Rehber Hardcore YKS rehberi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Testo Unit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    yks
AYT fende 25 dakikaya dusurmekteki amaç ne? Sınav 180 dakika değil mi?

Bazı yazım hataların gözüme çarptı ama konu güzel. Sosyal medya hesapları dondurulacak derken buna forumlarda dahil mi mesela ?
Kesinlikle. Ben sınava çalışamıyorum kardeşim ses yapıyor diye konu açan adam haftada en az 1 konu açıyor, günde en az 1 saat vakit geçirip 10 mesaj atıyor. Son 2 ayda sınava çalışır mı diyor. Şu dizi nereden izlenir diyor. Bomboş siyasi haber konusu açıyor.

Bos vaktinde oyun da oynarsın, dizi de izlersin ama boş vaktinde ders çalışmaya dönmesine rağmen durumu fark edemiyorsan umutsuz vakasindir. Kaşınmaya gerek yok. Olabildiğince uzak durmanın en rahat yolu tamamen bırakmak. Eğlenceyi bile zamanlı yapmak.

Dizi izleyeceğine, oyun oynayacağına yürüyüşe çık, sinemaya git. Onların bariz bir sonu var. Elinde telefon bilgisayar varken dur şuraya da bakayim deyip durursun.

Forumda gördüğüm en doğru ve gerçekçi yorumlardan biri. Teşekkür ediyorum gerçekten.

Elinde telefon bilgisayar varken dur şuraya da bakayim deyip durursun.
Bunun örneği çok fazla arttırılabilir, günümüzde zaten birinin dikkatini çekmek için clickbait olsun dikkat çekici resimler olsun efektler olsun her türlü adım atılmakta. Atılmaya da geliştirilerek devam ediliyor bunun bir sonu yok o yüzden bakmak istemeden gözünüz kaysa bile tıklayabiliyorsunuz. İçerik üreticileri yapıyor yetmiyor koskoca firmalar bile artık popülizm kölesi durumda.

Hocam 11. sınıfa geçiyorum ben ne yapmalıyım dershaneye gidiyorum 9:00-18:00 eve geldiğimde masaya oturamıyorum dışarı çıkıyorum veya bilgisayara bakıyorum.

Çok fazla cevap geldiği için toptan yazayım. Rehberi PC'de hazırladım kardeşim sağ olsun klavyedeki bazı harfler eksik o yüzden kötü paragraf. Ayrıca dil bilgisi bilmeden girdim sınava. Arkadaş konusunda gelen eleştirilere ise paragrafta belirttim boş kişileri engelleyim dedim ve normal günlük aktivitelere devam dedim neden eleştri geldiğini anlamadım o konuda.

AYT fende 25 dakikaya dusurmekteki amaç ne? Sınav 180 dakika değil mi?

Bu seneki AYT fene bakarsanız neden süre kazanmak istediğimi anlarsınız.

Hocam 11. sınıfa geçiyorum ben ne yapmalıyım dershaneye gidiyorum 9:00-18:00 eve geldiğimde masaya oturamıyorum dışarı çıkıyorum veya bilgisayara bakıyorum.

Okulda konuları bitirdikçe soru bankası çözün. TYT'ye de başlayabilirsiniz ayrıca.

Bu seneki AYT fene bakarsanız neden süre kazanmak istediğimi anlarsınız.

Yine de mantıklı değil. Bu tamamen yapılan AYT Fen denemesinin zorluğuna göre değişir. Gidip de 3D'nin AYT Fen Simulasyon denemesini çözerken "25 dakikada bitirmeye çalışmalıyım." mantığıyla çözersen hem deneme batar hem moralin bozulur.

Bu seneki AYT Fen böyle geldi diye her sene bu aralıkta gelecek diye bir şey yok. Bu sınava 3 defa girdim ve bu dediğiniz genelleme çok mantıksız...

2021 hariç zor gelmedi AYT fen. Herkes dakikaya takmış. Demek istediğimi anlafınız işte, süre arttırıp avantaj sağlamak.

2021 hariç zor gelmedi AYT fen.

Eee yani? Ona bakılırsa uzun süredir TYT Matematik'ten de zorlamıyorlardı, genelde o kozu Türkçe için kullanıyorlardı.

Genelleme yapılamaz bu konuda...

Herkes dakikaya takmış. Demek istediğimi anlafınız işte, süre arttırıp avantaj sağlamak.

Rehber konusunda bu dediğinizi ima edip de net süre ile sınırlandırmak... O halde o kısmı değiştirin ki bakanlar yanlış anlamasın.

Ekim-Kasım gibi TYT-AYT'de kaç net yapıyordunuz ortalama?

Hocam haklı. 1.5 aydır resmen kendimi parçalıyorum. Başıma ağrılar giriyor ama durmadan çalışıyorum. Bugün şu ana kadar yaklaşık 5 saat çalıştım, 8 saate tamamlayacağım. Bugünlük konularım az ama bazı günler hocamın dediği gibi 10-12 saate kadar çıktığım oluyor. Ve doktora gitmem gerekti yoksa yine 9-10 saati bulurdum. Yaz başında 30-40 net yapan biriydim, şu an 60 nete ulaştım. Sözel: 40, matematik: 15, fen: 5. Az önce dersten kalktım, gözüm bulanık görüyor ama gerçekten değdi.

Bir de ben meslek lisesine gidiyorum. 9. sınıfta deprem nedeniyle okula neredeyse hiç gitmedim. 10. sınıfta ise okul beni 1 ay yurt dışına staja gönderdi. Üstüne bir de çeşitli sebeplerle 2 ay derse girmedim. Benden daha temelsizi yoktur. Ama çalışınca oluyor işte. Bunlar ortalama netler, bazen artıyor bazen de azalabiliyor. Benim için yeterli gelen nokta rüyalarıma derslerin girmesine sebep olacak kadar çalışmaya başlamamdı, o zaman verim çok arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…