Anakartta bent pin var ise, o şekilde montaj gerçekleştirme. Ya da bilen birisi ile beraber montajı yaparsın. AM5 soket pinleri hassas. Eğik pin olmasın mümkünse sokete yerleştirirken.

Öyle yapacağım tek başıma yapmam hocam bir de acaba önceki RAM sağlam mıdır? 64 GB olur o zaman.

Yeni anakart alacağım yüksek bir şey olarak ASUS ROG serisi almayı düşünüyorum.

ASUS ROG serilerinden hangilerini almalıyım?

Son düzenleme:
Öyle yapacağım tek başıma yapmam hocam bir de acaba önceki RAM sağlam mıdır? 64 GB olur o zaman.

Yeni anakart alacağım yüksek bir şey olarak ASUS ROG serisi almayı düşünüyorum.

ASUS ROG serilerinden hangilerini almalıyım?

@muhammetaktas122 Bu ikisi yeterli sana.

2v verdiğin RAM'i diyorsan bilmiyorum. Denemek lazım. İşlemciyi göçertmişsin de 2v verince RAM ölme şartı yok. 1.8 üzeri A-Die'de piyango. 1.8+ degredasyon zonu. 1.9-2v üzeri öldürüyor. Ya ölmüştür ya da çalışmaya devam eder. Denersin A2-B2 takıp.

M-Die için 1.8 bile piyango. Benimki 1.75'te patlıyor. A-Die 1.8'e kadar patlamaz çok yüksek oranda. 1.8+ tamamen şans. 2v LN2'de bile öldürüyor ama. Seninki anlık bir olay, denemen lazım. İşlemci IO direkt ölmüş zaten 2v verince.

Son düzenleme:

@muhammetaktas122 bu ikisi yeterli sana.

2V verdiğin RAM'i diyorsan bilmiyorum. Denemek lazım. İşlemciyi göçertmişsin de 2V verince RAM ölme şartı yok. 1.8 üzeri a-die'de piyango. 1.8+ degredasyon zonu. 1.9-2v üzeri öldürüyor. Ya ölmüştür ya da çalışmaya devam eder. Denersin A2-B2 takıp.

M-die için 1.8 bile piyango. Benimki 1.75'te patlıyor. A-die 1.8'e kadar patlamaz çok yüksek oranda. 1.8+ tamamen şans. 2V LN2'de bile öldürüyor ama. Seninki anlık bir olay, denemen lazım. İşlemci IO direkt ölmüş zaten 2V verince.

ASUS ROG STRIX crossair X870'e nasıldır hocam.

Yok. Bu fiyata bundan iyisi yok. Üst segment istiyorsan al. Ama çok tecrübeli değilsin anladığım kadarıyla. Geçen anakartın pinlerini bükmüştün. Bunlar üst düzey parçalar. Kendin bilmeden bir işe girişme. 1 DPC overclock kartı bir de bu.

Doğrudur hocam yanlış bir müdahaleden oldu zaten servise vs götürüp kurulumunu yapacağım.

Yok. Bu fiyata bundan iyisi yok. Üst segment istiyorsan al. Ama çok tecrübeli değilsin anladığım kadarıyla. Geçen anakartın pinlerini bükmüştün. Bunlar üst düzey parçalar. Kendin bilmeden bir işe girişme. 1 DPC Overclock kartı bir de bu.

@LH44 Bu kart nasıl bu fiyata? Bir sıcak fırsat da sen aç :D

Normalde 28-30K bu kart, biliyorsun. Apex muadili hatta ondan daha başarılı. 1 DPC 10 Layer bu kart. Apex 1 DPC 8 Layer, tek artısı Nitro Path var.