Hap nasıl yutulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dark_1234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 222
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Çocukken bende öyleydim, hapı artık ağzıma atıyorum şeker gibi, suyu içiyorum gidiyor. Yapamam diye odaklamayın kendinizi.

Hapı ağzına koyacaksın sonra yokmuş gibi normal su nasıl içiyorsan öyle içeceksin. Yavaş içme. Bu kadar basit.

Dişinde tut önce direkt ağzına atma kuru şekilde öyle yapınca ben de çok zorlanıyorum. Hatta sonra ciddi şekilde boğazım yanıyor. Önce dişinde tut direkt suyla yut. Bu kadar.

Orta kulak iltihabı olmuşum, doktora söylememe rağmen hap yazdı. Bir kere yuttum, daha asla yutamıyorum; boğazımda, dilimde takılı kalıyor. Ne yapmalıyım?
9 senedir düzenli şekilde günlük 14 farklı hap içen biri olarak yardımcı olmaya çalışacağım.

Eğer silindir şeklinde toz haplardan içiyorsanız, çok zorlanmayabilirsiniz. Şunu söyleyeyim: Hangi tür hap olursa olsun, başınızı biraz öne eğerek içmeye çalışın, dik tutmayın. Bu şekilde yutmak daha kolay olabilir.

Hap Parol gibi daha katı ve büyük bir hap ise, yutmadan önce ağzınıza olabildiğince fazla su almaya çalışın. Çok düşünürseniz sorun çıkabiliyor. Yine de genel olarak haplar boğazınızda kalıyorsa, yanınızda küçük, katı bir yiyecek bulundurabilirsiniz.

Silindir şeklinde olmayan haplar için hapı 2 veya 3'e bölerek içmeyi deneyebilirsiniz.

@Lilami Özel olarak kırılmasına engel denmediyse, bir sakınca bulundurmaz çoğu hapın kırılması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…