle para biriktiriyorum, Keenetic Hopper DSL KN-3611'e geçeceğim.

Ayrıca ek olarak TP-Link TL-WPA8631P KIT Powerline adaptör de kullanıyorum. Bunu da sırf modemin olduğu odadan kendi odama gelişigüzel bir kablo geçirmemek için almıştım. Fakat hem eski Powerline adaptörümde (TL-PA4010P KIT) hem de şu an kullandığım adaptörde ortak bir sorun yaşıyorum.

Bazen garip bir şekilde iki Powerline adaptör arasındaki bağlantı kopuyor. Bu yüzden ne internet sitelerine ne de modem IP'sine ping atamıyorum. Bu sadece interneti hiç kullanmıyorken, yani aradaki bağlantı boştayken oluyor. Oyun oynarken veya dosya indirirken hiç başıma gelmedi. Fakat boşta olsa da internet deneyimimi baltalıyor.

Bu yüzden Keenetic Hopper DSL'e geçtikten sonra bir adet Gigabit switch almayı düşünüyorum. Modemden switche 10 metre bir Ethernet kablosu çekip odama bolca Ethernet portu sağlamayı düşünüyorum. Switchten de bilgisayarıma 5 metre Ethernet kablosu ile bağlantı yapacağım. Yeni modemi alır almaz odamda geçici olarak eski Gigabit Ethernet desteklemeyen modemimi Access Point ve Switch olarak kullanacağım. Gigabit Switch aldıktan sonra eski modemi sadece Access Point yapacağım.

Nintendo DS Lite konsolum WPA ağlara bağlanamıyor diye WEP ağı oluşturmak için TP-Link WR702N kullanıyorum ve sadece NDSL için kullanıyorum.
İnşallah WEP ağını oluşturduğunuz cihazda MAC adresi tabanlı bir Whitelist kullanıyorsunuzdur. Yoksa kötü niyetli birisi WEP ağını kırıp internetinizi suç işlemek için kullanabilir, bu durumda polisler ilk olarak sizi suçlayacaktır.

İnşallah WEP ağını oluşturduğunuz cihazda MAC adresi tabanlı bir Whitelist kullanıyorsunuzdur. Yoksa kötü niyetli birisi WEP ağını kırıp internetinizi suç işlemek için kullanabilir, bu durumda polisler ilk olarak sizi suçlayacaktır.
Apartmanımızda bu tür işleri yapabilecek potansiyele ve bilgiye ait kimse yok diye pek uğraşmadım ancak iyi ki aklıma soktun, eve geçince bakacağım.

Tenda TX12 Pro. AX3000 çipset üzerine 1.3 Ghz çift çekirdek işlemci. Diğer AX3000'lerden farklı olarak bu modelde 12nm işlemci var o da biraz daha serin çalışmasına olanak tanıyor. 1000/100 hat üzerinde çalışıyor ve ben aşırı memnunum.

Onu bu cihaz yapamaz işlemciden dolayı. En azından ben böyle biliyorum ve sonuçları kötü benim için. Raspberry Pi 5 öneriliyor 1Gbps için.

Raspberry Pi5 gücü yetmiyor 1gbit SQM'me sie mini PC lazım.

Kablonet GN630v AX3000 router fena değil ben modemi rootladım yazdığım kodla işimi görüyor kullanığım laptopada Intel AX210NGW kart aldım 1gbit görüyorum kablosuzda.

Raspberry Pi5 gücü yetmiyor 1gbit SQM'me sie mini PC lazım.

Kablonet GN630v AX3000 router fena değil ben modemi rootladım yazdığım kodla işimi görüyor kullanığım laptopada Intel AX210NGW kart aldım 1gbit görüyorum kablosuzda.

Yetiyor hocam nasıl yetmiyor yanlış bilgi vermeyin SQM ile simetrik 1000/1000 Mbit interneti rahatlıkla kullanabiliyorsun ve unbound, AdGuard server gibi programlarada yer kalıyor aynı şekilde farklı forumlarda 2 GB versiyonu ile kullananlar gördüm.