AYT fende 25 dakikaya dusurmekteki amaç ne? Sınav 180 dakika değil mi?

Bazı yazım hataların gözüme çarptı ama konu güzel. Sosyal medya hesapları dondurulacak derken buna forumlarda dahil mi mesela ?
Kesinlikle. Ben sınava çalışamıyorum kardeşim ses yapıyor diye konu açan adam haftada en az 1 konu açıyor, günde en az 1 saat vakit geçirip 10 mesaj atıyor. Son 2 ayda sınava çalışır mı diyor. Şu dizi nereden izlenir diyor. Bomboş siyasi haber konusu açıyor.

Bos vaktinde oyun da oynarsın, dizi de izlersin ama boş vaktinde ders çalışmaya dönmesine rağmen durumu fark edemiyorsan umutsuz vakasindir. Kaşınmaya gerek yok. Olabildiğince uzak durmanın en rahat yolu tamamen bırakmak. Eğlenceyi bile zamanlı yapmak.

Dizi izleyeceğine, oyun oynayacağına yürüyüşe çık, sinemaya git. Onların bariz bir sonu var. Elinde telefon bilgisayar varken dur şuraya da bakayim deyip durursun.

Kesinlikle. Ben sınava çalışamıyorum kardeşim ses yapıyor diye konu açan adam haftada en az 1 konu açıyor, günde en az 1 saat vakit geçirip 10 mesaj atıyor. Son 2 ayda sınava çalışır mı diyor. Şu dizi nereden izlenir diyor. Bomboş siyasi haber konusu açıyor.

Bos vaktinde oyun da oynarsın, dizi de izlersin ama boş vaktinde ders çalışmaya dönmesine rağmen durumu fark edemiyorsan umutsuz vakasindir. Kaşınmaya gerek yok. Olabildiğince uzak durmanın en rahat yolu tamamen bırakmak. Eğlenceyi bile zamanlı yapmak.

Dizi izleyeceğine, oyun oynayacağına yürüyüşe çık, sinemaya git. Onların bariz bir sonu var. Elinde telefon bilgisayar varken dur şuraya da bakayim deyip durursun.
Forumda gördüğüm en doğru ve gerçekçi yorumlardan biri. Teşekkür ediyorum gerçekten.

Elinde telefon bilgisayar varken dur şuraya da bakayim deyip durursun.
Bunun örneği çok fazla arttırılabilir, günümüzde zaten birinin dikkatini çekmek için clickbait olsun dikkat çekici resimler olsun efektler olsun her türlü adım atılmakta. Atılmaya da geliştirilerek devam ediliyor bunun bir sonu yok o yüzden bakmak istemeden gözünüz kaysa bile tıklayabiliyorsunuz. İçerik üreticileri yapıyor yetmiyor koskoca firmalar bile artık popülizm kölesi durumda.

baslik dikkat ceksin diye boyle:D
1 sene karsiliginda omrun boyunca yapacagin meslegi kazanacaksin belki de. Bunu idrak edemeyecek biriysen cik rehberden. Bazilar ohannes diyebilir kisitli surem vardi benim YKS zamanimda o yuzden bu kadar sertim bu konuda. Ben de yazdan TYT'ye baslasaydim OBP'm 90 olsaydi yayila yayila calisirdim.:)

On postulatlar:

Oyunlar silinecek.
Sosyal medya hesaplari donrulucak.
Gunluk aktivite ve kitap okuma serbest gunluk calisma bitti mi? Cunku bu kisa mesafe kosusu degil uzun mesafe maratonu.

1)dershane mevzusu:
Konu anlatim icin gereksiz goruyorum ancak deneme kulubu gibi takip ve duzenli denemelerin oldugu yerler aşırı mantikli ve daha az masrafli. Ancak butceyi asiyorsa ve rehberlik/ders konusunda sorunlariniz varsa konu acin yardimci olmaya calisirim.

2)sosyal medya ve arkadaşlar:
Idealist ve ders calismayi seven bir arkadas grubu varsa tamam yok bos beles birileri ise engelleyin gecin unutmayin is bulamadiniz zaman bu arkadaşlar size para vermeyecek. onun disinda arkadaslarinizla anlasin herkes her branstan farkli kaynaklar alsin WhatsApp grubu olusturun herkes kendi kaynagini cozsun ve begendigi sorulari cozumsuz sekilde gruba atsin. Boylece insanlar 1-2 kaynak taramisken siz belki de 10 kaynak taramis olacaksiniz her branstan.

3)tabletten ders dinleme mevzusu:
Konu anlatim konusunda tamam ancak soru cozme konusunda hayir. 3 ayim cop oldu bunun yuzunden. Parlak ekrana ve tablet kalemine alisiyorsunuz sonra denemede dikkat hatasi odak problemi cikiyor ortaya. Bazi istisnalar var tabii ki mesela Eyüp b bir soru yorum serisini cikartamazsiniz veya yazamazsiniz bu durumda cozulebilir veya MEB kaynaklari taranabilir ancak soru bankalari tabletten kesinlikle cozulmemeli.

