Remus Lupin
Uzman
- Makaleler
- 1
Yüzüklerin Efendisi'ni hiç izlemedim. Bugün izleyeceğim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Derinlik konusunda dediğiniz gibi LOTR müthiş.Hocam iki evrende de büyü temelli anlatı mevcut fakat HP daha çok ufak çapta iyi bir hikaye anlatırken LOTR ise hiçbir serinin henüz ulaşamadığı kadar derin ve detaylı bir evreni var. İki serininde kitaplarını okudum yakında silmarillion alıp seriyi bitireceğim.
İlk üç filmi öyle. Devamı çocuk filminden çıkıyor ve karanlık bir hâle geliyor.
Dune gerçekten muazzam. 2 filmi de sinemada deneyim ettiğim en iyi filmlerdendi. 3.filmini bekliyorum merakla.Harry Potter serisini izledim, güzel bir evreni ve güçlü bir nostaljisi var ama benim için “en iyi seri” seviyesinde değil. Tek sefer izleyip keyif alınabilecek bir seri gibi geliyor, tekrar izleme isteği pek uyandırmadı bende.
Benzer şekilde LOTR ve Hobbit serilerini de izledim ama onlarla da güçlü bir bağ kuramadım. Muhtemelen çok yüksek beklentiyle izlediğim için bana beklediğim etkiyi vermediler.
Bana göre son yıllarda bu tarz epik seri boşluğunu daha iyi dolduran yapım Dune. Atmosferi, dünyası ve anlatım ciddiyetiyle bana 21. yüzyılın LOTR’u gibi geliyor. O yüzden kişisel olarak “en iyi seri” denince Harry Potter yerine Dune’u koyarım.
![]()