Harry Potter - Teori - Spoiler

Emre9343

Uzman

Voldemort ruhunu yedi parçaya bölmek istedi ve bunu başardı ama Harry ve arkadaşları 6 tane hortkuluk yoketti. Bir tanesi de Harry'nin içindeydi yani yedi oluyor ama Voldemort bilmeden onu da yoketti. Son sahnede son hortkuluk olan Nagini de öldükten sonra Voldemort gücünü kaybetti ve moleküllerine ayrıldı. Voldemort, eğer 7 tane hortkuluk yapmışsa ve Harry'i de bilmiyorsa o zaman sekizinci bir hortkuluk daha olması gerekmez mi ? Bu durumda Voldemort aslında yaşıyor olması gerekiyor.

Kitaplarda bu konuyu nasıl işlediler bilmiyorum ama Ölüm Yadigarları eğer final ise neden sekizinci kitap Lanetli Çocuk'u yayınladılar ?

Ruhunu 7'ye böldü ama 1 parça daha bir cisme yerleşmemisti. Ta ki Voldemort'un laneti bebek Harry'den sekip ona carpana kadar. Bedeninde kalan ruhtu o ve o ruh hasar alınca ölmemek için Harry'nin içine sığındı.
Ölüm Yadigarları eğer final ise neden sekizinci kitap Lanetli Çocuk'u yayınladılar ?
Asla anlam veremem, fan made kitap ama Rowling onaylıyor falan. Ben şahsen reddiyorum, 8. kitaptaki hiçbir şeyi Harry Potter evreninde canon olarak kabul etmiyorum.

İlk başta 5 hortkuluk yaptı.
1-Günlük
2-Yüzük
3-Madalyon
4-Kupa
5-Taç
6-Nagini (Daha sonradan yaptı diye biliyorum)
7. parça ise Harry'i öldürürken oluştu. Normalde Hortluk yapmak için çok karanlık lanetler ve malzemeler gerekiyordu. Dumbledore bahsediyordu sanırım. Ama Voldemort, Harry'i öldüremeyince Avada Kedavra ters tepti ve bilinmeyen bir etki yarattı. Bu etki sonucunda Voldemort'un ana bedeninde bulunan ruh 2 parçaya ayrıldı. Birisi Harry'nin içine girdi diğeride kaçtı.

8. hortkuluk yoktur. Tüm parçalar yok edilince Voldemort'ta yok oldu.

Lanetli Çocuk ise 19 yıl sonrasını anlatıyor. Harry'nin çocuğunu yani.

Son düzenleme:
O zaman dediğiniz oldu. Bedenindeki ruh 2ye ayrılıyor 1'i kaciyor diğeri Harry'e. Ama biri kaçtığı için yine 7 tane ruhu oluyor.

Kendi bedeni hortkuluk sayılmadı için sayı doğru.

Asla anlam veremem, fan made kitap ama Rowling onaylıyor falan. Ben şahsen reddiyorum, 8. kitaptaki hiçbir şeyi Harry Potter evreninde canon olarak kabul etmiyorum.
Lanetli çocuk orijinal eser bildiğim kadarıyla. Rowling ve 2 arkadaşı tarafından geliştirilen bir tiyatro oyunu.

Lanetli çocuk orijinal eser bildiğim kadarıyla. Rowling ve 2 arkadaşı tarafından geliştirilen bir tiyatro oyunu.
Orijinal evet, ama temeli Rowling'den çıkma değil. Ayrıca olayların akışı aşırı saçma geliyor.
Eh, garip gelebilir ama kendi kafamda yok olarak sayıyorum.

Voldemort eğer 7 tane hortkuluk yapmışsa ve Harry'i de bilmiyorsa o zaman sekizinci bir hortkuluk daha olması gerekmez mi?
Voldemort hortkuluk sayılmayan kendi bedenindeki ruh "dahil" 7 ruha sahip olmayı planlıyor. Yani istediği 7 hortkuluk yaratmak değil, bebek Harry'yi öldürmeye gittiği sırada 6 hortkuluk + kendi orijinal ruhu bulunuyor. Harry 7. hortkuluk oluyor, kendi bedeni dahil 1 asıl ruh ve 7 parçalanmış ruhu oluyor.

7- Harry kendini feda ederek Voldemort'a onun hortkuluğunu yok ettiriyor.

6- Nagini'yi Neville öldürüyor.

5- Taç, Crabbe tarafından yanlışlıkla yok ediliyor çünkü asıl yok eden büyüyü yaratan ve kontrol edemeyen o. Harry ve Ron'a da asist yazılabilir.

4- Kupayı Hermione yok ediyor.

3- Madalyon Ron tarafından yok ediliyor.

2- Yüzük bizzat Dumbledore tarafından yok ediliyor diye hatırlıyorum.

1- Günlük de Harry tarafından yok ediliyor.

Harry ve Voldemort'un son düellosu sırasında Voldemort'un bir hortkuluğu kalmıyor, sadece kendi bedenindeki orijinal ruha sahip. O sırada Voldemort'un elindeki Mürver Asa aslında Harry'ye bağlı durumda ama Voldemort bunun farkında değil. Voldemort'un ölüm büyüsü de asanın asıl sahibine zarar vermek istememesi sayesinde Voldemort'a geri dönüyor ve orijinal ruhu da bu şekilde yok olduğu için Voldemort şüpheye yer olmayacak şekilde ölmüş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…