Windows 11 Pro cihazımda lisans etkinleştireceğim. Lisans almak için site olarak Sağlam Lisans'ın çok önerildiğini gördüm. Windows 11 Pro için de Sağlam Lisans'ta 3 tür lisans var: Retail, MAK, OEM.

Bu lisanslardan hangisini almam en mantıklı olur? Arada bir format atıyorum, format attıktan sonra da lisansım aktif kalsın veya tekrar aynı lisansı aktifleştirebileyim istiyorum.

Tür açıklamalarında şunlar yazıyor:
Retail: ''Retail lisanslar, aynı PC’de format sonrası kullanabilir ve güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.''
MAK: ''MAK lisanstır, tek Pc içindir ve süresizdir, format sonrası kullanılamaz.''
OEM: ''Windows 11 Pro OEM lisans ürünü tek Pc içindir, Format sonrası dahil süresiz kullanabilirsiniz.''

MAK zaten ihtiyacımı karşılamaz burada yazdığına göre. OEM mi mantıklı olur, Retail mi; farkları nelerdir; OEM sorun yaşatır mı?
Hocam isterseniz ben size bir program gönderebilirim. Lisans aktiflemek için.

@bymfw4,
"Peki bu ne gibi bir sorun oluşturur ki?"
"Retail'i nasıl 20 PC'de etkinleştirdiniz hocam, aynı anda birden fazla PC'de kullanılamıyor olması lazım."

OEM alınca herkes sadece kendine ait oldugunu zanneder, Microsoft keyi kilitleyene kadar mircok PC de etkinleştirme yaparsın. Sorun olmaz. Hesaba da baglarsın, retail/oem fark etmez.

"Pro kullanıyorum, kullanacağım fakat bahsettiğinizi tam anlamadım; nasıl yani, nereden vereceksiniz?"
Yukarıda paylastıgım yerden kullanıcı adım aynı.

Hayır hocam resmi şekilde aktif edeceğim.
MAS açık kaynak kodlu aktifleştirme yazılımı. Warez gibi bir şey değil. HWID aktifleştirme yaparsanız donanımınıza lisans gömülür, bir daha aktifleştirme ile uğraşmazsınız.
1745868531810.webp

"upgrade paths", örneğin Windows 10'dan 11'e yada 7'den 10'a geçiş yapmak gibi düşünün. Sürüm değiştirilirken verilen ücretsiz lisanslar.
1745868657800.webp

Dediğim gibi, açık kaynak kodlu olduğundan dolayı çalıştırdığınız kodu biliyorsunuz. Verdiğim link orjinal GitHub deposuna ait. MAS virüs değildir, virüs kaptırmaz, ancak Microsoft'un yayınlayacağı bir güncelleme ile vs. lisans gidebilir (ancak 3 yıldır kullanıyorum, öyle bir şey yaşamadım).

Anladım, gerek yok hocam satın almam daha iyi olacaktır. Sizce son olarak Retail mi mantıklı diyorsunuz?

Aslında ucuz keyde fark etmiyor 1 kere etkinleştirince daha sonraları key girmesende oluyor.
Retail son kullanıcı içindir. Sistem degiştirince etkinleştirme durumun oluyor hesaptan.
Sorun olsa bile destek OEM key ise "satıcınızla gorusun, iyi gunler" der

Retail son kullanıcı içindir. Sistem degiştirince etkinleştirme durumun oluyor hesaptan.
Sistem değiştirince gerekirse başka bir key alırım, şu an tek cihaz için düşünelim.

Sorun olsa bile destek OEM key ise "satıcınızla gorusun, iyi gunler" der
Sorun olursa Sağlam Lisans üzerinden hallederim diye düşünüyorum, sorun yaşandığında destek oluyorlar diye biliyorum.

Satıcılar MAK verebiliyor,
MAK ile etkinleştirip, daha sonra retail/oem verip etkinleştirip oem/retail yaptırıyor. İsterse blacklist key olsun.
Bunu bizde 5 PC de denedik oluyor ama ne kadar sorunsuz gider "?".