4)ders calisma ortami:
Konu dinleme sirasinda tamamen sessiz bir yer bulun ancak deneme ve soru cozerken mumkunse orta sesli bir yer bulun. YKS'de ne olacağı belli olmuyor. Bazi onun bunun çocuklari son ses muzik acabiliyor veya okulun yanina hali saha denk gelebiliyor(:cry:)

5)ders calisma rutini:
Slogan erken yat erken kalk. Bazilari haftanin 2 gunu dinlenme diyor ancak sacmalik. Beyin haftanin 7 gunu 24 saat dersle mesgul olmali. Yorgun hissettimi yukarida dedigim iyi arkadas grubu ile bulusun ancak telefon olmadan. Bisiklet surun. Kitap okuyun.

gunluk rutin onerisi:
Sabah uyandiniz saat 7 notlarinizi okudunuz sonra kahvalti. Mumkunse kutuphaneye gidin. Gidis donus yolu kafa dagitmada cok etkili. Oturdunuz kutuphanede oglen 1'e kadar calisma sonra 1 saat yemek molasi. Saat 2 oturdunuz 8'e kadar calistiniz. Arada kahve su lavabo molalari olabilir ancak abartmayin ve odaginizi bozmayin. 8 oldu eve geldiniz. Notlarinizi okuyun dusunuzu alin yemeginizi yiyin yatin saat 10'da. Not: Haftanin 7 gunu yapilamaz tabii ki de bu yukarida dediklerimi yapabilirsiniz yoruldumu. Okula gidenler icin ayri rehber açacağım merak etmeyin.

Simdi gelelim YouTube hocalari ve kaynak onerileri.

matematik:
Eyüp b TYT vdd, AYT vdd kitaplari + video. Soru bankasi: TYT orijinal soru bankasi, AYT 3 4 5 baslangic olarak sonra 3d/
Ekstralar. Eyüp b bir soru yorum ve hedef ilk bin sorulari bitecek. Nasil mi?
Once konu dinlenecek sonra vdd beceri temelli sorulara kadar cozulecek. Sonra soru bankasina gecilecek. O bitti mi? Vdd beceri temelliler cozulecek. Sonra konuyla alakali bir soru yorum ve hedef ilk bin videolari izlenecek. Ek olarak gunluk guzel soru yayinlayan kanallar var oradanda takip edin. Yoruldumu acin izleyin sadece kafadan cozum yolu bulmaya calisin. Hem soru gormus olacaksiniz hem bos vaktinizi degerlendirmis olacaksiniz hem de dinlenmis olacaksiniz.

geometri:
Her gun 1 soru olsa da bakin. Eyüp b vdd+ Bilgi Sarmal TYT, AYT onerimdir. Ek olarak Eyüp b geometri soru bankasi cikacakti en son onu da takip edin. Geometriyi neredeyse her YKS'de zorluyorlar ozellikle bu senenin AYT'sine bakarsaniz.

kimya:
Paraksilen kimya kesinlikle oneririm. Kaynak olarak orbital baslangic olarak. Ileri seviyede ise aydin. Ek olarak paraksilenin 1 sorum var ve var misin iddiaya serilerini izleyin.

biyoloji:
Bunda diyecek bir şey yok zaten. Dr biyoloji + biyotik ancak size gozden kacmis birkaç oynatma listesi onereyim.;)

fizik:
Bunda da diyecek bir şey yok. Özcan aykin kesin zaten. Yanina 3 4 5 alinabilir. AYT'sini cok begenmistim.

Simdi gelelim sayisalcilar icin cile derslere.

Türkçe:
Dil bilgisini hemen halledin paragrafi son 2 ay denemelerle ve haftalik cozdugunuz denemelerle halledersiniz eger okuma hiziniz iyi ise. Degil ise apotemi paragraf.

sosyal:
Her ne kadar sevmesemde oguz ustanin 20 saatte sosyal kampi is gorur. Aradan cikartin simdiden sonra haftalik denemelrde yanlislarinizi not alin 1 seneye oturur hayli hayli.

Simdi gelelim asil sinavi kazandiran yere.

denemeler:
AYT matematik: Bilgi Sarmal yildizlar yarisiyor, 3D, apotemi, acil. Bunlar begendiklerim cesitlendirilebilir ancak son 2 ayda konu acip sorsaniz daha iyi olur.

AYT fen: Evet fizik kimya biyoloji diye ayirmak sacmaliktir tamamen. Sinav esnasinda branstan bransa atliyacaksiniz belki. Sadece fizige odaklanmis bir sekilde 3 saat AYT fizik cozup sahte netlerle kandirmayin kendinizi. Baslangic icin 55dk sonra 25'e kadar dusmeye çalışacağız AYT fende. Tabii ki bunun icin konularin cok saglam oturtulmasi lazim.
Piyasadaki bayagi bir fen denemesi inceledim en begendiklerim 3D, Bilgi Sarmal, hiz ve renk, didaktik yayinlari, endemik, cap... Daha da gider ancak yukaridaki son cumle gecerli gene.

