- Makaleler
- 6
Tablet hakkında sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
Tablet hakkında sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
Hocam peki önerir misin tableti ve HarmonyOS işletim sistemi güzel mi?
Şu alt kısımdaki saydam tasarım harika bence. Apple'dan alınmış bir tasarım gibi duruyor ama çok hoş. Samsung'da olmasını isterdim ama yakışır mı bilemiyorum. HarmonyOS'a ise çok yakışmış.Türkiye'de HarmonyOS kullanan neredeyse kimse yok. Bu yüzden kendi tecrübe ve bundan önce saf Android, One UI ve MIUI, HyperOS ve EMUI deneyimlemiş biri olarak + ve - yanlarından bahsederek gideceğim.
İlk olarak HarmonyOS Android işletim sistemidir. Google uygulamaları olmayabilir ama onunda çözümü var elbette.
beğendiğim "+" yanları
1) Akıcılık: Uygulamalar arası geçiş gayet iyi. Her ne kadar Google uygulamaları ile optimize sorunu olsa da çok akıcı çalışıyor.
2) Tasarım: Açıkçası tasarımını beğendim. One UI kadar olmasa da beğendim.
3) Ayarlar menüsü: Ayarlar menüsü gayet çeşitli ve pil sağlığına kadar var
4) Kısayollar: Eklemlerimi ilk defa sıklıkla kullanmaya başladım. Ekran görüntüsünü çok rahat alabiliyorum.
5) Superhub: Superhub modunu açınca içine attığınız herhangi resim orada o modu kapatana kadar duruyor. Dosyalarınıza vs kaydedilmiyor. Örnek olarak notlara atacağınız çok sayıda resim varsa hepsini superhub a atarak yer harcamadan kolaylıkla yapabilirsiniz. Çok beğendim bu özelliği.
6) Kendi optimize uygulaması: Virüs taramasına kadar yapıyor. Biliyorum çok önemli özellik değil ama işe yarar
7) Huawei histen: Kulaklığım 3D ses desteklemese bile kullanabiliyorum. Çok iyi değil ama olması bile güzel
Şimdi gelelim "-" yanlara:
1) Google desteği olmaması: Bunu gbox+MicroG+Aurora Store ile çözsenizde yine de olması daha iyi olurdu.
2) Çok popüler olmaması: Bu da internette TR veya İngilizce kaynağının çok az olması eğer tablette yazılımsal sorun çıkarsa sorunu çözmem çok daha zor olacak.
Eğer One UI, HyperOS, EMUI, saf Android ve MIUI ile HarmonyOS'i listeye ekleyerek bir sıralama yaparsam;
1-One UI.
2-HarmonyOS
3-saf Android.
4-EMUI
5-HyperOS
6-MIUI.
Olurdu. İncelememi okuduğunuz için teşekkürler.![]()
Şu alt kısımdaki saydam tasarım harika bence. Apple'dan alınmış bir tasarım gibi duruyor ama çok hoş. Samsung'da olmasını isterdim ama yakışır mı bilemiyorum. HarmonyOS'a ise çok yakışmış.