Daha kanserojeni de yok. Kızarmış bir şeyi tekrar kızartıyorsun.

Haşlanmış tavuk kızarmıyor haşlanıyor, Doritos'u da üzerinde kaplayacağınız için tavuk az biraz kızarıyor çoğunlukla o Doritos kızarıyor. Ama tabii ilk olarak bence çiğ tavuğu Doritos ile yapıp kızartmalı haşlamamalı.

Haşlanmış tavuk kızarmıyor haşlanıyor, Doritos'u da üzerinde kaplayacağınız için tavuk az biraz kızarıyor çoğunlukla o Doritos kızarıyor. Ama tabii ilk olarak bence çiğ tavuğu Doritos ile yapıp kızartmalı haşlamamalı.

İşte o dışındaki Doritos kızarıyor ve kanserojen maddeler oluşuyor.

Arkadaşlar haşlanmış tavuğu sporcular gibi sade pişiriyorum. :) Çok düşük bütçeyle buna neler ekleyip daha lezzetli yaparım?

Haşlamak zorunda değilsin, kalın dipli bir tavanın dibini az miktarda yağ ile yağlayıp pişirsen daha iyi.

Yok ben kafayı taktım haşlayacağım dersen haşladığın suya 1 adet soğanı soyup direkt at bütün halde. Defne yaprağı da koyarsan daha iyi olur. Haşlamak için düdüklü tencere kullan ve aşırı uzun süre haşlamaktan korkma hiçbir şey olmaz. Şu an 2 paket tavuk göğsü haşlıyorsan bunun 1 paketini tavuk pirzola denen bacak bölgesiyle değiştir ki tavuk derisi ve kemiğinden suya geçen aromaları göğüs de içine çeksin. Bu şekilde piştikten sonra içindeki katıları dışarı alıp kalan sıvıyı pirinç veya bulgur pişirmek için kullanabilirsin. Özellikle pirinç içindeki su sayesinde tavukları daha sulu yiyormuşsun gibi hissettirecektir.

Tavugu ızgara şeklinde pisirmenizi, fırına atmanızı ya da sote şeklinde tavsiye ederim haslamaktan daha iyi bence.
Haşlayacaksaniz da tam bitmeden ocaktan alıp bir tencereye veya tavaya koyun:
-Tavada tavugun yanına sarımsak rendeleyebilirsiniz. Sarımsağın verecegi aroma ve tat çok hoş olacak.
-Tavuğa mayonez sıkıp tencerede de kalan pisme süresi boyunca pisirebilirsiniz, boylelikle hem yumuşacık hem de soslu gibi olacak, yaparken mayonezin ayarını kaçırmamak lazım.
- Yine pisirecekseniz tavuga çizik çizik kesikler atıp Tukaş makarna sosu ile veya baharatlar ve salça ile ocaga almadan önce harmanlayabilirsinız.
Köri seviyorsanız kori baharati ekleyebilirsiniz.
Pisme sonrası barbekü veya burger sosu da tavuk ve etlere çok guzel gidiyor, köri sosu ve ballı hardal da olabilir.