Hangi yakıt türünü kullanıyorsunuz?

• Plug in-Hybrid (PHEV)

Oy: 0 0,0%
  • LNG

• BioDiesel

• FlexFuel

• Tam Hibrit (HEV)

• Oy verenlerin toplamı
    48
VX modelini severim.

Torres EVX amcamda da var, arada biniyorum. Tasarımını, donanımlarını ve hacmini beğeniyorum. Isı pompası olsa ve biraz daha küçük jant lastik kombinasyonu tercih edilse aslında daha da çok beğenirim. Süspansiyonları bağımsız olmasına rağmen, jant ebatlarından kaynaklı olarak konforunu biraz törpülüyor.

Gönül ister ki atmosferik 5 litre benzinli V12 motorlu bir şey kullanalım... Onun yerine 4 silindir 1.6 turbo benzinli mild hibrit Sportage'la devam ediyorum. 3 yıl önce aldığım zaman Audi Q8'e geçerim diyordum ama araya yeni ev masrafı çıkınca kaldı, ben de alıştım işimi görüyor diye kullanmaya devam edeceğim.

Hocam ilk aldığımız zamanlar 4.3 civarlarındaydı. İlk aldığımızda gaza dikkatlice basıyorduk. Şu an hafif agresif olacak şekilde 5.5 civarları değişiyor. Bulunduğum yerde pek trafik olmadığından aynı zamanda işe ve okuluma ana yol üzerinden gidildiğinden dolayı değerler bu şekilde diye düşünüyorum.

Şehir içi ortalama ne kadar yakıyor? Benim de geçmeyi düşündüğüm bir araba, biraz fazla yakıyor diye duyumlar aldım.
Çok değişken. Trafik, eğim, pedala ne kadar bastığına göre ciddi farklar görüyorsun. Bende karma tüketim 8.3 litre, şehir içi için bir şey söylemem zor çünkü eski evim Güzelyalı'daydı ve hemen çevre yolu otobanına çıkabiliyordum. Şimdi Urla'dan otobana çıkıyorum, aşırı yoğun trafik içinde çok uzun süreler bulunmuyorum çoğu zaman.