Şöyle bir sistem olabilir: Mesela ben daha önce hatalı bir uyarı nedeniyle 5 gün ban yemiş olayım. Daha sonra itiraz ettim ve uyarı kaldırıldı ancak sonuç olarak 5 gün haksız yere banlı kaldım.
Daha sonra tekrar ban yediğimde, örneğin 3 günlük bir ceza aldıysam, uyarı puanı verilsin ancak 3 günlük ban uygulanmasın. Haksız yere geçirdiğim 5 günden 3 gün düşülsün ve geriye 2 gün kalsın.
Sonrasında örneğin 7 günlük başka bir ceza aldığımda ise geriye kalan 2 gün bu cezadan düşülsün ve 7 gün yerine 5 gün ban uygulansın.
Yani hatalı olduğu sonradan kabul edilen uyarılar nedeniyle kullanıcının haksız yere banlı kaldığı süre, sonraki cezalarından düşürülebilir.
Not: Klavyem İngilizce ancak otomatik düzeltme açık. Bu yüzden bazı yerlerde Türkçe karakterler, bazı yerlerde ise İngilizce karakterler kullanılmış olabilir.
Şöyle ki tabii ki aşırı büyük cezalar da indirim yapilmayabilir ama yazın yanlısı gibi şeylere ifade koyma gibi şeylere uygulanabilir ya da belirli bir süre sonra birden fazla suç islendiginde bu sistem o kişi için iptal edilir.
Şöyle ki tabii ki aşırı büyük cezalar da indirim yapilmayabilir ama yazın yanlısı gibi şeylere ifade koyma gibi şeylere uygulanabilir ya da belirli bir süre sonra birden fazla suç islendiginde bu sistem o kişi için iptal edilir.
Şimdi iyice bizim sisteme döndü suçun büyüklüğüne kim nasıl karar verip nasıl takip edecek? Onun yerine haksız ban olduğu an itiraz etsek daha mantıklı sanki.