TYT: Burdada cok az brans cozulmeli fazlasi vakit kaybi. Onun yerine butun TYT cozulmeli. Cunku tekli cozerken turkeceye 50dk matematige 80dk pratigi gecerli olmuyor maalesef her YKS'de.
TYT yayin fark etmez bilindikleri cozun gecin.

Ve gelelim en onemlisine. Not tutun her zaman. Yanlismi cikti dikkat hatasi degil al notunu. Konu dinlerken ozellikle. Vakit kaybi gibi gelecek ancak uzun vadede sizi One gecirecek bir seydir not tutma.

Son. Umarim begenmissinizdir. Soru var ise seve seve cevaplarim. Ancak lutfen bos tartismaya girmeyin herkes bir aksiyon kaos ariyor zaten. Yapici elestiriye acigim. Biraz yuzeysel oldu ancak detaylari siz kendinize gore belirlemelisiniz herkesin fitrati ayni degil cunku.

Hocam 11. sınıfa geçiyorum ben ne yapmalıyım dershaneye gidiyorum 9:00-18:00 eve geldiğimde masaya oturamıyorum dışarı çıkıyorum veya bilgisayara bakıyorum.

Çok fazla cevap geldiği için toptan yazayım. Rehberi PC'de hazırladım kardeşim sağ olsun klavyedeki bazı harfler eksik o yüzden kötü paragraf. Ayrıca dil bilgisi bilmeden girdim sınava.😁 Arkadaş konusunda gelen eleştirilere ise paragrafta belirttim boş kişileri engelleyim dedim ve normal günlük aktivitelere devam dedim neden eleştri geldiğini anlamadım o konuda.

Bu seneki AYT fene bakarsanız neden süre kazanmak istediğimi anlarsınız.

Hocam 11. sınıfa geçiyorum ben ne yapmalıyım dershaneye gidiyorum 9:00-18:00 eve geldiğimde masaya oturamıyorum dışarı çıkıyorum veya bilgisayara bakıyorum.

Okulda konuları bitirdikçe soru bankası çözün. TYT'ye de başlayabilirsiniz ayrıca.

Bu seneki AYT fene bakarsanız neden süre kazanmak istediğimi anlarsınız.

Yine de mantıklı değil. Bu tamamen yapılan AYT Fen denemesinin zorluğuna göre değişir. Gidip de 3D'nin AYT Fen Simulasyon denemesini çözerken "25 dakikada bitirmeye çalışmalıyım." mantığıyla çözersen hem deneme batar hem moralin bozulur.

Bu seneki AYT Fen böyle geldi diye her sene bu aralıkta gelecek diye bir şey yok. Bu sınava 3 defa girdim ve bu dediğiniz genelleme çok mantıksız...

Yine de mantıklı değil. Bu tamamen yapılan AYT fen denemesinin zorluğuna göre değişir. Gidip de 3D'nin AYT fen simulasyon denemesini çözerken "25 dakikada bitirmeye çalışmalıyım." mantığıyla çözersen hem deneme batar hem moralin bozulur.

Bu seneki AYT fen böyle geldi diye her sene bu aralıkta gelecek diye bir şey yok. Bu sınava 3 defa girdim ve bu dediğiniz genelleme çok mantıksız...

2021 hariç zor gelmedi AYT fen. Herkes dakikaya takmış. Demek istediğimi anlafınız işte, süre arttırıp avantaj sağlamak.

Eee yani? Ona bakılırsa uzun süredir TYT Matematik'ten de zorlamıyorlardı, genelde o kozu Türkçe için kullanıyorlardı.

Genelleme yapılamaz bu konuda...

Herkes dakikaya takmış. Demek istediğimi anlafınız işte, süre arttırıp avantaj sağlamak.

Rehber konusunda bu dediğinizi ima edip de net süre ile sınırlandırmak... O halde o kısmı değiştirin ki bakanlar yanlış anlamasın.

Hocam haklı. 1.5 aydır resmen kendimi parçalıyorum. Başıma ağrılar giriyor ama durmadan çalışıyorum. Bugün şu ana kadar yaklaşık 5 saat çalıştım, 8 saate tamamlayacağım. Bugünlük konularım az ama bazı günler hocamın dediği gibi 10-12 saate kadar çıktığım oluyor. Ve doktora gitmem gerekti yoksa yine 9-10 saati bulurdum. Yaz başında 30-40 net yapan biriydim, şu an 60 nete ulaştım. Sözel: 40, matematik: 15, fen: 5. Az önce dersten kalktım, gözüm bulanık görüyor ama gerçekten değdi.

Bir de ben meslek lisesine gidiyorum. 9. sınıfta deprem nedeniyle okula neredeyse hiç gitmedim. 10. sınıfta ise okul beni 1 ay yurt dışına staja gönderdi. Üstüne bir de çeşitli sebeplerle 2 ay derse girmedim. Benden daha temelsizi yoktur. Ama çalışınca oluyor işte. Bunlar ortalama netler, bazen artıyor bazen de azalabiliyor. Benim için yeterli gelen nokta rüyalarıma derslerin girmesine sebep olacak kadar çalışmaya başlamamdı, o zaman verim çok arttı.