Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N3F3S 1

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selamlar,

İşim nedeniyle sadece resmi tatil ve bayramlarda memleketime gelebiliyorum. Bu Kurban Bayramı'nda da babamın üzerine olan hattı kendi üzerime almak istedim. Ancak gezdiğim iki Türk Telekom bayisi, bayram süresince bu işlemi yapamayacaklarını, ancak bayramdan sonra yapabileceklerini söyledi. Mesai günlerinde memlekete gelme şansım olmadığı için şu soruyu sormak istiyorum:

Hattı devralacak kişi fiziksel olarak bayiye gitmeden, sadece hattın sahibi (babam) işlem yapabilir mi? E-Devlet üzerinden onay verebilirim, kimlik ve imza sirkülerimi de bırakacağım.

Bu durumda işlem yapılabilir mi, daha önce bu şekilde yapan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani resmiyette öyle hocam da devredilen kişinin olması için sebep kimliği ve imzası, bunları bırakacaksam yine de bana ihtiyaç var mı ki? O anda görüntülü de ararım gerekirse.
Devir sıralarında yeni sistemle birlikte kimlik kartı okuyucularında kimlik okutuluyor ve kimlik pin kodu giriliyor. Bu şekilde ancak devir işlemi yapılabiliyor, zannımca kimse siz orada değilken siz ordaymışsınız gibi yapıp kendini riske atmaz. Bu nedenle hat sahibinin bulunması zorunludur elbette.
Yani resmiyette öyle hocam da devredilen kişinin olması için sebep kimliği ve imzası, bunları bırakacaksam yine de bana ihtiyaç var mı ki? O anda görüntülü de ararım gerekirse.

Yani, o konu hakkında en iyi bilgiyi müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

Devir sıralarında yeni sistemle birlikte kimlik kartı okuyucularında kimlik okutuluyor ve kimlik pin kodu giriliyor. Bu şekilde ancak devir işlemi yapılabiliyor, zannımca kimse siz orada değilken siz ordaymışsınız gibi yapıp kendini riske atmaz. Bu nedenle hat sahibinin bulunması zorunludur elbette.

Çözüm
Hat sahibi zaten olacak hocam sadece devredilecek kişi (ben) olmayacağım. Ben de kimliğimi ve imza sirkümü babama bırakıp gideceğim sıkıntı olmasın diye. Yine de beni isterler mi bunları bırakmama rağmen.

Hat sahibi zaten olacak hocam sadece devredilecek kişi (ben) olmayacağım. Ben de kimliğimi ve imza sirkümü babama bırakıp gideceğim sıkıntı olmasın diye. Yine de beni isterler mi bunları bırakmama rağmen.
Bakınız şöyle bir durum var. Siz hattı devir alacaksanız eğer sizin kimlik kartınız da kimlik kartı okuyucusuna takılacak ve pin kodunuz girilecek. Öyle eskisi gibi hadi imza atayım iş bitsin olayı yok.

Bu metni okursanız eğer daha iyi anlarsınız herhalde.

Bakınız şöyle bir durum var. Siz hattı devir alacaksanız eğer sizin kimlik kartınız da kimlik kartı okuyucusuna takılacak ve pin kodunuz girilecek. Öyle eskisi gibi hadi imza atayım iş bitsin olayı yok.

Bu metni okursanız eğer daha iyi anlarsınız herhalde.
Tamamdır zaten ben de kimliğimi hat sahibine vereceğim. Yani devredecek kişide hem kendi kimliği hem de devredilen kişinin kimliği olacak.