Hard disk taktıktan sonra bilgisayar geç açılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lwky
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 534
  • Etiketler Etiketler
    geç pci

Lwky

Uzman
Bilgisayarım normalde 7-10 saniye civarı açılıyordu fakat bir anda çok geç açılmaya başladı. Şu an 75.8 saniye civarı açılıyor, hard disk taktıktan sonra oldu sanırım. Bir alakası olabilir mi? Sebebi nedir?

Yanlış bilgi: HDD okuma/yazma hızıyla sistem sonradan takılan açılış süresi arasında bir bağ yoktur. HDD bozuk ise süre uzayabilir.
HDD depolama birimlerinin okuma yazma hızı güncel depolama birimlerine nazaran düşük olduğu için, bilgisayarınızın geç açılması gayet normal ve doğrudan bağlantılı bir durum. Endişe edecek bir şey yok.

Bilgisayar açılırken yazma hızı değil de okuma hızı önemli.

Tamam, listeye 1 kişi daha eklendi.

Dostum anakartın boot sırasına geldiği zaman tüm depolama birimlerini kontrol eder, yapman gereken şey boot sırasındaki disklerde sadece Windows olan ya da hangi işletim sistemini kullanıyorsan o diski seçip diğer sıradakileri iptal etmendir, M.2 kullanıyorsan sadece only PCI seçeneğini kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden SSD mi vardı?

Evet M.2 SSD vardı. Toshiba 4TB hard disk aldım ikisi beraber simdi.

Gigabyte A520M k V2 anakart kullanıyorum. Soyledıgını deneyecegım. Bir de anakartımda boot yerınden Fast bootu Ultra Fast veya enabled yapınca BIOS nedense kaydetmıyor. Sonra baktıgımda fat Boost dısabled olarak gozukuyor.

Yani hard disk taktıktan sonra biraz gec acılması zaten normal, ona sasırmazdım. 20 sanıye falan olsa fakat 76 saniye olması bıraz ılgınc.

Dosya Ekleri

• IMG_20250218_155359.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 73
SSD yerine HDD'ye geçmişsin, 76 saniye az bile. Hızlı açılıyormuş dua et. Harddiske neden geçtin ki?

SSD yerine HDD'ye geçmişsin, 76 saniye az bile. Hızlı açılıyormuş dua et. hard diske neden geçtin ki?

Gecmedim dostum SSD 512 GB'dı yetmiyordu, yanında hard disk aldım 4TB ikisi birlikteç SSD hala duruyor.

Gigabyte A520M K V2 model anakart kullanıyorum, dedıgın seyı nasıl yapabılırım?

Gigabyte A520M K V2 model anakart kullanıyorum dedıgın seyı nasıl yapabılırım?

Yalnız bende hala SSD takılı. Kullandığım ısletım sıstemını yukledıgım dısk falan HDD degıl.

Hard disk taktıktan sonra 7 saniyede açılan PC 75 saniyede açılmaya başladı. Çözümü nedir? Gigabyte A520M K V2 model anakartta boot sekmesinden Only PCI özelliği nasıl aktif edilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…