lauxen

Çalışkan
Arkadaşlar ASUS TUF gaming veya ASUS Prime düşünüyorum 5070 olarak. Sizce hangi marka alınmalı ve ASUS TUF Gaming 5070 ile ASUS Prime arasında ne farklar var? 4K farka alınır mı? ASUS TUF 5070?

TUF serisinin devre kartındaki katman sayısının fazla ve dayanıklı olması, soğutma konusunda bir tık daha iyi olduğundan bahsediliyor. Türkçe ve yabancı forumlar da test videolarına bakmak gerekli. Bu konudaki uzman arkadaşlar da yazar zaten acele etmeden araştırırsın. Prime olan da kötü değil tabii ki belirli bir standart kaliteye sahip.

TUF serisinin devre kartındaki katman sayısının fazla ve dayanıklı olması, soğutma konusunda bir tık daha iyi olduğundan bahsediliyor. Türkçe ve yabancı forumlar da test videolarına bakmak gerekli. Bu konudaki uzman arkadaşlar da yazar zaten acele etmeden araştırırsın. Prime olan da kötü değil tabii ki belirli bir standart kaliteye sahip.
Uzun süre araştırdım ve Asus tuf gaming 5070, askeri sınıf ve soğutması daha iyi olduğunu gördüm. Fakat gerçekten bu paraya değer mi? (38,600)

TUF olan model daha uzun, daha geniş, daha kalın. Dolayısıyla soğutması daha iyidir veya sesi daha azdır. Muhtemelen ikisi de daha iyidir Prime'ye göre. Ama bence https://www.vatanbilgisayar.com/asu...0-oc-12g-gddr7-192bit-dlss-4-ekran-karti.html daha uygun fiyata bu daha mantıklı.
Teşekkürler cevapladığınız için. 2 fanlı ekran kartı pekde mantıklı gelmiyor hocam.

Uzun süre araştırdım ve Asus tuf gaming 5070, askeri sınıf ve soğutması daha iyi olduğunu gördüm. Fakat gerçekten bu paraya değer mi? (38,600)

Teşekkürler cevapladığınız için. 2 fanlı ekran kartı pekde mantıklı gelmiyor hocam.

Burada 33.514 TL.

Askeri sınıf diye reklamını yapıyorlar TUF serisinin. Faresini almıştım Asus TUF M5 modeliydi. Normal kullanımımda iki seneden bozulmuştu. Yani askeri denince insan kaya gibi bir model bekliyor ama aslında tamamen reklamdan ibaret bence. Çoğu ekran kartı benzer yeterliktedir muhtemelen.

@lauxen Vatan da sepette indirimler var. Bu iki model direk gözüme çarptı. İkisi de birbirlerinin direkt muadili.
MSI tasarımı daha çekici, Asus daha sessiz.
1760997941265.webp

ASUS TUF Gaming 5070 ile ASUS Prime arasında ne farklar var?
Asus prime biraz daha giriş seviyelerde. TUF orta-üst arası konumlanıyor.
Asus Prime daha ufak. Soğutma sistemi de bununla orantılı olarak Tuf dan zayıf.

Tabii ki de değmez. 5070'in en fazla hak edeceği para 29 bin. 5070 Tİ satılıyordu o paraya geçen gaming gecesinde. Isınan bir GPU değil 5070. Tuf seviyesine çıkmak tamamen para israfı.
@lauxen Mis gibi kart. Alt seviye falan da değil soğutması fiyatına göre gayet iyi.
MSİ ve ASUS alırsanız Türkiye'nin en kötü teknik servisi olan ServisPointe kalırsınız. Ha alınmaz demiyorum fakat bu iki markanın ürünlerinin çoğu overpriced. Paranızı çöpe atmayın. PNY sağlam eski ve köklü bir NVİDİA kart üreticisidir haberiniz olsun.

Yani askeri denince insan kaya gibi bir model bekliyor ama aslında tamamen reklamdan ibaret bence
Öyle zaten. ASUS sever böyle askeri sınıf diye reklam yapmayı. PSU'larda da yapıyordu bunu fakat sonuç hüsran. Sadece marka satıyor şu an MSİ dahil.