Hangi Windows 11 Sürümünü kullanmalıyım?

Que

Yetkin
Makaleler
4
Yer
adana
Merhabalar, geçtiğimiz günlerde Huawei Matebook 14 U7 (2024) serisinden bir bilgisayar aldım. 2 Gündür aktif kullanım sağladım fakat bilgisayarda bulunan RAM miktarı boşta kullanımda tarayıcı açık bile değilken 6-7 GB kullanım sağlıyor. İşlerim ve projelerimden dolayı RAM miktarı yeterli gelmemekte.
Bilgisayar ilk geldiğinde içerisinde lisanslı bir biçimde Windows 11 24H2 Home Single Language sürümüyle geldi. En ufak bir işlem yaparken bile kullanım miktarı 10 GB RAM'i geçiyor ve bu durum canımı sıkmaya başladı. Kendi lisanslı sürümünü silmeyi gözden çıkarttım. Bilgisayarda sanallaştırma da kullanmaktayım VMware Workstation aktif olarak kullanmaktayım. Şu bilgisayara MemReduct indirmek bile beni üzüyor. Daha hafif kullanışlı bir Windows sürümü arıyorum önerebileceğiniz neler var?

Son düzenleyen: Moderatör:
CTT WinUtil ile debloat yap. Bende 23H2'de boşta iken 5 - 5.5, Firefox vs. açık iken yaptığım işe göre 7 - 9GB kadar kullanıyor. Arkada gereksiz gördüğün şeyleri debloatla.

MemReduct saçma olur. Kaynak kullanımını dert etmeyin, gayet normal. Bende de boşta 5-6GB kullanıyor. Ama isterseniz debloat edip biraz daha kaynak tüketimini azaltabilirsiniz.

16 GB mi kullanıyorsun?

Valla gündelik oyunlarda bile artık 16 GB yetmeyecek, 32 yap keyfine bak derim.

Valla gündelik oyunlarda bile artık 16 GB yetmeyecek, 32 yap keyfine bak derim.
Maalesef yükseltmeye izin verilmiyor. Bellekler anakarta gömülü olarak geliyor.

Maalesef CTT ile Debloat pek de işe yaramadı önerebileceğiniz bir sürüm var mıdır?

Son düzenleme:
İfadeler: 845
Maalesef yükseltmeye izin verilmiyor. Bellekler anakarta gömülü olarak geliyor.

Maalesef CTT ile Debloat pek de işe yaramadı önerebileceğiniz bir sürüm var mıdır?
Atlasos kur kaynak kullanımını baya düşürür

Windows 11 ltc IoT öneririm. 2-3 GB boşta RAM kullanımı var.

İfadeler: Que
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…