Çok haklisiniz fakat benim bileşenler biraz sıkıntı. TUF B450 tabanlı FSP Hydro k 700W PSU'lu bir sisteme sahibim. Pulse modelinin güc girişide 2x8 olması işimi kolaylaştiracak gibi duruyor. PSU'nun yetip yetmeyeceği ayrı bir konu tabii🤣.

Kartın 2x8 olması PSU'nun yeteceği anlamına gelmiyor, 9070XT kullanacaksanız çift PCI-e kablolu 3 veya 4 soketli PSU almanız gerekir, bu kartları tek kablodan beslemek riskli, 2 ayrı kablodan 1 soket takarak kullanılmalı.

Kartın 2x8 olması PSU'nun yeteceği anlamına gelmiyor, 9070XT kullanacaksanız çift PCI-e kablolu 3 veya 4 soketli PSU almanız gerekir, bu kartları tek kablodan beslemek riskli, 2 ayrı kablodan 1 soket takarak kullanılmalı.

Yani 700W guç kaynağım yetmiyor mu hocam? Sistem PCI 3.0 olduğu için kart %100'ünü kullanmaz, bende bu durumdan mütevellit yeni PSU'dan yırtarım diye hayal kuruyordum.

Yani 700W guç kaynağım yetmiyor mu hocam? Sistem PCI 3.0 olduğu için kart %100'ünü kullanmaz, bende bu durumdan mütevellit yeni PSU'dan yırtarım diye hayal kuruyordum.

Güç kaynağının toplam gücü yeterli olur, ekran kartını beslemesi için çıkışları yeterli değil, 1 kablo var 2 sokete ayrılıyor slot ile beraber güvenli aktardığı güç 225W, kart 300W'ın üzerinde güç istiyor.

2 kablo 4 soket olduğunda 375W güvenli güç sağlar.

Güç kaynağının toplam gücü yeterli olur, ekran kartını beslemesi için çıkışları yeterli değil, 1 kablo var 2 sokete ayrılıyor slot ile beraber güvenli aktardığı güç 225W, kart 300Win üzerinde güç istiyor.

2 kablo 4 soket olduğunda 375W güvenli güç sağlar.

Hangi PSU'yu önerirsiniz bana peki? 5.000 TL'yi gecmeyecek sekilde. Bir de karta bağlantisini nasıl yapmaliyim.

Hangi PSU'yu önerirsiniz bana peki? 5.000 TL'yi gecmeyecek sekilde. Bir de karta bağlantisini nasıl yapmaliyim.

PSU önerisi konusu açın, çift PCI-e kablolu PSU istediğinizi belirtin oradan bakalım.

2 tane kablo olacak PSU'da 1 kabloda 2 soket olacak.

1. kablodan 1 soket, 2. kablodan 1 soket takacaksınız.

3 soketli kart olursa 1. kablodan 2 soket, 2. kablodan 1 soket takacaksınız.

PSU önerisi konusu açın, çift PCI-e kablolu PSU istediğinizi belirtin oradan bakalım.

2 tane kablo olacak PSU'da 1 kabloda 2 soket olacak.

1. kablodan 1 soket, 2. kablodan 1 soket takacaksınız.

3 soketli kart olursa 1. kablodan 2 soket, 2. kablodan 1 soket takacaksınız.
Aslinda bahsettiğiniz girişler suan ki psumda mevcut

@CriminalKSK, 2 soketli kart istediğini görünce kontrol etmedim, evet 4 soket var mış PSU'da bağlantıyı söylediğim şekilde yaparsanız sorun olmaz.

Neden kartın 2 güç soketli olmasını istediniz?